Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

KÜP hayatımıza geri döndü

KÜLTÜR 27.06.2016 - 17:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3891+ kez okundu.
 

KÜP hayatımıza geri döndü

Aydın’ın Karacasu İlçesi’ndeki çömlekçiler tarafından çeşme özelliği kazandırılarak üretilen yeni nesil küplere talep gün geçtikçe artıyor.

Bir dönemin vazgeçilmezi olan küp, hayatımıza geri döndü. Buzdolabının günümüzdeki kadar her eve girmediği dönemlerde kullanılan küpler, boyutları küçültülerek ve çeşme özelliği kazandırılarak günümüz yaşamına uyarlandı. Değişik boyutlardaki çeşitleriyle her kesime hitap eden küpler, çeşme özelliği ile de kullanım kolaylığı sağlıyor. Doğal ve sağlıklı olmasıyla tercih edilen toprak ürünlere şekil veren ustalar, ürün çeşitlerini geliştirerek pazarı hareketlendirmeye çalışıyor. Karacasu’da çeşmeli küp üretimine iki yıldır devam eden Ümit Öztürk, çeşmeli küpün yanı sıra, toprak damacana, testi, güveç ve süs eşyaları üreterek ilçe üretimine katkı sağlıyor. Yaklaşık 20 yıldır çömlekçilik yapan Öztürk, bu yıl rağbetin arttığını ifade ederken, gerek internet üzerinden, gerek toptancılar düzeyinde satışlarına devam ettiklerini ifade etti. Ürün hakkında bilgi veren Öztürk, “10-15-20 litre arasında değişen çeşitlerimiz var. Çeşmeli olması kullanım kolaylığı sağlıyor. Gayet de iyi soğutuyor” dedi.    
Aydın’ın Karacasu İlçesi’ndeki çömlekçiler tarafından çeşme özelliği kazandırılarak üretilen yeni nesil küplere talep gün geçtikçe artıyor.

Bir dönemin vazgeçilmezi olan küp, hayatımıza geri döndü. Buzdolabının günümüzdeki kadar her eve girmediği dönemlerde kullanılan küpler, boyutları küçültülerek ve çeşme özelliği kazandırılarak günümüz yaşamına uyarlandı. Değişik boyutlardaki çeşitleriyle her kesime hitap eden küpler, çeşme özelliği ile de kullanım kolaylığı sağlıyor. Doğal ve sağlıklı olmasıyla tercih edilen toprak ürünlere şekil veren ustalar, ürün çeşitlerini geliştirerek pazarı hareketlendirmeye çalışıyor.

Karacasu’da çeşmeli küp üretimine iki yıldır devam eden Ümit Öztürk, çeşmeli küpün yanı sıra, toprak damacana, testi, güveç ve süs eşyaları üreterek ilçe üretimine katkı sağlıyor. Yaklaşık 20 yıldır çömlekçilik yapan Öztürk, bu yıl rağbetin arttığını ifade ederken, gerek internet üzerinden, gerek toptancılar düzeyinde satışlarına devam ettiklerini ifade etti. Ürün hakkında bilgi veren Öztürk, “10-15-20 litre arasında değişen çeşitlerimiz var. Çeşmeli olması kullanım kolaylığı sağlıyor. Gayet de iyi soğutuyor” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.