Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin
Süleyman Çokay
Köşe Yazarı
Süleyman Çokay
 

2019 LGS Tablosu

2019 yılı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için 1 milyon 74 bin 13 öğrenci ter döktü. Diğer yandan 2018- 2019 eğitim öğretim yılında 8. sınıftan mezun olan öğrencilerin yüzde 85,08'inin merkezi sınava girdiği belirtildi ve LGS'de hiçbir sorunun iptal edilmediği belirtildi. MATEMATİK ve FEN BİLİMLERİNDE BAŞARI ORANI ARTTI Soru sayısı 20 olan alt testler arasında öğrenciler en yüksek başarıyı Türkçe alt testinde (11,75) en düşük başarıyı Matematik alt testinde (5,09) göstermiştir. Sayısal bölümde yer alan diğer alt test olan Fen Bilimlerinde doğru cevap sayısı ortalaması 9,97 olarak hesaplanmıştır. Soru sayısı 10 olan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük alt testinde doğru cevap sayısı ortalaması 6,88, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinde 6,83 ve Yabancı Dil alt testinde ise 4,65’tir. KIZ ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI OLDU Alt testlerdeki doğru cevap sayısı ortalamalarının cinsiyete göre değişimi incelenmiş ve kız öğrencilerin ortalamalarının Matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek olduğu belirlenmiştir. AYDIN LGS SIRALAMASI Tarihinin en kötü sıralamalarından biri diyebiliriz. 43. Sırada olan ılımız geçen sene 15. Sıradaydı. Ders sıralamasında en iyi sıralama İngilizce de oldu.
Ekleme Tarihi: 01 Temmuz 2019 - Pazartesi

2019 LGS Tablosu

2019 yılı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için 1 milyon 74 bin 13 öğrenci ter döktü. Diğer yandan 2018- 2019 eğitim öğretim yılında 8. sınıftan mezun olan öğrencilerin yüzde 85,08'inin merkezi sınava girdiği belirtildi ve LGS'de hiçbir sorunun iptal edilmediği belirtildi.

MATEMATİK ve FEN BİLİMLERİNDE BAŞARI ORANI ARTTI

Soru sayısı 20 olan alt testler arasında öğrenciler en yüksek başarıyı Türkçe alt testinde (11,75) en düşük başarıyı Matematik alt testinde (5,09) göstermiştir. Sayısal bölümde yer alan diğer alt test olan Fen Bilimlerinde doğru cevap sayısı ortalaması 9,97 olarak hesaplanmıştır.

Soru sayısı 10 olan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük alt testinde doğru cevap sayısı ortalaması 6,88, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinde 6,83 ve Yabancı Dil alt testinde ise 4,65’tir.

KIZ ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI OLDU

Alt testlerdeki doğru cevap sayısı ortalamalarının cinsiyete göre değişimi incelenmiş ve kız öğrencilerin ortalamalarının Matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek olduğu belirlenmiştir.

AYDIN LGS SIRALAMASI

Tarihinin en kötü sıralamalarından biri diyebiliriz. 43. Sırada olan ılımız geçen sene 15. Sıradaydı. Ders sıralamasında en iyi sıralama İngilizce de oldu.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.