Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Türkler yaptı şimdi de kitabını yazıyor

SAĞLIK 21.07.2015 - 19:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3358+ kez okundu.
 

Türkler yaptı şimdi de kitabını yazıyor

Avrupalıların çikolatayı kendileriyle özdeşleştirmeleri artık geçerliliğini yitiriyor. Dünya çapındaki performanslarıyla Avrupalı rakiplerini zorlayan, hatta kimisini satın alan Türkler şimdi de çikolatanın kitabını yazıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Elvan Grubu işbirliği ile yazımı süren “Çikolata Bilimi ve Teknolojisi” adlı eserin sektör için referans olacağı belirtiliyor. Yarım yüzyıl öncesine kadar ithalatçı olan, ancak son yıllarda yaptığı atılımlarla dünya çapında tedarikçi olmayı başaran Türkiye çikolata-şekerleme sektörü bir eşiği daha atlıyor. Avrupalıların çikolatayı kendileriyle özdeşleştirmeleri ve “Türkler çikolatayı bilmez” tavırlarını geçersiz kılacak nitelikte ürünler üreten Türkler şimdi de çikolatanın kitabını yazıyor. ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ İLE… Geçen yıl geliştirdiği yerli maya ile kruvasan üreten ve ihracat kg değerini 3 dolara çıkarmayı başaran Elvan Grubu, üniversitelerle birlikte yürüttüğü bir proje kapsamında çikolatanın kitabını hazırlıyor. İmzalanan bir protokolle birlikte çalışacağı üniversiteler kervanına Yıldız Teknik Üniversitesi’ni (YTÜ) de dahil eden Elvan Grubu, farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin katılımıyla “Çikolata Bilimi ve Teknolojisi” adıyla bir kaynak çalışmaya destek veriyor. YTÜ Gıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Sağdıç yönetiminde hazırlanacak kitabın sektör için referans niteliği taşıyacağı belirtiliyor.Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında iki tane de makale hazırlandığını ve söz konusu makalelerin uluslar arası akademik dergilerde yayınlanacağını açıkladı. LİTERATÜRE DAHİL OLUYOR 3 makalenin de hazırlık aşamasında olduğu bilgisini veren Hidayet Kadiroğlu, “Türkiye’den Global 100 Şekerleme listesine giren 3 Türk şirketinden birisiyiz. Dünya sıralamasına girmek, işimizi doğru yaptığımızın göstergesi… Şimdi bu imajı daha yukarıya taşıyoruz. Söz konusu kitap ve makalelerle sektörümüzü dünya literatürüne de dahil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.Elvan Grubu ile ortaklık protokolü imzalayarak sürece destek veren YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise söz konusu akademik çalışmaların Türk çikolata-şekerlemecisi imajını dünyada yükselteceğini vurguladı.Davutpaşa Kampüsünde çikolata ve şekerleme ürünlerinin analiz edilmesine yönelik akredite bir laboratuar kurmak istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, “Elvan Grubu ve diğer sektör aktörlerinin desteğiyle bunu başarabiliriz” diye konuştu.
Avrupalıların çikolatayı kendileriyle özdeşleştirmeleri artık geçerliliğini yitiriyor. Dünya çapındaki performanslarıyla Avrupalı rakiplerini zorlayan, hatta kimisini satın alan Türkler şimdi de çikolatanın kitabını yazıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Elvan Grubu işbirliği ile yazımı süren “Çikolata Bilimi ve Teknolojisi” adlı eserin sektör için referans olacağı belirtiliyor.

Yarım yüzyıl öncesine kadar ithalatçı olan, ancak son yıllarda yaptığı atılımlarla dünya çapında tedarikçi olmayı başaran Türkiye çikolata-şekerleme sektörü bir eşiği daha atlıyor. Avrupalıların çikolatayı kendileriyle özdeşleştirmeleri ve “Türkler çikolatayı bilmez” tavırlarını geçersiz kılacak nitelikte ürünler üreten Türkler şimdi de çikolatanın kitabını yazıyor.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ İLE…

Geçen yıl geliştirdiği yerli maya ile kruvasan üreten ve ihracat kg değerini 3 dolara çıkarmayı başaran Elvan Grubu, üniversitelerle birlikte yürüttüğü bir proje kapsamında çikolatanın kitabını hazırlıyor. İmzalanan bir protokolle birlikte çalışacağı üniversiteler kervanına Yıldız Teknik Üniversitesi’ni (YTÜ) de dahil eden Elvan Grubu, farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin katılımıyla “Çikolata Bilimi ve Teknolojisi” adıyla bir kaynak çalışmaya destek veriyor. YTÜ Gıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Sağdıç yönetiminde hazırlanacak kitabın sektör için referans niteliği taşıyacağı belirtiliyor.Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında iki tane de makale hazırlandığını ve söz konusu makalelerin uluslar arası akademik dergilerde yayınlanacağını açıkladı.

LİTERATÜRE DAHİL OLUYOR

3 makalenin de hazırlık aşamasında olduğu bilgisini veren Hidayet Kadiroğlu, “Türkiye’den Global 100 Şekerleme listesine giren 3 Türk şirketinden birisiyiz. Dünya sıralamasına girmek, işimizi doğru yaptığımızın göstergesi… Şimdi bu imajı daha yukarıya taşıyoruz. Söz konusu kitap ve makalelerle sektörümüzü dünya literatürüne de dahil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.Elvan Grubu ile ortaklık protokolü imzalayarak sürece destek veren YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise söz konusu akademik çalışmaların Türk çikolata-şekerlemecisi imajını dünyada yükselteceğini vurguladı.Davutpaşa Kampüsünde çikolata ve şekerleme ürünlerinin analiz edilmesine yönelik akredite bir laboratuar kurmak istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, “Elvan Grubu ve diğer sektör aktörlerinin desteğiyle bunu başarabiliriz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.