Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tarlada 1 lira pazarda 4 lira

EKONOMİ 02.04.2016 - 13:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3249+ kez okundu.
 

Tarlada 1 lira pazarda 4 lira

Enginar hasadı başladı tarlada 1 liraya satılan sebze pazarda 4 liraya alıcı buluyor.

Türkiye'de Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde üretilen enginarın bir çeşidi olan, Çeşme ve Karaburun'da yaygın olarak yetişen sakız türü, hasadının ardından ülkenin birçok noktasına gönderiliyor. Tarlada tane fiyatı 1- 1.5 lira arasında değişen Yunan ve Romalılar dönemlerinden beri bilinen, bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen enginarın pazardaki fiyatı ise 4 liraya kadar ulaşıyor. Ege, Marmara ile Akdeniz bölgelerinde yetiştiriciliği yapılan, A ve B vitamini zengini olması nedeniyle atardamar kireçlenmesini önleyen ve safra kesesi rahatsızlıklarını gideren enginarın yapraklarından yapılan kürün, karaciğer dostu olduğu da biliniyor. Karaciğerle safra kesesinde biriken nikotin, alkol ve yağın vücuttan atılımını sağlayan, ayrıca vücuttaki amonyakla kolesterolü azaltan enginarın Çeşme- Karaburun bölgesinde yaygın olarak yetişen sakız türü, hasadının ardından ülkenin birçok noktasına gönderiliyor. Hibrit olarak üretilen enginarlara göre lezzeti ve sağladığı faydalarıyla ön plana çıkan sakız enginarının tarlada tane fiyatı 1- 1.5 lira, pazardaki fiyatı ise 4 liraya kadar ulaşıyor. Yunan ve Romalılar dönemlerinden beri bilinen, bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen enginarın, cinsel gücü artırıcı, ateş düşürücü, vücudu kuvvetlendirici, iştah açıcı olduğu, romatizma, ishal, sarılık hastalıklarına ve sinirlere iyi geldiği biliniyor.
Enginar hasadı başladı tarlada 1 liraya satılan sebze pazarda 4 liraya alıcı buluyor.

Türkiye'de Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde üretilen enginarın bir çeşidi olan, Çeşme ve Karaburun'da yaygın olarak yetişen sakız türü, hasadının ardından ülkenin birçok noktasına gönderiliyor. Tarlada tane fiyatı 1- 1.5 lira arasında değişen Yunan ve Romalılar dönemlerinden beri bilinen, bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen enginarın pazardaki fiyatı ise 4 liraya kadar ulaşıyor.

Ege, Marmara ile Akdeniz bölgelerinde yetiştiriciliği yapılan, A ve B vitamini zengini olması nedeniyle atardamar kireçlenmesini önleyen ve safra kesesi rahatsızlıklarını gideren enginarın yapraklarından yapılan kürün, karaciğer dostu olduğu da biliniyor. Karaciğerle safra kesesinde biriken nikotin, alkol ve yağın vücuttan atılımını sağlayan, ayrıca vücuttaki amonyakla kolesterolü azaltan enginarın Çeşme- Karaburun bölgesinde yaygın olarak yetişen sakız türü, hasadının ardından ülkenin birçok noktasına gönderiliyor. Hibrit olarak üretilen enginarlara göre lezzeti ve sağladığı faydalarıyla ön plana çıkan sakız enginarının tarlada tane fiyatı 1- 1.5 lira, pazardaki fiyatı ise 4 liraya kadar ulaşıyor. Yunan ve Romalılar dönemlerinden beri bilinen, bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen enginarın, cinsel gücü artırıcı, ateş düşürücü, vücudu kuvvetlendirici, iştah açıcı olduğu, romatizma, ishal, sarılık hastalıklarına ve sinirlere iyi geldiği biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.