Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Gıdı Gıdı yeniden canlanıyor

EKONOMİ 04.11.2015 - 10:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2544+ kez okundu.
 

Gıdı Gıdı yeniden canlanıyor

Nazilli’nin sembolü olan Gıdı Gıdı treni restore edilerek yeniden eski günlerine döndürülüyor

Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası’na malzeme ve işçi taşımak için o dönem Almanya’dan ithal edilen ve çalışanlar ile halk tarafından çıkardığı sesten dolayı “Gıdı Gıdı “ olarak anılan tren yeniden eski günlerine döndürülüyor. Yıllar sonra Lokomotif ve Vagonların restoresini yapılmasını sağlayan Nazilli Belediyesi “Gıdı Gıdı Trenini” tekrar Nazilli’de sefere çıkıyor. “Hedefimiz Gıdı Gıdı Trenini en kısa süreçte Nazilli’de sefere çıkarmak” "Gıdı Gıdı Treninin, tarihi misyonuyla manevi önem taşıyan bir tren olduğunu vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Atamızın yadigârı olan bu trene sahip çıkacağız. Tarihi önemi itibariyle tüm Türkiye tarafından bilinen bir trendir. Ayrıca Atamızın bize hediyesidir. Restorasyon çalışmalarını Atamızın ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’a kadar bitirtmeye çalışıyoruz. Ancak elimizde olmayan herhangi bir sebepten dolayı bizim planladığımız tarihte aksaklık olabilir. Ama hedefimiz Gıdı Gıdı Trenini en kısa süreçte Nazilli’de sefere çıkarmaktır” dedi. Nazilli Belediyesi tarafından bir süre önce çalıştırılarak bakıma alınan tarihi gıdı gıdı Treni’nin İstasyon Meydanı’ndan Sümer Kampusu’ne kadar olan güzergâhının daha da genişletilerek Organize Sanayi Bölgesi’nden geçirileceği açıklayan Başkan Alıcık restoresi devam edilen Gıdı Gıdı treninin lokomotifinin mekanik aksamının İzmir Devlet Demir yolları atölyelerinde son bakımlarının yapıldığını, lokomotifin 1 ve 2. Vitesindeki sorunun giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Tarihi trenin vagon kısmının dış kaplamasının aslına uygun olarak Konya’da yeniden yapıldığı ve önümüzdeki günlerde montaj işlerinin başlayacağını açıklayan Alıcık,” Biz bir nostaljiyi yaşatmak istiyoruz, trenin restorasyonu tamamlandığında Devlet Demir Yolları yetkilileriyle görüşerek güzergâhının Organize Sanayi Bölgesi’nden geçmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı. ODTÜ ‘den sonra Türkiye’de ikinci büyük kampus olur Nazilli’de Sümerbank Basma Fabrikasında üretilen ilk basmalarla bir Basma Müzesi kurma çalışmalarını başlattıklarını da belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazili İktidasi ve İdari Bilimler Fakültesi Meslek Yüksek Okulu’nun bulunduğu alanın dışında kalan Sümerbank’ın sit alanın Belediye’ye devrinin söz konusu olduğunu da belirtti. Bu konuda iletişimlerin ve çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Alıcık bu olayın gerçekleşmesi durumunda ise buranın ayrı bir önem kazanacağını belirterek,”Burayı SİT alanından çıkartabilirsek fakülteye devrini sağlayabiliriz bu sayede burası ODTÜ ‘den sonra Türkiye’de ikinci büyük kampus olur” dedi.
Nazilli’nin sembolü olan Gıdı Gıdı treni restore edilerek yeniden eski günlerine döndürülüyor

Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası’na malzeme ve işçi taşımak için o dönem Almanya’dan ithal edilen ve çalışanlar ile halk tarafından çıkardığı sesten dolayı “Gıdı Gıdı “ olarak anılan tren yeniden eski günlerine döndürülüyor. Yıllar sonra Lokomotif ve Vagonların restoresini yapılmasını sağlayan Nazilli Belediyesi “Gıdı Gıdı Trenini” tekrar Nazilli’de sefere çıkıyor.

“Hedefimiz Gıdı Gıdı Trenini en kısa süreçte Nazilli’de sefere çıkarmak”

"Gıdı Gıdı Treninin, tarihi misyonuyla manevi önem taşıyan bir tren olduğunu vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Atamızın yadigârı olan bu trene sahip çıkacağız. Tarihi önemi itibariyle tüm Türkiye tarafından bilinen bir trendir. Ayrıca Atamızın bize hediyesidir. Restorasyon çalışmalarını Atamızın ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’a kadar bitirtmeye çalışıyoruz. Ancak elimizde olmayan herhangi bir sebepten dolayı bizim planladığımız tarihte aksaklık olabilir. Ama hedefimiz Gıdı Gıdı Trenini en kısa süreçte Nazilli’de sefere çıkarmaktır” dedi.

Nazilli Belediyesi tarafından bir süre önce çalıştırılarak bakıma alınan tarihi gıdı gıdı Treni’nin İstasyon Meydanı’ndan Sümer Kampusu’ne kadar olan güzergâhının daha da genişletilerek Organize Sanayi Bölgesi’nden geçirileceği açıklayan Başkan Alıcık restoresi devam edilen Gıdı Gıdı treninin lokomotifinin mekanik aksamının İzmir Devlet Demir yolları atölyelerinde son bakımlarının yapıldığını, lokomotifin 1 ve 2. Vitesindeki sorunun giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Tarihi trenin vagon kısmının dış kaplamasının aslına uygun olarak Konya’da yeniden yapıldığı ve önümüzdeki günlerde montaj işlerinin başlayacağını açıklayan Alıcık,” Biz bir nostaljiyi yaşatmak istiyoruz, trenin restorasyonu tamamlandığında Devlet Demir Yolları yetkilileriyle görüşerek güzergâhının Organize Sanayi Bölgesi’nden geçmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

ODTÜ ‘den sonra Türkiye’de ikinci büyük kampus olur

Nazilli’de Sümerbank Basma Fabrikasında üretilen ilk basmalarla bir Basma Müzesi kurma çalışmalarını başlattıklarını da belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazili İktidasi ve İdari Bilimler Fakültesi Meslek Yüksek Okulu’nun bulunduğu alanın dışında kalan Sümerbank’ın sit alanın Belediye’ye devrinin söz konusu olduğunu da belirtti. Bu konuda iletişimlerin ve çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Alıcık bu olayın gerçekleşmesi durumunda ise buranın ayrı bir önem kazanacağını belirterek,”Burayı SİT alanından çıkartabilirsek fakülteye devrini sağlayabiliriz bu sayede burası ODTÜ ‘den sonra Türkiye’de ikinci büyük kampus olur” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.