Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

TÜDAM Aydın'da Mutfağın Kalbini Tutuyor

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 08.04.2015 - 16:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2962+ kez okundu.
 

TÜDAM Aydın'da Mutfağın Kalbini Tutuyor

4 Nisan 2015 tarihinde Efeler Belediyesi, Efeler Kent Konseyi ve Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği ’Yöresel Otlar ve Kırmızı Toz Biber Festivali’ kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Üniversitemiz Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi temsilcileri jüri üyesi olarak katıldı.

Yöresel otların ve bölgeye has toz kırmızı biberin ön plana çıkarıldığı yarışmada zeytinyağlı kategorisinde Ayşe Basut, ana yemek kategorisinde İlknur Çınar ve tatlı kategorisinde Fatma Kızıltepe, birinci oldu. Birincilere ve sıralamada yer alan diğer bayanlara protokol üyeleri ve sponsorlar tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi. TÜDAM Yılan Balığının Farklı Sunumları ile Beğeni Topladı 5 Nisan 2015 tarihinde Söke Belediyesi tarafından düzenlenen Yılan Balığı Festivali 5 bin kişinin katılımı ile Serçin Mahallesinde gerçekleştirildi. 500 kg yılan balığının pişirildiği etkinlikte, Üniversitemiz Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi hazırlamış olduğu 3 farklı yılan balığı lezzeti ile festivale damga vurdu. Yılan Balığını dünya mutfaklarındaki farklı hazırlanma şekillerine göre hazırlayıp sunan merkez ekibi, büyük beğeni topladı. TÜDAM Müdürü Öğretim Görevlimiz Emrah Köksal Sezgin gerçekleşen etkinliklerle ilgili "Bu tür etkinlikler ülke mutfağımız adına çok önemli ve büyüyerek devam ettirilmeli. Biz de merkez olarak ilimizin ve hatta ülkemizin her noktasında gerçekleşen mutfakla alakalı her etkinliğe var gücümüzle destek ve katkı sağlamak için yola çıktık, bu konuda elimizden geldiğince ve talep oldukça her yerde üniversitemizi ve merkezimizi tanıtarak marka haline getireceğiz." şeklinde konuşarak organizasyonlara katkıları hakkında bilgi verdi.
4 Nisan 2015 tarihinde Efeler Belediyesi, Efeler Kent Konseyi ve Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği ’Yöresel Otlar ve Kırmızı Toz Biber Festivali’ kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Üniversitemiz Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi temsilcileri jüri üyesi olarak katıldı.

Yöresel otların ve bölgeye has toz kırmızı biberin ön plana çıkarıldığı yarışmada zeytinyağlı kategorisinde Ayşe Basut, ana yemek kategorisinde İlknur Çınar ve tatlı kategorisinde Fatma Kızıltepe, birinci oldu. Birincilere ve sıralamada yer alan diğer bayanlara protokol üyeleri ve sponsorlar tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.

TÜDAM Yılan Balığının Farklı Sunumları ile Beğeni Topladı

5 Nisan 2015 tarihinde Söke Belediyesi tarafından düzenlenen Yılan Balığı Festivali 5 bin kişinin katılımı ile Serçin Mahallesinde gerçekleştirildi. 500 kg yılan balığının pişirildiği etkinlikte, Üniversitemiz Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi hazırlamış olduğu 3 farklı yılan balığı lezzeti ile festivale damga vurdu. Yılan Balığını dünya mutfaklarındaki farklı hazırlanma şekillerine göre hazırlayıp sunan merkez ekibi, büyük beğeni topladı.

TÜDAM Müdürü Öğretim Görevlimiz Emrah Köksal Sezgin gerçekleşen etkinliklerle ilgili "Bu tür etkinlikler ülke mutfağımız adına çok önemli ve büyüyerek devam ettirilmeli. Biz de merkez olarak ilimizin ve hatta ülkemizin her noktasında gerçekleşen mutfakla alakalı her etkinliğe var gücümüzle destek ve katkı sağlamak için yola çıktık, bu konuda elimizden geldiğince ve talep oldukça her yerde üniversitemizi ve merkezimizi tanıtarak marka haline getireceğiz." şeklinde konuşarak organizasyonlara katkıları hakkında bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.