Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Valilikten Atina’da ulus ötesi toplantı

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 23.11.2015 - 17:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1861+ kez okundu.
 

Valilikten Atina’da ulus ötesi toplantı

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezinin ortak olarak yürüttüğü Pazarlama, Uluslararasılaşma Ve Kalkınma (M.In.D. Marketing, Internatıonalızatıon & Development) Projesi başlangıç toplantısı gerçekleştirildi.

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin 2015 yılında desteklenmeye hak kazanan 4 adet Avrupa Birliği Erasmus+ Stratejik Ortaklık projesinden biri olan M.IN.D. (Marketing, Internationalization & Development : Pazarlama, Uluslararasılaşma ve Kalkınma) Projesinin ilk ulus ötesi toplantısı Atina’da gerçekleştirildi. Proje Koordinatörü İtalya PRISM Consulting (Eğitim Danışmanlık) S.r.l.’nin başkanlığındaki toplantıda proje ortakları olan Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, Milan Ticaret Odası Özel Teknik Destek Ajansı - FORMAPER (Special Agency of the Chamber of Commerce of Milan), İspanya’dan IAT –Endülüs Teknoloji Enstitüsü, (Instituto Andaluz de Tecnologia), ve Espaitec Bilim ve Teknoloji Merkezi, Yunanistan’dan Hellenic American Union Araştırma Merkezi, Aydın Ticaret Borsası, Salerno Ticaret Odası, Barselona Ticaret Odası,  Atina Ticaret Odası, Lyon Ticaret Odası temsilcileri bir araya gelerek projedeki iş paketleri ve ortaklar arası görev dağılımları konularını ele aldılar. M.IN.D. (Marketing, Internationalization & Development : Pazarlama, Uluslararasılaşma ve Kalkınma)Projesi Erasmus+ KA2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık projesidir. Projenin amaçları; a) KOBİ’lerin uluslararasılaşma süreçlerini desteklemek, b) Pazar fırsatlarını belirlemek ve ilgili stratejilerin kabulü için iç ve dış yatırım kaynaklarını analiz etmek, c) Uluslararası pazarlama stratejilerini belirlemek, d) İhracat planlarının belirlenmesinde KOBİ’lere rehberlik etmek, e) Avrupa düzeyinde "Uluslararası Pazarlama Yöneticisi" meslek profilini analiz etmektir. Proje kapsamında ilimizde Tarımsal gıda alanında faaliyet gösteren 10 KOBİ’ye ve potansiyel Uluslar arası Pazarlama Müdürü olabilecek 10 işsiz gence,  AB üyesindeki ortaklarla birlikte geliştirilecek olan multimedya öğrenme araçları ve yenilikçi yöntemlerle Araştırma, Eğitim ve Danışmanlık faaliyetleri pilot olarak uygulanarak, projede yer alan KOBİ’lerin dış ticaret ve Uluslararasılaşma kapasiteleri artırılacak, Avrupa düzeyinde "Uluslararası Pazarlama Yöneticisi" meslek profili analiz edilerek yaygınlaştırılacaktır
Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezinin ortak olarak yürüttüğü Pazarlama, Uluslararasılaşma Ve Kalkınma (M.In.D. Marketing, Internatıonalızatıon & Development) Projesi başlangıç toplantısı gerçekleştirildi.

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin 2015 yılında desteklenmeye hak kazanan 4 adet Avrupa Birliği Erasmus+ Stratejik Ortaklık projesinden biri olan M.IN.D. (Marketing, Internationalization & Development : Pazarlama, Uluslararasılaşma ve Kalkınma) Projesinin ilk ulus ötesi toplantısı Atina’da gerçekleştirildi.

Proje Koordinatörü İtalya PRISM Consulting (Eğitim Danışmanlık) S.r.l.’nin başkanlığındaki toplantıda proje ortakları olan Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, Milan Ticaret Odası Özel Teknik Destek Ajansı - FORMAPER (Special Agency of the Chamber of Commerce of Milan), İspanya’dan IAT –Endülüs Teknoloji Enstitüsü, (Instituto Andaluz de Tecnologia), ve Espaitec Bilim ve Teknoloji Merkezi, Yunanistan’dan Hellenic American Union Araştırma Merkezi, Aydın Ticaret Borsası, Salerno Ticaret Odası, Barselona Ticaret Odası,  Atina Ticaret Odası, Lyon Ticaret Odası temsilcileri bir araya gelerek projedeki iş paketleri ve ortaklar arası görev dağılımları konularını ele aldılar.

M.IN.D. (Marketing, Internationalization & Development : Pazarlama, Uluslararasılaşma ve Kalkınma)Projesi Erasmus+ KA2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık projesidir. Projenin amaçları;

a) KOBİ’lerin uluslararasılaşma süreçlerini desteklemek,

b) Pazar fırsatlarını belirlemek ve ilgili stratejilerin kabulü için iç ve dış yatırım kaynaklarını analiz etmek,

c) Uluslararası pazarlama stratejilerini belirlemek,

d) İhracat planlarının belirlenmesinde KOBİ’lere rehberlik etmek,

e) Avrupa düzeyinde "Uluslararası Pazarlama Yöneticisi" meslek profilini analiz etmektir.

Proje kapsamında ilimizde Tarımsal gıda alanında faaliyet gösteren 10 KOBİ’ye ve potansiyel Uluslar arası Pazarlama Müdürü olabilecek 10 işsiz gence,  AB üyesindeki ortaklarla birlikte geliştirilecek olan multimedya öğrenme araçları ve yenilikçi yöntemlerle Araştırma, Eğitim ve Danışmanlık faaliyetleri pilot olarak uygulanarak, projede yer alan KOBİ’lerin dış ticaret ve Uluslararasılaşma kapasiteleri artırılacak, Avrupa düzeyinde "Uluslararası Pazarlama Yöneticisi" meslek profili analiz edilerek yaygınlaştırılacaktır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.