Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin
Yaşar Çelebi
Köşe Yazarı
Yaşar Çelebi
 

1915 Olayları (XVII)

EMPERYALİSTLERİN YALANI; SOYKIRIM... Türkiye Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek’in 2005 yılından beri İsviçre'de başlattığı ve iddia ettiği, savunduğu; ‘...1915 olayları bir soykırım değildir, bu EMPERYALİST ÜLKELERİN UYDURDUĞU BİR YALANDIR !’ diyerek 1915 yılına kadar sürdürdüğü ve Aralık 2015 yılında Fransa-Strassburg’ şehrinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM)’nin kesin kararı ile noktalandığı ‘Soykırımı yoktur, Türkiye Cumhuriyeti o zamanki adı ile Osmanlı Devleti ordularının çok yerde sürdürdüğü 1. Dünya Harbi kargaşasından faydalanarak, bazı Avrupa Devletlerinden de destek(Maddi - Manevi - Silah) ve cesaret alarak, ardı-arkası gelmeyen kışkırtmalarla Ermenileri vergi vermemek adına isyana teşvik etmiştir. Türkiye’de halkın huzuru, can emniyetini korumak adına bu çetelere katılan, maddi-manevi destek veren, kışkırtanları dağıtmak adına, Anadolu'nun doğu ve güneydoğu bölgelerine göç etmeye zorlamıştır. Göçe zorlanan(Tecrit) edilenlerin sayısı oldukça çelişkili olmasına rağmen resmi verilere göre 500-800 bin olarak kayıtlara geçmiştir. Mevsimin kış olması, yol şartlarının çetin, yiyecek-giyecek sıkıntılarında bu yolculukta(Tecrih) önemli rol oynamasından dolayı can kayıpları yaşanmıştır. YALANCININ MUMU... Unutulmaya yüz tutmuş fakat değerinden ve doğruluğundan hiç kaybetmeyen bir Atasözümüz vardır; ‘Yalancının mumu yassıya kadar yener’... O mumun sönme zamanı gelmiş, Vatan Partisi başkanı Doğu Perinçek, tarih kayıtlarına geçecek bir kararı Büyük Mahkemede aldırarak mumu sönmüştür. Doğu Perinçek’in 2005’de; ’’Ermeni soykırımı yoktur, bu emperyalist ülkelerin uydurduğu büyük bir yalandır!’’ diyerek televizyon kameralarına bağırması ardından başlatılan yargı sürecinin 2015 Aralık ayında, Fransa’nın Strassburg şehrinde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM); ’’...İNSANLAR DÜŞÜNCELERİNİ ÖZGÜRCE SÖYLEYEBİLİRLER, SÖYLEMELİDİRLER... 1915 ERMENİ SOYKIRIMI YOKTUR, TAMAMEN ASILSIZ VE YALANDIR!... ‘İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA ALMANYA’DA YAŞANANLAR SOYKIRIMDIR’ ŞEKLİNDE KONUŞMAK SUÇ DEĞİLDİR...’’ Kararı üzerine, Başta İsviçre olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri bu kararı tanımamak anlamında meclislerde kararlar aldılar. İsviçre hükümeti geçtiğimiz günlerde bu yanlışını anladı, kanunlarından bu maddeyi çıkartma kararı aldı. Hatta İsviçre Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini kararını ‘yok soymak’ için halk referandumu yapma hazırlıkları yapmıştı. Ancak, İsviçre Halk Partisi (Volks Partei) milletvekillerinden meclise verilen bir önerge ile bu karardan da vazgeçmiş; ’’ -Ermeni soykırımı yoktur- demek suçtur... Soykırım yoktur diyenler cezalandırılır’’ maddesini kaldırma önergesi verdi. (DEVAM EDECEKTİR) 
Ekleme Tarihi: 15 Ekim 2016 - Cumartesi

1915 Olayları (XVII)

EMPERYALİSTLERİN YALANI; SOYKIRIM...

Türkiye Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek’in 2005 yılından beri İsviçre'de başlattığı ve iddia ettiği, savunduğu; ‘...1915 olayları bir soykırım değildir, bu EMPERYALİST ÜLKELERİN UYDURDUĞU BİR YALANDIR !’ diyerek 1915 yılına kadar sürdürdüğü ve Aralık 2015 yılında Fransa-Strassburg’ şehrinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM)’nin kesin kararı ile noktalandığı ‘Soykırımı yoktur, Türkiye Cumhuriyeti o zamanki adı ile Osmanlı Devleti ordularının çok yerde sürdürdüğü 1. Dünya Harbi kargaşasından faydalanarak, bazı Avrupa Devletlerinden de destek(Maddi - Manevi - Silah) ve cesaret alarak, ardı-arkası gelmeyen kışkırtmalarla Ermenileri vergi vermemek adına isyana teşvik etmiştir. Türkiye’de halkın huzuru, can emniyetini korumak adına bu çetelere katılan, maddi-manevi destek veren, kışkırtanları dağıtmak adına, Anadolu'nun doğu ve güneydoğu bölgelerine göç etmeye zorlamıştır.

Göçe zorlanan(Tecrit) edilenlerin sayısı oldukça çelişkili olmasına rağmen resmi verilere göre 500-800 bin olarak kayıtlara geçmiştir.

Mevsimin kış olması, yol şartlarının çetin, yiyecek-giyecek sıkıntılarında bu yolculukta(Tecrih) önemli rol oynamasından dolayı can kayıpları yaşanmıştır.

YALANCININ MUMU...

Unutulmaya yüz tutmuş fakat değerinden ve doğruluğundan hiç kaybetmeyen bir Atasözümüz vardır; ‘Yalancının mumu yassıya kadar yener’... O mumun sönme zamanı gelmiş, Vatan Partisi başkanı Doğu Perinçek, tarih kayıtlarına geçecek bir kararı Büyük Mahkemede aldırarak mumu sönmüştür.

Doğu Perinçek’in 2005’de; ’’Ermeni soykırımı yoktur, bu emperyalist ülkelerin uydurduğu büyük bir yalandır!’’ diyerek televizyon kameralarına bağırması ardından başlatılan yargı sürecinin 2015 Aralık ayında, Fransa’nın Strassburg şehrinde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM);

’’...İNSANLAR DÜŞÜNCELERİNİ ÖZGÜRCE SÖYLEYEBİLİRLER, SÖYLEMELİDİRLER... 1915 ERMENİ SOYKIRIMI YOKTUR, TAMAMEN ASILSIZ VE YALANDIR!...

‘İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA ALMANYA’DA YAŞANANLAR SOYKIRIMDIR’ ŞEKLİNDE KONUŞMAK SUÇ DEĞİLDİR...’’

Kararı üzerine, Başta İsviçre olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri bu kararı tanımamak anlamında meclislerde kararlar aldılar.

İsviçre hükümeti geçtiğimiz günlerde bu yanlışını anladı, kanunlarından bu maddeyi çıkartma kararı aldı. Hatta İsviçre Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini kararını ‘yok soymak’ için halk referandumu yapma hazırlıkları yapmıştı.

Ancak, İsviçre Halk Partisi (Volks Partei) milletvekillerinden meclise verilen bir önerge ile bu karardan da vazgeçmiş; ’’ -Ermeni soykırımı yoktur- demek suçtur... Soykırım yoktur diyenler cezalandırılır’’ maddesini kaldırma önergesi verdi. (DEVAM EDECEKTİR) 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.