Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Uzayda dünyayı aratmayacak proje

BİLİM 06.03.2015 - 12:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3699+ kez okundu.
 

Uzayda dünyayı aratmayacak proje

Balıkesir Fatma Emin Kutvar Anadolu (FEKAL) Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanarak NASA'ya gönderilen Stellar Of Anatolian Harmony ( Yıldızımsı Anadolu Harmonisi ) ve İnitium ( Başlangıç) isimli iddialı projeler, NASA'nın 34 yıldan bu yana yaptığı çalışmalara destek sağlamayı amaçlıyor.

FEKAL öğrencilerinden Muhammed Buğra Yılmaz, projenin NASA'nın 34 yıldır düzenlediği Genesis Stanmant projesinin devamını sağlayacaklarına dikkat çekerek "Bu proje uzaya bir yerleşke tasarlamak, bu yerleşkede çeşitli enerji kaynaklarımız olabilecek. Dünya git gide yaşanılmaz bir hale geliyor. Bu bize çeşitli tehlikeler doğurabilecek ve uzayı keşfetme çabasında NASA'nın attığı önemli adımlardan birinin tasarımını yapıyoruz. Bu teknoloji şimdilik mümkün olmasa da gelecekte var olabilecek ve mühendisler tarafından bu proje yapılabilecek. Bu projenin asıl amacı uzayda yerleşim ve uzayı tanımlamak. Uzayı tanımlamanın sonucunda uzayda olan yağmurlar, gezegenler ve çeşitli kuyruklu yıldızları ve galaksileri tanımlayabileceğiz. Bu çalışmalar uzaydan daha rahat gözlemlenebilecek. Bu modül enerjisini kendi kendine üretebilecek. İçinde bütün enerji kaynakları dünyadaki gibi var olacak ve bu modülün dünyadan hiç bir farkı olmayacak"dedi. Yine aynı proje hakkında görüşlerini dile getiren Atakan Özgün ise "Bu modül kendi kendine yetebilecek bir şekilde tasarlandı ve içinde her türlü aktivite alanları bulunuyor. Modülümüzün bu kol kısımlarında yaşam alanları olacak. Bu merkezde hastaneler olacak. Enerjiyi ise kollarda bulunan seralardan karşılayacak ve oksijen üretmiş olacak"şeklinde konuştu. NASA'ya gönderilen diğer projenin tasarımcıları Zeynep Elif Sab, Ezgi Deren Taygun ise bu projeyi gelecekte uzayda yaşayacak insanlar için meydana getirdiklerini ifade ettiler. Projenin ayrıntıları hakkında bilgiler sunan Zeynep Elif Sab "Bu proje bir gün uzaya çıktığımızda insanlık artık dünyada yaşamadığında uzaya atılmış bir ilk adım olacak. Bundan sonraki bütün kolonileşme hareketleri için bir başlangıç olacak. Biz bu projede aslında dünyada istediğimiz bir ütopyayı yarattık, gelir düzeylerinden, yaşam biçimlerinden teknolojiden, insanlar arasındaki hak ve hukuktan bahsettik. Bilimsel açıdan gelişmeyi, kültürel açıdan daha ileri gitmeyi ve kolonileşmeyi arttırmayı sağlayacak etkinlikler koyduk"dedi. Her iki projenin tasarımını yapan öğrenciler okul öğretmenleri Yusuf Bozkurt ve Taha Kampüs'e teşekkür ederek kendilerine büyük destek olduklarını söylediler.  
Balıkesir Fatma Emin Kutvar Anadolu (FEKAL) Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanarak NASA'ya gönderilen Stellar Of Anatolian Harmony ( Yıldızımsı Anadolu Harmonisi ) ve İnitium ( Başlangıç) isimli iddialı projeler, NASA'nın 34 yıldan bu yana yaptığı çalışmalara destek sağlamayı amaçlıyor.

FEKAL öğrencilerinden Muhammed Buğra Yılmaz, projenin NASA'nın 34 yıldır düzenlediği Genesis Stanmant projesinin devamını sağlayacaklarına dikkat çekerek "Bu proje uzaya bir yerleşke tasarlamak, bu yerleşkede çeşitli enerji kaynaklarımız olabilecek. Dünya git gide yaşanılmaz bir hale geliyor. Bu bize çeşitli tehlikeler doğurabilecek ve uzayı keşfetme çabasında NASA'nın attığı önemli adımlardan birinin tasarımını yapıyoruz. Bu teknoloji şimdilik mümkün olmasa da gelecekte var olabilecek ve mühendisler tarafından bu proje yapılabilecek. Bu projenin asıl amacı uzayda yerleşim ve uzayı tanımlamak. Uzayı tanımlamanın sonucunda uzayda olan yağmurlar, gezegenler ve çeşitli kuyruklu yıldızları ve galaksileri tanımlayabileceğiz. Bu çalışmalar uzaydan daha rahat gözlemlenebilecek. Bu modül enerjisini kendi kendine üretebilecek. İçinde bütün enerji kaynakları dünyadaki gibi var olacak ve bu modülün dünyadan hiç bir farkı olmayacak"dedi.

Yine aynı proje hakkında görüşlerini dile getiren Atakan Özgün ise "Bu modül kendi kendine yetebilecek bir şekilde tasarlandı ve içinde her türlü aktivite alanları bulunuyor. Modülümüzün bu kol kısımlarında yaşam alanları olacak. Bu merkezde hastaneler olacak. Enerjiyi ise kollarda bulunan seralardan karşılayacak ve oksijen üretmiş olacak"şeklinde konuştu.

NASA'ya gönderilen diğer projenin tasarımcıları Zeynep Elif Sab, Ezgi Deren Taygun ise bu projeyi gelecekte uzayda yaşayacak insanlar için meydana getirdiklerini ifade ettiler. Projenin ayrıntıları hakkında bilgiler sunan Zeynep Elif Sab "Bu proje bir gün uzaya çıktığımızda insanlık artık dünyada yaşamadığında uzaya atılmış bir ilk adım olacak. Bundan sonraki bütün kolonileşme hareketleri için bir başlangıç olacak. Biz bu projede aslında dünyada istediğimiz bir ütopyayı yarattık, gelir düzeylerinden, yaşam biçimlerinden teknolojiden, insanlar arasındaki hak ve hukuktan bahsettik. Bilimsel açıdan gelişmeyi, kültürel açıdan daha ileri gitmeyi ve kolonileşmeyi arttırmayı sağlayacak etkinlikler koyduk"dedi. Her iki projenin tasarımını yapan öğrenciler okul öğretmenleri Yusuf Bozkurt ve Taha Kampüs'e teşekkür ederek kendilerine büyük destek olduklarını söylediler.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.