Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kuşadası’nda Ramazan Bayramı Arifesinde Gıda Denetimi

GENEL (YUG) - Haber Merkezi | 13.05.2021 - 15:02, Güncelleme: 13.05.2021 - 15:02 2682+ kez okundu.
 

Kuşadası’nda Ramazan Bayramı Arifesinde Gıda Denetimi

Kuşadası Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi kent genelinde faaliyet gösteren pastane ve tatlı imalathanelerinde detaylı bir gıda denetimi gerçekleştirdi. Pandemi süresince özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerin denetimlerini artıran Kuşadası Belediyesi halk sağlığı konusunda taviz vermiyor.

KUŞADASI - Kuşadası Belediyesi, vatandaşların hijyenik ve sağlıklı gıdaya ulaşması için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Ramazan Bayramı öncesinde kent genelindeki tatlı üretimi yapan imalathanelerde detaylı hijyen ve gıda güvenliği denetimi yapıldı. Denetimde, işletmelerin imalathane bölümlerinin, un depolarının ve üretim malzemelerinin gıda ve halk sağlığı açısından kurallara uygunluğu kontrol edildi. Ayrıca, çalışanların kişisel hijyen kurallarına uyup uymadığına bakıldı. Üretilen ürünlerden analiz için numune alınırken, zabıta ekipleri son tüketim tarihi geçmiş, etiket bilgileri tam olmayan ve saklama koşullarına uygun olmayan malzemelere imha edilmek üzere el koydu. Denetimlerin bayram süresince devam edeceği belirtildi.
Kuşadası Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi kent genelinde faaliyet gösteren pastane ve tatlı imalathanelerinde detaylı bir gıda denetimi gerçekleştirdi. Pandemi süresince özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerin denetimlerini artıran Kuşadası Belediyesi halk sağlığı konusunda taviz vermiyor.

KUŞADASI - Kuşadası Belediyesi, vatandaşların hijyenik ve sağlıklı gıdaya ulaşması için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Ramazan Bayramı öncesinde kent genelindeki tatlı üretimi yapan imalathanelerde detaylı hijyen ve gıda güvenliği denetimi yapıldı. Denetimde, işletmelerin imalathane bölümlerinin, un depolarının ve üretim malzemelerinin gıda ve halk sağlığı açısından kurallara uygunluğu kontrol edildi. Ayrıca, çalışanların kişisel hijyen kurallarına uyup uymadığına bakıldı. Üretilen ürünlerden analiz için numune alınırken, zabıta ekipleri son tüketim tarihi geçmiş, etiket bilgileri tam olmayan ve saklama koşullarına uygun olmayan malzemelere imha edilmek üzere el koydu. Denetimlerin bayram süresince devam edeceği belirtildi.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.