Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Zeytin sineği ile mücadele başladı

SAĞLIK 17.10.2015 - 17:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2662+ kez okundu.
 

Zeytin sineği ile mücadele başladı

Aydın’ın en önemli ürünleri ve gelir kaynağı arasında yer alan zeytinde zirai ilaçlama dönemi başladı.

Zeytinin çürüyerek dökülmesine, zeytinyağı miktarının azalmasına ve kısmen de yağ asidinin yükselmesine neden olan zeytin sineği ile mücadele başladı. Özellikle sofralık zeytinlerde zararı daha büyük olan zeytin sineği, larva döneminde çekirdek etrafında galeriler açarak beslenmesi nedeniyle zeytinde verimi düşürüyor. Meyve etinde zararlı olarak bulunan zeytin sineği ile ilaçlama yöntemiyle mücadele edilebileceğini açıklayan Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, "Ergin çıkış zamanları iklim, toprak karakteri, çeşit, gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Yapılan tuzaklama çalışmaları kapsamında monitör tuzaklarda zeytin sineği popülasyonunda artış gözlenmekle birlikte zeytin meyveleri zararlının vuruk yapma olgunluğuna gelmiştir. Üreticilerimizin kışlaklardan çıkan zeytin sineği popülasyonunu kontrol altında tutmak için ilaçlama yapmaları ve bunu takiben meyvelerde vuruk kontrolleri yaparak hasada 21 gün kalıncaya kadar ilaçlamalara devam etmelidirler" dedi.
Aydın’ın en önemli ürünleri ve gelir kaynağı arasında yer alan zeytinde zirai ilaçlama dönemi başladı.

Zeytinin çürüyerek dökülmesine, zeytinyağı miktarının azalmasına ve kısmen de yağ asidinin yükselmesine neden olan zeytin sineği ile mücadele başladı. Özellikle sofralık zeytinlerde zararı daha büyük olan zeytin sineği, larva döneminde çekirdek etrafında galeriler açarak beslenmesi nedeniyle zeytinde verimi düşürüyor.

Meyve etinde zararlı olarak bulunan zeytin sineği ile ilaçlama yöntemiyle mücadele edilebileceğini açıklayan Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, "Ergin çıkış zamanları iklim, toprak karakteri, çeşit, gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Yapılan tuzaklama çalışmaları kapsamında monitör tuzaklarda zeytin sineği popülasyonunda artış gözlenmekle birlikte zeytin meyveleri zararlının vuruk yapma olgunluğuna gelmiştir. Üreticilerimizin kışlaklardan çıkan zeytin sineği popülasyonunu kontrol altında tutmak için ilaçlama yapmaları ve bunu takiben meyvelerde vuruk kontrolleri yaparak hasada 21 gün kalıncaya kadar ilaçlamalara devam etmelidirler" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.