Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kadın girişimci et üretim sektöründe

SAĞLIK (AA) - Anadolu Ajansı | 23.03.2015 - 18:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3701+ kez okundu.
 

Kadın girişimci et üretim sektöründe

Kadın yatırımcılarımızdan biri olan Sabiha Şebnem Uysal, 2014 yılı içerisinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na sunmuş olduğu projesi ile 692.641,13 TL geri ödemesiz hibe desteği alarak Aydın’ın Çine ilçesine modern bir broiler üretim tesisi kurdu.

11. Başvuru Çağrı döneminde TKDK Aydın İl Koordinatörlüğüne, Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım alt tedbiri kapsamında proje sunan kadın girişimci Sabiha Şebnem UYSAL Çine ilçesine modern bir et tavuğu (broiler) üretim tesisi kurarak girişimci kadınlara örnek oldu. Aldığı destek ile tesisinin inşaatını tamamlamayı başaran Uysal, ömür boyu sürecek bir işyerine sahip olduğunu açıkladı. 2014 yılı içerisinde proje başvurusunda bulunduklarını ve projelerinin kabul edilip, 21 Nisan 2014 tarihinde TKDK ile sözleşme imzaladıklarını belirten Uysal, sözleşmenin ardından altı buçuk ay gibi bir süre içerisinde yatırımlarını tamamladıklarını ve toplam yatırım tutarının %55 oranındaki 692.641.13 TL’lik kısmını geri ödemesiz hibe desteği olarak aldığını belirtti. Tesisi hakkında konuşan ve kadın girişimcilere seslenen proje sahibi UYSAL, “1979 İzmir doğumluyum. Turizm üzerine eğitim aldım. TKDK’nın asmış olduğu afişler ve daha önce TKDK’dan destek alan arkadaşlarımızın vasıtasıyla bu desteklerden haberdar olduk. TKDK’nın destek verdiğini ve bu desteğinde %50’sini hibe olarak geri ödediğini duyunca eşimle karar vererek proje başvurusunda bulunduk. Aldığımız destek sayesinde tesisimizi inşaatını yaptık. Makine ekipmanlarımızı kendi imkânlarımızla tedarik ettik. TKDK sayesinde ömür boyu sürecek bir işyerine sahip olduk. TKDK’ya çok teşekkür ederiz. Kurum çalışanları bize çok yardımcı oldular. Her soru sorduğumuzda açıklayıcı bir şekilde sıkılmadan cevap verdiler.  İlerleyen dönemlerde büyükbaş hayvancılık ile ilgili proje sunmayı planlıyorum. Korkulması yada çekinilmesi gereken hiç bir şey yok. Kurumun evrak prosedürünün yoğun olduğu söyleniyor.  Bu kadar hibe veren bir kurumun prosedürünün yoğun olması gayet normal. Vatandaşlarımız hiç korkmasınlar açık ve net söylüyorum hazırlanan iyi bir projeyle sizlerde bu desteklerden faydalanabilirsiniz. Ben kadın girişimci olarak Et üretim sektöründe kadınında başarılı olabileceğini göstermeye çalıştım. Bu tür devlet destekleri yatırım yapacaklar için büyük fırsattır. Tüm girişimci kadınlar devlet desteklerini değerlendirerek her alanda başarılı olabileceklerini göstermelidir.“ diyerek hem devlet desteklerinin önemini hem de kadınların her alanda başarılı olabileceğini vurguladı.
Kadın yatırımcılarımızdan biri olan Sabiha Şebnem Uysal, 2014 yılı içerisinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na sunmuş olduğu projesi ile 692.641,13 TL geri ödemesiz hibe desteği alarak Aydın’ın Çine ilçesine modern bir broiler üretim tesisi kurdu.

11. Başvuru Çağrı döneminde TKDK Aydın İl Koordinatörlüğüne, Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım alt tedbiri kapsamında proje sunan kadın girişimci Sabiha Şebnem UYSAL Çine ilçesine modern bir et tavuğu (broiler) üretim tesisi kurarak girişimci kadınlara örnek oldu. Aldığı destek ile tesisinin inşaatını tamamlamayı başaran Uysal, ömür boyu sürecek bir işyerine sahip olduğunu açıkladı.

2014 yılı içerisinde proje başvurusunda bulunduklarını ve projelerinin kabul edilip, 21 Nisan 2014 tarihinde TKDK ile sözleşme imzaladıklarını belirten Uysal, sözleşmenin ardından altı buçuk ay gibi bir süre içerisinde yatırımlarını tamamladıklarını ve toplam yatırım tutarının %55 oranındaki 692.641.13 TL’lik kısmını geri ödemesiz hibe desteği olarak aldığını belirtti. Tesisi hakkında konuşan ve kadın girişimcilere seslenen proje sahibi UYSAL, “1979 İzmir doğumluyum. Turizm üzerine eğitim aldım. TKDK’nın asmış olduğu afişler ve daha önce TKDK’dan destek alan arkadaşlarımızın vasıtasıyla bu desteklerden haberdar olduk. TKDK’nın destek verdiğini ve bu desteğinde %50’sini hibe olarak geri ödediğini duyunca eşimle karar vererek proje başvurusunda bulunduk. Aldığımız destek sayesinde tesisimizi inşaatını yaptık. Makine ekipmanlarımızı kendi imkânlarımızla tedarik ettik. TKDK sayesinde ömür boyu sürecek bir işyerine sahip olduk. TKDK’ya çok teşekkür ederiz. Kurum çalışanları bize çok yardımcı oldular. Her soru sorduğumuzda açıklayıcı bir şekilde sıkılmadan cevap verdiler.  İlerleyen dönemlerde büyükbaş hayvancılık ile ilgili proje sunmayı planlıyorum. Korkulması yada çekinilmesi gereken hiç bir şey yok. Kurumun evrak prosedürünün yoğun olduğu söyleniyor.  Bu kadar hibe veren bir kurumun prosedürünün yoğun olması gayet normal. Vatandaşlarımız hiç korkmasınlar açık ve net söylüyorum hazırlanan iyi bir projeyle sizlerde bu desteklerden faydalanabilirsiniz. Ben kadın girişimci olarak Et üretim sektöründe kadınında başarılı olabileceğini göstermeye çalıştım. Bu tür devlet destekleri yatırım yapacaklar için büyük fırsattır. Tüm girişimci kadınlar devlet desteklerini değerlendirerek her alanda başarılı olabileceklerini göstermelidir.“ diyerek hem devlet desteklerinin önemini hem de kadınların her alanda başarılı olabileceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.