Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Nazilli’nin 100. Kurtuluş yılı kutlamaları hem gözleri hem damakları şenlendirdi

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.09.2022 - 15:25, Güncelleme: 09.09.2022 - 12:14 6814+ kez okundu.
 

Nazilli’nin 100. Kurtuluş yılı kutlamaları hem gözleri hem damakları şenlendirdi

Nazilli’nin 100. Kurtuluş yılı kutlamaları hem gözleri hem damakları şenlendirdi

Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı yöresel lezzetlerin tanıtıldığı standlar, dans gösterileri ve konserlerle kutlandı.Nazilli Turan Ortaokulu öğretmenleri, öğrencileri ve velilerinin hazırladıkları ve büyük beğeni toplayan yöresel yemekler, kutlamalar çerçevesinde ziyaretçilere ikram edildi.23 çeşit yöresel yemek görücüye çıktıZiyaretçilere 23 çeşit yemeğin ikram edildiği kutlamalarda en çok ilgi çeken Madran Dağı’nın karlarından yapılan kar helvası ve yaylalardan toplanan eniş otuyla yapılan eniş kavurması oldu. Ayrıca, pelvize, tepsi böreği, sarma, paşa böreği, gelin turşusu, çingene pilavı, turunç reçeli, bazlama, bolama, kabak tatlısı, şamişi, eniş, börülce tarator, dönderme, yuvarlama, kuru patlıcan dolması, ot kavurması, zeytin ve zeytinyağı gibi tatların da tadına bakıldı.Nazilli’de uzun yaşamın sırrı biber aşı ve börülceli tarhana çorbasıAkdeniz Üniversitesi’nin araştırmasına göre, 82 yaş ile Türkiye’de yaşam süresinin en uzun olduğu yer olan Nazilli’de uzun yaşamın sırrının yöresel mutfak kültürü olduğuna dikkat çekildi. Program Nurgul Öztürk Nazilli’de mutfaklardan eksik olmayan biber aşı ve börülceli tarhana çorbasının tarifini de anlattı.Nazilli’de 3 gün süren 100. kurtuluş yılı kutlamaları halkoyunları ve konserlerle sona erdi.
Nazilli’nin 100. Kurtuluş yılı kutlamaları hem gözleri hem damakları şenlendirdi
Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı yöresel lezzetlerin tanıtıldığı standlar, dans gösterileri ve konserlerle kutlandı.
Nazilli Turan Ortaokulu öğretmenleri, öğrencileri ve velilerinin hazırladıkları ve büyük beğeni toplayan yöresel yemekler, kutlamalar çerçevesinde ziyaretçilere ikram edildi.
23 çeşit yöresel yemek görücüye çıktı
Ziyaretçilere 23 çeşit yemeğin ikram edildiği kutlamalarda en çok ilgi çeken Madran Dağı’nın karlarından yapılan kar helvası ve yaylalardan toplanan eniş otuyla yapılan eniş kavurması oldu. Ayrıca, pelvize, tepsi böreği, sarma, paşa böreği, gelin turşusu, çingene pilavı, turunç reçeli, bazlama, bolama, kabak tatlısı, şamişi, eniş, börülce tarator, dönderme, yuvarlama, kuru patlıcan dolması, ot kavurması, zeytin ve zeytinyağı gibi tatların da tadına bakıldı.
Nazilli’de uzun yaşamın sırrı biber aşı ve börülceli tarhana çorbası
Akdeniz Üniversitesi’nin araştırmasına göre, 82 yaş ile Türkiye’de yaşam süresinin en uzun olduğu yer olan Nazilli’de uzun yaşamın sırrının yöresel mutfak kültürü olduğuna dikkat çekildi. Program Nurgul Öztürk Nazilli’de mutfaklardan eksik olmayan biber aşı ve börülceli tarhana çorbasının tarifini de anlattı.
Nazilli’de 3 gün süren 100. kurtuluş yılı kutlamaları halkoyunları ve konserlerle sona erdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.