Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yargıtay'dan kritik karar!

EKONOMİ 04.10.2015 - 18:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2513+ kez okundu.
 

Yargıtay'dan kritik karar!

İşe iadesi yapılmadan ölen işçinin yakınlarına tazminat!

Bursa’da bir işçi, açtığı işe iade davasını kazandı. Karar, Yargıtay tarafından da onandı. İşçi, Yargıtay kararından 4 ay sonra hayatını kaybetti. Ölen işçinin çocukları, yargı kararlarına karşın babalarını hemen işe başlatmadığı gerekçesiyle işyeri aleyhine 13 bin TL tazminat davası açtı. Yerel mahkeme, davanın reddine karar verdi. Kararı bozan Yargıtay, “İşçinin ölüm feshi, izleyen 4 ay geçtikten sonra gerçekleşmiş olmakla, ölen işçinin mirasçılarına 4 aylık süre için boşta geçen süreye ait ücret ve diğer hakların ödenmesinin gerekeceğine karar verilmeliydi” dedi. Konunun, mirasçıların sosyal güvenlik haklarını da ilgilendirdiği vurgulanan kararda, “4 aya kadar ücret ve diğer haklar yönünden SGK’ya prim yatırılması ve ölen işçinin mirasçılarının buna göre sosyal güvenlik haklarından yararlanması gerekir” denildi. Yargıtay’ın bu kararına karşın yerel mahkeme ilk kararında direndi. Ancak Hukuk Genel Kurulu, yerel mahkemenin direnme kararını bozdu.
İşe iadesi yapılmadan ölen işçinin yakınlarına tazminat!

Bursa’da bir işçi, açtığı işe iade davasını kazandı. Karar, Yargıtay tarafından da onandı. İşçi, Yargıtay kararından 4 ay sonra hayatını kaybetti.

Ölen işçinin çocukları, yargı kararlarına karşın babalarını hemen işe başlatmadığı gerekçesiyle işyeri aleyhine 13 bin TL tazminat davası açtı. Yerel mahkeme, davanın reddine karar verdi. Kararı bozan Yargıtay, “İşçinin ölüm feshi, izleyen 4 ay geçtikten sonra gerçekleşmiş olmakla, ölen işçinin mirasçılarına 4 aylık süre için boşta geçen süreye ait ücret ve diğer hakların ödenmesinin gerekeceğine karar verilmeliydi” dedi.

Konunun, mirasçıların sosyal güvenlik haklarını da ilgilendirdiği vurgulanan kararda, “4 aya kadar ücret ve diğer haklar yönünden SGK’ya prim yatırılması ve ölen işçinin mirasçılarının buna göre sosyal güvenlik haklarından yararlanması gerekir” denildi.

Yargıtay’ın bu kararına karşın yerel mahkeme ilk kararında direndi. Ancak Hukuk Genel Kurulu, yerel mahkemenin direnme kararını bozdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.