Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sakız çiğnemek!

TEKNOLOJİ 31.01.2015 - 21:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3943+ kez okundu.
 

Sakız çiğnemek!

Hollanda'daki Groningen Üniversitesi'nden bilim insanları sakız çiğnemenin diş sağlığına faydasını kanıtlayan bir çalışma gerçekleştirdi.

Hollanda'daki Groningen Üniversitesi'nden bilim insanları sakız çiğnemenin diş sağlığına faydasını kanıtlayan bir çalışma gerçekleştirdi. Biyomedikal mühendisliği bölümünde okuyan 5 öğrenciyle yapılan araştırmada, katılımcılar naneli iki tür sakızı değişen sürelerde çiğnedi. Çiğnenen sakızlar öğrencilerden toplandıktan sonra analiz edildi. Analiz sonucunda sakız çiğnemenin birkaç dakika içinde 100 milyon kadar bakteriyi etkisiz hâle getirdiği ve katılımcıların tükürüğünde kalan bakteri miktarının yüzde 10 olduğu tespit edildi. Uzmanlar ayrıca sakızların içeriği ve bakterilerin yok olması arasındaki ilişkiyi de masaya yatırdı. İncelemede sakıza eklenen katkı maddelerinin dişlerin temizlenmesine, çürük, diş plağı ve diş eti iltihabı riskinin azalmasına katkıda bulunduğu ortaya çıktı. 
Hollanda'daki Groningen Üniversitesi'nden bilim insanları sakız çiğnemenin diş sağlığına faydasını kanıtlayan bir çalışma gerçekleştirdi.

Hollanda'daki Groningen Üniversitesi'nden bilim insanları sakız çiğnemenin diş sağlığına faydasını kanıtlayan bir çalışma gerçekleştirdi.

Biyomedikal mühendisliği bölümünde okuyan 5 öğrenciyle yapılan araştırmada, katılımcılar naneli iki tür sakızı değişen sürelerde çiğnedi. Çiğnenen sakızlar öğrencilerden toplandıktan sonra analiz edildi. Analiz sonucunda sakız çiğnemenin birkaç dakika içinde 100 milyon kadar bakteriyi etkisiz hâle getirdiği ve katılımcıların tükürüğünde kalan bakteri miktarının yüzde 10 olduğu tespit edildi. Uzmanlar ayrıca sakızların içeriği ve bakterilerin yok olması arasındaki ilişkiyi de masaya yatırdı.

İncelemede sakıza eklenen katkı maddelerinin dişlerin temizlenmesine, çürük, diş plağı ve diş eti iltihabı riskinin azalmasına katkıda bulunduğu ortaya çıktı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.