Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin
Yaşar Çelebi
Köşe Yazarı
Yaşar Çelebi
 

1915 Olayları (XXIV)

AZERBAYCAN ERMENİ KATLİAMLARI... (Prof. Dr. Fahrettin M. Kırzıoğlu Raporundan alınmıştır.)

 Ermenilerin Türklere yönelik katliamları Anadolu'yla sınırlı kalmamış, Kafkaslar'da ve Azerbaycan topraklarında da sürmüştür. 1919 Ağustosundan elde edilen bilgi ve belgelerde Nahçıvan ve Şerür çevresindeki 45 köye Ermeniler askeri birlikleri ile hücum etmişlerdir. Demiryolu boyuna yakın köyleri, zırhlı vagonlardan yapılan teciz atışları ile ateş altına almışlardır. Ermeniler, Mayıs 1920 sonralarına Doğru Erivan'da Uluhanlı yakınındaki tamamı müslüman olan Karadağlı köylüsünü zorla yerlerinden kovaladılar... Eşyalarını yağmalayıp, tüm köy halkını göçe mecbur ettiler. 23-24 Mayıs 1920 gecesi 300'den fazla Ermeni süvarisi, Uluhanlı'nın 5 km. kuzeyinde Cebeçalı köyünü sararak, eli silah tutan Müslümanları bir araya toplayıp, hepsini süngüden geçirmişlerdir. 27 Haziran 1920 gecesi yine Erivan'da Hacıbayram ve Haberbegli köylerinede baskın yapan Ermeniler, tüm köy halkının mal ve eşyasını yağmalamış, birçoğunu öldürmüştür. Baskından kurtulan az bir kısmı da, Aras ırmağından güneye geçerken, Ermenilerin ikinci bir baskını üzerine boğulmuşlardır. Azerbaycan ve başka yerlere gitmek üzere, Erivan'daki Azerbaycan Elçisi'nin verdiği pasaportu taşıyarak Erivan yanlarından trenle Gence'ye giden 500 Müslüman, Gümrü yakınında durdurdukları vagonlardan süngü zoru ile indirilerek, çocuk, kadın, yaşlı, hasta demeden hepsini kılıç ve süngü darbeleri ile öldürülmüşlerdir.
Ekleme Tarihi: 26 Kasım 2016 - Cumartesi

1915 Olayları (XXIV)

AZERBAYCAN ERMENİ KATLİAMLARI...

(Prof. Dr. Fahrettin M. Kırzıoğlu Raporundan alınmıştır.)



Ermenilerin Türklere yönelik katliamları Anadolu'yla sınırlı kalmamış, Kafkaslar'da ve Azerbaycan topraklarında da sürmüştür.

1919 Ağustosundan elde edilen bilgi ve belgelerde Nahçıvan ve Şerür çevresindeki 45 köye Ermeniler askeri birlikleri ile hücum etmişlerdir.

Demiryolu boyuna yakın köyleri, zırhlı vagonlardan yapılan teciz atışları ile ateş altına almışlardır.

Ermeniler, Mayıs 1920 sonralarına Doğru Erivan'da Uluhanlı yakınındaki tamamı müslüman olan Karadağlı köylüsünü zorla yerlerinden kovaladılar... Eşyalarını yağmalayıp, tüm köy halkını göçe mecbur ettiler.

23-24 Mayıs 1920 gecesi 300'den fazla Ermeni süvarisi, Uluhanlı'nın 5 km. kuzeyinde Cebeçalı köyünü sararak, eli silah tutan Müslümanları bir araya toplayıp, hepsini süngüden geçirmişlerdir.

27 Haziran 1920 gecesi yine Erivan'da Hacıbayram ve Haberbegli köylerinede baskın yapan Ermeniler, tüm köy halkının mal ve eşyasını yağmalamış, birçoğunu öldürmüştür. Baskından kurtulan az bir kısmı da, Aras ırmağından güneye geçerken, Ermenilerin ikinci bir baskını üzerine boğulmuşlardır.

Azerbaycan ve başka yerlere gitmek üzere, Erivan'daki Azerbaycan Elçisi'nin verdiği pasaportu taşıyarak Erivan yanlarından trenle Gence'ye giden 500 Müslüman, Gümrü yakınında durdurdukları vagonlardan süngü zoru ile indirilerek, çocuk, kadın, yaşlı, hasta demeden hepsini kılıç ve süngü darbeleri ile öldürülmüşlerdir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.