Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin
Süleyman Çokay
Köşe Yazarı
Süleyman Çokay
 

2022 LGS Tercihleri Nasıl Yapılmalı

Sınav maratonunun en önemli dönemlerinden bir tanesi de tercih dönemidir. Geçen seneye göre sınavın matematik ve fen bölümünün kolay olması bu test gruplarında Türkiye ortalamasının yükselmesine yol açmıştır. Ortalamanın yükselmesi okulların taban puanlarının da yükselmesine yol açacaktır. Bu yüzden tercihlerde okulların puanları değil yüzdelik dilim kullanılmalıdır. İyi bir lisenin bulunmasında bazı kriterler vardır. Lise seçimini sadece üniversite sınav başarısına göre sınıflandırmak yanlıştır. En az sınav kadar önemli olan başka başlıklarda vardır. Lise amacı sadece üniversiteyi kazandırmak olmamalıdır. Erhan Erkut hocanın vurguladığı gibi lise yıllarında bilinçli bir gayret ile iletişim, dinleme, grup çalışması, sunum teknikleri, planlama ve zaman, stres, proje yönetimi yetkinliklerini geliştirilmesi,  en az derslerde öğrenebileceğiniz kadar önemlidir. İdeal bir dünyada bu yetkinliklerin çoğunun ortaöğretimde geliştirilmiş olması ve üniversitede cilalanması gerekir Aydındaki okulların tahmini yüzdelik dilimlerini değerli eğitimci arkadaşım Salim Ünsal’ın tablolarından bakalım. Okulda Olması Gereken Önemli başlıklar; Eğitim felsefesi Yabancı dil imkânı Yurt dışı bağlantıları Kariyer planlaması Ulusal ve uluslararası projeler Mezunların performansı Etwinning ve Erasmus projeleri Kültürel ve sportif çalışmalar
Ekleme Tarihi: 10 Temmuz 2022 - Pazar

2022 LGS Tercihleri Nasıl Yapılmalı

Sınav maratonunun en önemli dönemlerinden bir tanesi de tercih dönemidir. Geçen seneye göre sınavın matematik ve fen bölümünün kolay olması bu test gruplarında Türkiye ortalamasının yükselmesine yol açmıştır.

Ortalamanın yükselmesi okulların taban puanlarının da yükselmesine yol açacaktır. Bu yüzden tercihlerde okulların puanları değil yüzdelik dilim kullanılmalıdır.

İyi bir lisenin bulunmasında bazı kriterler vardır. Lise seçimini sadece üniversite sınav başarısına göre sınıflandırmak yanlıştır. En az sınav kadar önemli olan başka başlıklarda vardır. Lise amacı sadece üniversiteyi kazandırmak olmamalıdır.

Erhan Erkut hocanın vurguladığı gibi lise yıllarında bilinçli bir gayret ile iletişim, dinleme, grup çalışması, sunum teknikleri, planlama ve zaman, stres, proje yönetimi yetkinliklerini geliştirilmesi,  en az derslerde öğrenebileceğiniz kadar önemlidir. İdeal bir dünyada bu yetkinliklerin çoğunun ortaöğretimde geliştirilmiş olması ve üniversitede cilalanması gerekir

Aydındaki okulların tahmini yüzdelik dilimlerini değerli eğitimci arkadaşım Salim Ünsal’ın tablolarından bakalım.

Okulda Olması Gereken Önemli başlıklar;

Eğitim felsefesi

Yabancı dil imkânı

Yurt dışı bağlantıları

Kariyer planlaması

Ulusal ve uluslararası projeler

Mezunların performansı

Etwinning ve Erasmus projeleri

Kültürel ve sportif çalışmalar

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.