Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sıcaklar inciri erken olgunlaştırdı

EKONOMİ 18.07.2016 - 23:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2667+ kez okundu.
 

Sıcaklar inciri erken olgunlaştırdı

Aydın’ın en önemli geçim kaynaklarının arasında yer alan sarılop incirler ermeye başladı.

Bu yıl incirlerin yaklaşık bir hafta erken ermeye başladığını belirten çiftçiler, bunun da aşırı sıcaklardan kaynaklandığını belirttiler.  Dünyanın en kaliteli incirinin yetiştiği Büyük Menderes Delatsı’nda yer alan Aydın ve İzmir ilinin bir kısmında yetişen sarılop incirler ermeye başladı. İleklemi işlemi erken yapılan güney ve ova kemsindeki arazilerde incirlerin tek tük ermeye başladığını belirten Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, çiftçilerin kurutma işlemini mutlaka kerevetlerde ve koşullara uygun şekilde yapmasını tavsiye etti.  “Bir hafta erken ermeye başladı” Aydın ve civarında incirlerin genellikle 20 Temmuz’dan sonra ermeye başladığını belirten incir üreticilerinden Mustafa Karapınar, “Bu yıl etkili olan sıcaklar ve son bir hafta mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklık incir meyvesinin daha hızlı olgunlaşmasına neden oldu. Bu yıl incirler diğer yıllara oranla daha erken ermeye başladı” diye konuştu. “Rekolte düşük, kalite umut verici” İncirin bu yıl rekolte bakımından düşük olduğunu ancak rekoltenin düşük olduğunu belirten üreticiler, hava şartları uygun gitmesi halinde birkaç yıldır yüz güldüren incirin bu yıl da ümit verici olduğunu belirttiler. Yemeklik ve süzme incirin bu yıl da 15 TL’nin üzerinde bir fiyat beklentisi içinde olduklarını belirten üreticiler natürel incire de 8-9 TL fiyat beklentisinde olduklarını belirttiler.
Aydın’ın en önemli geçim kaynaklarının arasında yer alan sarılop incirler ermeye başladı.

Bu yıl incirlerin yaklaşık bir hafta erken ermeye başladığını belirten çiftçiler, bunun da aşırı sıcaklardan kaynaklandığını belirttiler. 

Dünyanın en kaliteli incirinin yetiştiği Büyük Menderes Delatsı’nda yer alan Aydın ve İzmir ilinin bir kısmında yetişen sarılop incirler ermeye başladı. İleklemi işlemi erken yapılan güney ve ova kemsindeki arazilerde incirlerin tek tük ermeye başladığını belirten Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, çiftçilerin kurutma işlemini mutlaka kerevetlerde ve koşullara uygun şekilde yapmasını tavsiye etti.

 “Bir hafta erken ermeye başladı”

Aydın ve civarında incirlerin genellikle 20 Temmuz’dan sonra ermeye başladığını belirten incir üreticilerinden Mustafa Karapınar, “Bu yıl etkili olan sıcaklar ve son bir hafta mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklık incir meyvesinin daha hızlı olgunlaşmasına neden oldu. Bu yıl incirler diğer yıllara oranla daha erken ermeye başladı” diye konuştu.

“Rekolte düşük, kalite umut verici”

İncirin bu yıl rekolte bakımından düşük olduğunu ancak rekoltenin düşük olduğunu belirten üreticiler, hava şartları uygun gitmesi halinde birkaç yıldır yüz güldüren incirin bu yıl da ümit verici olduğunu belirttiler. Yemeklik ve süzme incirin bu yıl da 15 TL’nin üzerinde bir fiyat beklentisi içinde olduklarını belirten üreticiler natürel incire de 8-9 TL fiyat beklentisinde olduklarını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.