Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin
Süleyman Çokay
Köşe Yazarı
Süleyman Çokay
 

Öğrenci koçluğu

Koçluk; eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir. Koçluk öğrencinin; kendini tanımasına, kendisinde geliştirebileceği alanlarla ilgili hedefler belirlemesine, öğrenme becerilerini kazanmasına, organizasyonel beceriler ve sorumluluk duygusu geliştirmesine yardımcı olmak, yaşadığı/karşılaşabileceği problemlerle baş etme becerisini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ben ne istiyorum? Ben neler yapabilirim? Ben neleri yapmaktan hoşlanırım? Ben nerede olmak istiyorum? Sorularına öğrenciyle birlikte cevap bulmaya çalışır. Öğrenciyi kendi gündeminde tutar Öğrencilerin ailesi, okulu, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla olan ilişkilerini düzenlemesine yardım eder. Öğrencilerin zaman kullanım becerilerini geliştirir. Öğrencilerin motivasyonunu yüksek tutar. Öğrencilerin öz güven ve öz saygı geliştirmesine destek olur. Eğitim hayatına devam eden ve bu hizmeti kendi talebiyle almak isteyen 13-21 yaş arası öğrenciler için uygundur. Bu nedenle koçluk sistemi çerçevesinde yapılacak çalışmalar; Ne yapmak istiyorum? Nereden başlamalıyım? Güçlü ve zayıf yanlarım neler? Kendimi ne kadar tanıyorum? Bir hedefim var mı? Kendimi nasıl geliştirebilirim? Kendimi nasıl ifade edebilirim? Kendime güvenim ve inancım ne kadar? Hangi mesleği seçmek istiyorum? Öğrencilik mesleğini biliyor muyum? ...diye sorgulayan öğrencilere yapılır.
Ekleme Tarihi: 19 Mart 2016 - Cumartesi

Öğrenci koçluğu

Koçluk; eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir. Koçluk öğrencinin; kendini tanımasına, kendisinde geliştirebileceği alanlarla ilgili hedefler belirlemesine, öğrenme becerilerini kazanmasına, organizasyonel beceriler ve sorumluluk duygusu geliştirmesine yardımcı olmak, yaşadığı/karşılaşabileceği problemlerle baş etme becerisini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Ben ne istiyorum?

Ben neler yapabilirim?

Ben neleri yapmaktan hoşlanırım?

Ben nerede olmak istiyorum?

Sorularına öğrenciyle birlikte cevap bulmaya çalışır.

Öğrenciyi kendi gündeminde tutar

Öğrencilerin ailesi, okulu, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla olan ilişkilerini düzenlemesine yardım eder.

Öğrencilerin zaman kullanım becerilerini geliştirir.

Öğrencilerin motivasyonunu yüksek tutar.

Öğrencilerin öz güven ve öz saygı geliştirmesine destek olur.

Eğitim hayatına devam eden ve bu hizmeti kendi talebiyle almak isteyen 13-21 yaş arası öğrenciler için uygundur. Bu nedenle koçluk sistemi çerçevesinde yapılacak çalışmalar;

Ne yapmak istiyorum?

Nereden başlamalıyım?

Güçlü ve zayıf yanlarım neler?

Kendimi ne kadar tanıyorum?

Bir hedefim var mı?

Kendimi nasıl geliştirebilirim?

Kendimi nasıl ifade edebilirim?

Kendime güvenim ve inancım ne kadar?

Hangi mesleği seçmek istiyorum?

Öğrencilik mesleğini biliyor muyum?

...diye sorgulayan öğrencilere yapılır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.