Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kayısı Fidanları Toprakla Buluştu

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.01.2021 - 17:58, Güncelleme: 28.01.2021 - 17:58 3176+ kez okundu.
 

Kayısı Fidanları Toprakla Buluştu

Didim’de erkenci kayısı fidanları toprakla buluştu.

DİDİM - Aydın'ın Didim ilçesinde erkenci kayısı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında 2 üretici örnek olarak kayısı dikimi yaptı. İlçede ilk kez gerçekleştirilen kayısı üretimi için adım atılırken 10 dönümlük alanlarda Mikado ve Mogador cinsi kayısı yetiştirilecek. Aydın İl Tarım ve Orman müdürlüğünce ilçelerde değişik türlerde ürün yetiştirilmesi anlamında başlatılan proje kapsamında Didim’de erkenci kayısı yetiştirmek isteyen iki üretici Didim İlçe Tarım ve Orman müdürlüğüne başvuru yaptı. Akyeniköy ve Batıköy mahallelerinde üreticileri 10 dönümlük alana erkenci kayısı fidanı dikimi yaptı. Kayısı fidanlarının Mikado ve Mogador çeşitleri olup, Nisan ayının son haftasıyla Mayıs ayının ilk haftasında hasada gelen, iç ve dış piyasada aranan, piyasa değeri yüksek turfandacı çeşidi olduğu öğrenildi. Kayısıların dekarda 3 ila 4 ton arasında verime ulaştığı öğrenilirken, planlı ve programlı üretim noktasında kayısı anlamında ilk kez adım atıldığı öğrenildi.
Didim’de erkenci kayısı fidanları toprakla buluştu.

DİDİM - Aydın'ın Didim ilçesinde erkenci kayısı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında 2 üretici örnek olarak kayısı dikimi yaptı. İlçede ilk kez gerçekleştirilen kayısı üretimi için adım atılırken 10 dönümlük alanlarda Mikado ve Mogador cinsi kayısı yetiştirilecek.

Aydın İl Tarım ve Orman müdürlüğünce ilçelerde değişik türlerde ürün yetiştirilmesi anlamında başlatılan proje kapsamında Didim’de erkenci kayısı yetiştirmek isteyen iki üretici Didim İlçe Tarım ve Orman müdürlüğüne başvuru yaptı. Akyeniköy ve Batıköy mahallelerinde üreticileri 10 dönümlük alana erkenci kayısı fidanı dikimi yaptı. Kayısı fidanlarının Mikado ve Mogador çeşitleri olup, Nisan ayının son haftasıyla Mayıs ayının ilk haftasında hasada gelen, iç ve dış piyasada aranan, piyasa değeri yüksek turfandacı çeşidi olduğu öğrenildi. Kayısıların dekarda 3 ila 4 ton arasında verime ulaştığı öğrenilirken, planlı ve programlı üretim noktasında kayısı anlamında ilk kez adım atıldığı öğrenildi.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.