Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Süs kanatlılar Nazilli’de görücüye çıkacak

GÜNCEL 09.10.2016 - 23:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3090+ kez okundu.
 

Süs kanatlılar Nazilli’de görücüye çıkacak

Nazilli Güvercin, Kanarya, Süs Tavukları ve Akverist Yetiştirme Üretme Tanıtma Derneği, kuş meraklılarını bir araya getiriyor. Dernek, 12 yıldır ayakta kalabilmenin mücadelesini veriyor.

AYDIN- Aşağı Nazilli’de Çapahasan İlkokulu altında bulunan parkta faaliyetlerini sürdüren dernek, çeşitli ırklarda güvercinleri, süs tavuklarıyla dernekte hobicileri buluşturuyor. Dernek, yarışmalar, festivaller, mezatlar yaparak, bu etkinliklerde kuşçulara bir araya gelme fırsatı oluşturuyor, elindeki fazla kuşları satma fırsatı da bulduruyor.  Güvercin, Kanarya, Süs Tavukları ve Akverist Yetiştirme Üretme Tanıtma Derneği’nin 12 yıldır başkanlığını yapan Murat Şimşek, en iyisini yapmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. “KUŞLAR ORJİNAL IRKLARINDA KALMALI” Arkadaşlarının teşvikiyle kuş hobisinin başladığını belirten Başkan Murat Şimşek, “Arkadaşlar heveslendirdi. 12 yıldır da bu derneği ayakta tutmaya çalışıyoruz. Dernek olarak bizler yarışmalar, festivaller, mezatlar yapıyor, kuşçuların fazla kuşlarını alıp satabilmeleri için ortamlar oluşturuyoruz. Dışarıdan değişik kuşlar getiriyor, Nazilli’deki kuş severleri değişik kuşçular, değişik ırklar ile tanıştırıyoruz. Derneğimizde 60'a yakın güvercin var. Meraklılar kuşları kırıp değişik ırklar çıkarıyorlar. Dernek olarak biz buna karşıyız. Kuşlar orijinal ırklarında kalmalı” dedi. “YER EN BÜYÜK SIKINTI” Kuşçuluktaki en büyük sıkıntının yer olduğunu dile getiren Başkan Şimşek, "Yerin varsa, paran olması önemli değil. Bir şekilde kuşçu arkadaşlardan çift çift alıp üretebiliyorlar. Zevklerini yaşıyorlar. Tabiri caizse güvercinin dışkısına bir kere bastın mı bir daha bu işten kurtulamıyorsun. Yer sıkıntısınız yoksa güvercin beslenebilir. Günde yarım saat ayırınca yeterlidir. Temizlik olarak ilkbahar ve sonbahar haricinde her gün yapabilirsin. Genelde ya kışın ya da 15 günde bir temizlenir” ARALIKTA KUŞÇULAR FESTİVALDE BULUŞACAK Festivalin meraklıları bir araya getirdiğini ifade eden Başkan Murat Şimşek, “Aralık’ta 3. Geleneksel Festivalimizi yapacağız. Festivalin güzel olması için elimizden geleni yapacağız. Şimdiden gelen tepkiler bu festivalimizin çok güzel olacağı yönünde. Kuşlarını sergilemek isteyenler sergileyecek, satabilecekler. Diğer kuşçularla tanışıp fikir alışverişinde bulunabilecekler. Başka dernekler de gelecek. En önemlisi birinci elden malzeme alınabilmesi için toptancılar gelecek. Bütün meraklıları festivalde görmek isteriz” şeklinde konuştu.
Nazilli Güvercin, Kanarya, Süs Tavukları ve Akverist Yetiştirme Üretme Tanıtma Derneği, kuş meraklılarını bir araya getiriyor. Dernek, 12 yıldır ayakta kalabilmenin mücadelesini veriyor.

AYDIN- Aşağı Nazilli’de Çapahasan İlkokulu altında bulunan parkta faaliyetlerini sürdüren dernek, çeşitli ırklarda güvercinleri, süs tavuklarıyla dernekte hobicileri buluşturuyor. Dernek, yarışmalar, festivaller, mezatlar yaparak, bu etkinliklerde kuşçulara bir araya gelme fırsatı oluşturuyor, elindeki fazla kuşları satma fırsatı da bulduruyor.  Güvercin, Kanarya, Süs Tavukları ve Akverist Yetiştirme Üretme Tanıtma Derneği’nin 12 yıldır başkanlığını yapan Murat Şimşek, en iyisini yapmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

“KUŞLAR ORJİNAL IRKLARINDA KALMALI”

Arkadaşlarının teşvikiyle kuş hobisinin başladığını belirten Başkan Murat Şimşek, “Arkadaşlar heveslendirdi. 12 yıldır da bu derneği ayakta tutmaya çalışıyoruz. Dernek olarak bizler yarışmalar, festivaller, mezatlar yapıyor, kuşçuların fazla kuşlarını alıp satabilmeleri için ortamlar oluşturuyoruz. Dışarıdan değişik kuşlar getiriyor, Nazilli’deki kuş severleri değişik kuşçular, değişik ırklar ile tanıştırıyoruz. Derneğimizde 60'a yakın güvercin var. Meraklılar kuşları kırıp değişik ırklar çıkarıyorlar. Dernek olarak biz buna karşıyız. Kuşlar orijinal ırklarında kalmalı” dedi.

“YER EN BÜYÜK SIKINTI”

Kuşçuluktaki en büyük sıkıntının yer olduğunu dile getiren Başkan Şimşek, "Yerin varsa, paran olması önemli değil. Bir şekilde kuşçu arkadaşlardan çift çift alıp üretebiliyorlar. Zevklerini yaşıyorlar. Tabiri caizse güvercinin dışkısına bir kere bastın mı bir daha bu işten kurtulamıyorsun. Yer sıkıntısınız yoksa güvercin beslenebilir. Günde yarım saat ayırınca yeterlidir. Temizlik olarak ilkbahar ve sonbahar haricinde her gün yapabilirsin. Genelde ya kışın ya da 15 günde bir temizlenir”

ARALIKTA KUŞÇULAR FESTİVALDE BULUŞACAK

Festivalin meraklıları bir araya getirdiğini ifade eden Başkan Murat Şimşek, “Aralık’ta 3. Geleneksel Festivalimizi yapacağız. Festivalin güzel olması için elimizden geleni yapacağız. Şimdiden gelen tepkiler bu festivalimizin çok güzel olacağı yönünde. Kuşlarını sergilemek isteyenler sergileyecek, satabilecekler. Diğer kuşçularla tanışıp fikir alışverişinde bulunabilecekler. Başka dernekler de gelecek. En önemlisi birinci elden malzeme alınabilmesi için toptancılar gelecek. Bütün meraklıları festivalde görmek isteriz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.