Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor

GÜNCEL 16.11.2016 - 10:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2354+ kez okundu.
 

Kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor

Anne sütüne benzer değerler içeren Kuru İncir, gribe kalkan olarak da tüketiliyor

AYDIN- Kış aylarında bir çok rahatsızlığa karşı koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlıyor. Gribe karşı da tüketilmesi önerilen kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor. Tuğba Kuruyemiş’in İncir Çeşitleri ve İncirli yiyeceklerden sorumlu Gıda Mühendisi Gülcan Demir, kuru inciri bebeğinden yaşlısına kadar herkesin tüketmesini önerdi. İncirin faydalarının saymakla bitmediğini belirten Gıda Mühendisi Gülcan Demir, sınava girecek öğrenciden, doğum yapan kadına herkesin daha sağlıklı bir yaşam incir yemeye davet ediyoruz” dedi. Enerjiye daha çok ihtiyaç duyulan ve daha çok kuru ve hazır gıdalarla beslenilen kış mevsiminde kuru incir tüketiminin daha da önemli olduğunu belirten Tuğba Kuruyemiş’in İncir Çeşitleri ve İncirli Yiyeceklerden Sorumlu Gıda Mühendisi Gülcan Demir, “Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını da sağlıyor. Kuru incir içerdiği ‘benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor. Deyim yerinde ise metabolizmanın sağlıklı çalışması için en önemli gıdalardan biri incirdir” diye konuştu. Kutsal kitabımız Kur’an’da adına sura inen nadide bir meyve olan incirin bağırsakların çalışması için mükemmel bir antioksidan olma özelliğinin yanında, cildi ve sinir sistemine olan faydalarını da hatırlatan Gıda Mühendisi Demir, “Lezzeti ve tadı ile insanlık tarihinin en keyifli tüketilen meyvelerinden biri olan incirin önemi her geçen gün artmaktadır. Bugün lezzetinin yanında hekim tavsiyesi ile de tüketilen incir antioksidan, lif, mineraller ve vitaminler açısından çok zengin şifa kaynağıdır. İncir içerdiği besin, vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa inanılmaz katkı sağlar. İç güzelliğin yanında dış güzelliğe de ciddi faydası var. Günlük düzenli tüketilmesine tavsiye ediyorum” dedi.
Anne sütüne benzer değerler içeren Kuru İncir, gribe kalkan olarak da tüketiliyor

AYDIN- Kış aylarında bir çok rahatsızlığa karşı koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlıyor. Gribe karşı da tüketilmesi önerilen kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor.

Tuğba Kuruyemiş’in İncir Çeşitleri ve İncirli yiyeceklerden sorumlu Gıda Mühendisi Gülcan Demir, kuru inciri bebeğinden yaşlısına kadar herkesin tüketmesini önerdi. İncirin faydalarının saymakla bitmediğini belirten Gıda Mühendisi Gülcan Demir, sınava girecek öğrenciden, doğum yapan kadına herkesin daha sağlıklı bir yaşam incir yemeye davet ediyoruz” dedi.

Enerjiye daha çok ihtiyaç duyulan ve daha çok kuru ve hazır gıdalarla beslenilen kış mevsiminde kuru incir tüketiminin daha da önemli olduğunu belirten Tuğba Kuruyemiş’in İncir Çeşitleri ve İncirli Yiyeceklerden Sorumlu Gıda Mühendisi Gülcan Demir, “Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını da sağlıyor. Kuru incir içerdiği ‘benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor. Deyim yerinde ise metabolizmanın sağlıklı çalışması için en önemli gıdalardan biri incirdir” diye konuştu.

Kutsal kitabımız Kur’an’da adına sura inen nadide bir meyve olan incirin bağırsakların çalışması için mükemmel bir antioksidan olma özelliğinin yanında, cildi ve sinir sistemine olan faydalarını da hatırlatan Gıda Mühendisi Demir, “Lezzeti ve tadı ile insanlık tarihinin en keyifli tüketilen meyvelerinden biri olan incirin önemi her geçen gün artmaktadır. Bugün lezzetinin yanında hekim tavsiyesi ile de tüketilen incir antioksidan, lif, mineraller ve vitaminler açısından çok zengin şifa kaynağıdır. İncir içerdiği besin, vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa inanılmaz katkı sağlar. İç güzelliğin yanında dış güzelliğe de ciddi faydası var. Günlük düzenli tüketilmesine tavsiye ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.