Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Turizm tesisleri çalışanlarına hijyen eğitimi

RESMİ İLAN 30.05.2015 - 10:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3295+ kez okundu.
 

Turizm tesisleri çalışanlarına hijyen eğitimi

Aydın’ın Didim ilçesinde turizm tesislerin mutfak departmanı çalışanlarına yönelik hijyen ve biyosidal ürün kullanımı eğitimi verildi.

Safran Çevre Sağlık Hizmetleri tarafından Didim Tarhan Majesty Turizm Tesisi Salonun da Kimya Mühendisi Taylan Özgür Karakaş, Gıda Mühendisi Mustafa Zorlu ve Gıda Kalite Kontrol Teknikeri Nesrin Konya tarafından slayt eşliğinde verilen hijyen ve biyosidal ürün kullanımı eğitimi verildi. Düzenlenen eğitim programına ilçede faaliyet gösteren turizm tesislerin mutfak departmanı çalışanları katıldı. Otel ve mutfaklarda temizlik ve dezenfeksiyon gerek insan sağlığı, gerekse ürün kalitesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Kimya Mühendisi Taylan Özgür Karakaş, Gıda maddeleri mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam oluşturduğundan, işletmenin düzenli olarak temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerektiğini belirtti. Katrakaş, “Gıdalara fiziksel, kimyasal ve mikrobiyal bulaşma söz konusudur. Üretim esnasında kullanılan araç- gereç, ekipman vb. ile doğrudan veya dolaylı bulaşma, dikkat edilmesi ve önlem alınması gereken önemli hususlar arasında yer alır. Ayrıca üretim sırasında ve üretim sonrasında işletmenin temizlik ve dezenfeksiyonunun yapılmaması yahut etkin yapılmaması bakteriyel üremeyi beraberinde getireceğinden ürün hijyenini olumsuz etkileyecektir. Bu amaçla işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon belirli bir plan dahilinde etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Temizlik ve dezenfeksiyonun periyodik aralıklarla yapılması mikrobiyal bulaşma risklerini minimuma indirecektir” diye konuştu. Verilen eğitimin ardından katılım gösteren mutfak departmanı çalışanlarına Safran Çevre Sağlık Hizmetlerince hazırlanan katılım belgesi verildi.
Aydın’ın Didim ilçesinde turizm tesislerin mutfak departmanı çalışanlarına yönelik hijyen ve biyosidal ürün kullanımı eğitimi verildi.

Safran Çevre Sağlık Hizmetleri tarafından Didim Tarhan Majesty Turizm Tesisi Salonun da Kimya Mühendisi Taylan Özgür Karakaş, Gıda Mühendisi Mustafa Zorlu ve Gıda Kalite Kontrol Teknikeri Nesrin Konya tarafından slayt eşliğinde verilen hijyen ve biyosidal ürün kullanımı eğitimi verildi. Düzenlenen eğitim programına ilçede faaliyet gösteren turizm tesislerin mutfak departmanı çalışanları katıldı.

Otel ve mutfaklarda temizlik ve dezenfeksiyon gerek insan sağlığı, gerekse ürün kalitesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Kimya Mühendisi Taylan Özgür Karakaş, Gıda maddeleri mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam oluşturduğundan, işletmenin düzenli olarak temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerektiğini belirtti. Katrakaş, “Gıdalara fiziksel, kimyasal ve mikrobiyal bulaşma söz konusudur. Üretim esnasında kullanılan araç- gereç, ekipman vb. ile doğrudan veya dolaylı bulaşma, dikkat edilmesi ve önlem alınması gereken önemli hususlar arasında yer alır. Ayrıca üretim sırasında ve üretim sonrasında işletmenin temizlik ve dezenfeksiyonunun yapılmaması yahut etkin yapılmaması bakteriyel üremeyi beraberinde getireceğinden ürün hijyenini olumsuz etkileyecektir. Bu amaçla işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon belirli bir plan dahilinde etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Temizlik ve dezenfeksiyonun periyodik aralıklarla yapılması mikrobiyal bulaşma risklerini minimuma indirecektir” diye konuştu.

Verilen eğitimin ardından katılım gösteren mutfak departmanı çalışanlarına Safran Çevre Sağlık Hizmetlerince hazırlanan katılım belgesi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.