Rıdvan Eşin
Ünüllar Hidrolik
Fibar

Söke Bağarası yolundaki taşkına ekiplerden anında müdahale

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.02.2026 - 13:55, Güncelleme: 16.02.2026 - 12:11
 

Söke Bağarası yolundaki taşkına ekiplerden anında müdahale

Söke Bağarası yolundaki taşkına ekiplerden anında müdahale

Söke’de etkili olan yağışların ardından Büyük Menderes Nehri, Söke Ovası’nda binlerce dönüm araziyi sular altında bırakırken; sabah saatlerinde Söke-Bağarası karayolu üzerinde yeniden alarm verdi.Hafta sonuna doğru debisi yükselerek yatağından taşmaya başlayan nehir, sabah saatlerinde Söke–Bağarası yolu üzerindeki köprü mevkiinde karayoluna kadar ulaştı. Taşkın riski nedeniyle yolun ulaşıma kapanma ihtimali gündeme gelirken, ilgili kurumlar hızla harekete geçti. Söke Ovası Sulama Birliği, Tarım ve orman Bakanlığı ekipleri ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri iş makineleriyle bölgeye sevk edildi. Ekipler, taşkının yola ulaşmasını engellemek amacıyla riskli noktaya toprak set oluşturdu. Yapılan hızlı ve koordineli müdahale sayesinde suyun karayolunu tamamen kaplaması önlendi. Öte yandan Jandarma’ya bağlı trafik ekipleri de bölgede güvenlik önlemi alarak sürücüleri kontrollü şekilde yönlendirdi. Alınan tedbirlerin ardından Söke–Bağarası yolunda ulaşım yeniden normale döndü.Yetkililer, bölgede su seviyesinin yakından takip edildiğini ve muhtemel yeni yağışlara karşı teyakkuz halinde olunduğunu bildirdi.
Söke Bağarası yolundaki taşkına ekiplerden anında müdahale
Söke’de etkili olan yağışların ardından Büyük Menderes Nehri, Söke Ovası’nda binlerce dönüm araziyi sular altında bırakırken; sabah saatlerinde Söke-Bağarası karayolu üzerinde yeniden alarm verdi.



Hafta sonuna doğru debisi yükselerek yatağından taşmaya başlayan nehir, sabah saatlerinde Söke–Bağarası yolu üzerindeki köprü mevkiinde karayoluna kadar ulaştı. Taşkın riski nedeniyle yolun ulaşıma kapanma ihtimali gündeme gelirken, ilgili kurumlar hızla harekete geçti. Söke Ovası Sulama Birliği, Tarım ve orman Bakanlığı ekipleri ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri iş makineleriyle bölgeye sevk edildi. Ekipler, taşkının yola ulaşmasını engellemek amacıyla riskli noktaya toprak set oluşturdu. Yapılan hızlı ve koordineli müdahale sayesinde suyun karayolunu tamamen kaplaması önlendi. Öte yandan Jandarma’ya bağlı trafik ekipleri de bölgede güvenlik önlemi alarak sürücüleri kontrollü şekilde yönlendirdi. Alınan tedbirlerin ardından Söke–Bağarası yolunda ulaşım yeniden normale döndü.

Yetkililer, bölgede su seviyesinin yakından takip edildiğini ve muhtemel yeni yağışlara karşı teyakkuz halinde olunduğunu bildirdi.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.