Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin
Yaşar Çelebi
Köşe Yazarı
Yaşar Çelebi
 

’BOR’mu yoksa ’BORAK’mı değerli?..

Bir kaç ay önce Isparta da yapılan bir ‚basın açıklamasını, tekrar yayımlamakta fayda görüyorum. Tekrar kaleme alırken de kafamdan geçen basit bir-iki soruyu da yazmadan tabii ki geçemeyeceğim… 1-  Bu madenler kaç yıldır Türkiye sınırları içerisinde var?.. 2 – Merkez veya yetkili bilim adamlarımız bu açıklamaları daha önceleri de yaptı da, ’hasır altı’mı edildi?.. 3- ’Hasır altı’ edildiyse neden hangi maksatla edildi ve neden tekrar-tekrar açıklanmadı, kamu oyu oluşturumadı?.. * * * * * * * * * * Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Pomza Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lütfullah Gündüz, ”…Dünya pomza rezervinin yüzde 45’ine sahip Türkiye pomzayı farklı endüstriyel alanlarda değerlendirmesi halinde elde edilecek gelirle cari açığı dahi kapatabilir…” dedi. Prof. Dr. Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, diş macunundan tarıma, savunma sanayinden inşaat sektörüne kadar birçok sektörün hammaddesi olan pomza taşı dünya rezervlerinin yüzde 45’inin Türkiye’de bulunduğunu söyledi. Pomzanın yaygın alan olarak yapı, kimya sektöründe çok geniş bir alanda pomza kullanıldığını ifade eden Gündüz, ”…Özellikle binaların yapımında değerlendirilen ve blok elemanı olarak bilinen tuğla yapımı, briket tarzı malzemelerin yapılmasında ağırlıklı olarak pomzanın değerlendirildiğini görmekteyiz…” diyor ve devam ediyor; ”…Bugün kullandığımız diş macunlarının büyük bir çoğunluğunda pomza taşı beyazlatıcı hammadde olarak yer alıyor…” Pomza’nın 250’nin üzerinde ayrı sektörde değerlendirildiğini ifade eden Gündüz, en hassas kullanım yerlerinin başında savunma sanayinin geldiğini de sözlerine ekliyor. EN AZ ALTIN KADAR DEĞERLİ… Avrupa’da belediyelerin bir kısmının içme sularının arıtılmasında pomzayı ana filitrasyon malzemesi olarak değerlendirdiğini de vurgulayan Gündüz, ziraat sektöründe topraksız tarımın çok önemli olduğu koşullarda seracılıkta, çölleşmiş bölgelerde toprak yerine pomza kullanıldığına dikkati çekti. Ve son olarak, Türkiye’nin en büyük sıkıntılarının başında cari açığın geldiğini de belirten Gündüz, çok önemli bir iddia da bulunuyor; ”…Dünya pomza rezervinin yüzde 45’ine sahip olan Türkiye, pomzayı farklı endüstriyel alanlarda değerlendirmesi halinde çok önemli bir katma değer sağlayacak ve elde edilecek gelirle cari açığını dahi kapatacaktır…” Ulu Önder Atatürk gençlere verdiği nutukta bu günleri mi kastetmişti acaba? ’’… Türkiye’nin bir gün içte ve dışta düşmanları olacaktır(olabilir)…’’ * * * * * * * * * * Fikirlere ve yazılara fanatik, körü-körüne inanmadan önce, araştırarak kabul eden veya en azından saygı gösteren herkese(tepkili de olsa), Saygılarımla...
Ekleme Tarihi: 05 Şubat 2014 - Çarşamba

’BOR’mu yoksa ’BORAK’mı değerli?..

Bir kaç ay önce Isparta da yapılan bir ‚basın açıklamasını, tekrar yayımlamakta fayda görüyorum. Tekrar kaleme alırken de kafamdan geçen basit bir-iki soruyu da yazmadan tabii ki geçemeyeceğim…
1-  Bu madenler kaç yıldır Türkiye sınırları içerisinde var?..
2 – Merkez veya yetkili bilim adamlarımız bu açıklamaları daha önceleri de yaptı da, ’hasır altı’mı edildi?..
3- ’Hasır altı’ edildiyse neden hangi maksatla edildi ve neden tekrar-tekrar açıklanmadı, kamu oyu oluşturumadı?..
* * * * * * * * * *
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Pomza Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lütfullah Gündüz, ”…Dünya pomza rezervinin yüzde 45’ine sahip Türkiye pomzayı farklı endüstriyel alanlarda değerlendirmesi halinde elde edilecek gelirle cari açığı dahi kapatabilir…” dedi.
Prof. Dr. Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, diş macunundan tarıma, savunma sanayinden inşaat sektörüne kadar birçok sektörün hammaddesi olan pomza taşı dünya rezervlerinin yüzde 45’inin Türkiye’de bulunduğunu söyledi.
Pomzanın yaygın alan olarak yapı, kimya sektöründe çok geniş bir alanda pomza kullanıldığını ifade eden Gündüz, ”…Özellikle binaların yapımında değerlendirilen ve blok elemanı olarak bilinen tuğla yapımı, briket tarzı malzemelerin yapılmasında ağırlıklı olarak pomzanın değerlendirildiğini görmekteyiz…” diyor ve devam ediyor; ”…Bugün kullandığımız diş macunlarının büyük bir çoğunluğunda pomza taşı beyazlatıcı hammadde olarak yer alıyor…”
Pomza’nın 250’nin üzerinde ayrı sektörde değerlendirildiğini ifade eden Gündüz, en hassas kullanım yerlerinin başında savunma sanayinin geldiğini de sözlerine ekliyor.
EN AZ ALTIN KADAR DEĞERLİ…
Avrupa’da belediyelerin bir kısmının içme sularının arıtılmasında pomzayı ana filitrasyon malzemesi olarak değerlendirdiğini de vurgulayan Gündüz, ziraat sektöründe topraksız tarımın çok önemli olduğu koşullarda seracılıkta, çölleşmiş bölgelerde toprak yerine pomza kullanıldığına dikkati çekti.
Ve son olarak, Türkiye’nin en büyük sıkıntılarının başında cari açığın geldiğini de belirten Gündüz, çok önemli bir iddia da bulunuyor;
”…Dünya pomza rezervinin yüzde 45’ine sahip olan Türkiye, pomzayı farklı endüstriyel alanlarda değerlendirmesi halinde çok önemli bir katma değer sağlayacak ve elde edilecek gelirle cari açığını dahi kapatacaktır…”
Ulu Önder Atatürk gençlere verdiği nutukta bu günleri mi kastetmişti acaba?
’’… Türkiye’nin bir gün içte ve dışta düşmanları olacaktır(olabilir)…’’
* * * * * * * * * *
Fikirlere ve yazılara fanatik, körü-körüne inanmadan önce, araştırarak kabul eden veya en azından saygı gösteren herkese(tepkili de olsa),
Saygılarımla...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.