Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İstiridye mantarı yeterince tanınmıyor

SAĞLIK 21.07.2016 - 13:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4027+ kez okundu.
 

İstiridye mantarı yeterince tanınmıyor

Aydın’ın Didim ilçesinde üretimi devem eden “İstiridye Mantarı” pazar arıyor.

 AYDIN-  Didim’de kadın girişimci Ayşe Karapınar, 360 metrekarelik alan da kurduğu kültür mantarı ünitesinde ‘İstiridye Mantarı” ürettiğini belirterek,  ürünün yeterince tanınmadığından pazarlama da sorun yaşandığını söyledi. Didim’e bağlı Akyeniköy’de üç yıl önce  kurulan tesiste, İstiridye mantarın bölgede ilk defa üretimi yapılan yeni bir ürün olduğunu ifade eden Karapınar, Tesisin üç üretim odasından oluştuğunu,. ilkin de üretime başladıklarını ve sırasıyla diğer odalarda da üretimin devam edeceğini belirtti. Tesiste üretimi gerçekleştirilen İstiridye mantarı yaklaşık 28 günde hasada geldiğini kaydeden Karapınar,  koparılan kök kısmından kendini sürekli yenileyen ürün hasat sürecinin iki ay sürdüğünü ifade etti. Bölgede yeni bir ürün olan İstiridye mantarın doğal bir ortamda yetiştirildiğini, halk arasın da yeterince bilinmeyen ürünün şimdilik yörede sadece 5 yıldızlı otel mutfakların da usta aşçılarca değerlendirildiğini ifade eden Karapınar, Pamukkale Üniversitesi Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden teknik destek aldıklarını sözlerine ekledi.
Aydın’ın Didim ilçesinde üretimi devem eden “İstiridye Mantarı” pazar arıyor.

 AYDIN-  Didim’de kadın girişimci Ayşe Karapınar, 360 metrekarelik alan da kurduğu kültür mantarı ünitesinde ‘İstiridye Mantarı” ürettiğini belirterek,  ürünün yeterince tanınmadığından pazarlama da sorun yaşandığını söyledi.

Didim’e bağlı Akyeniköy’de üç yıl önce  kurulan tesiste, İstiridye mantarın bölgede ilk defa üretimi yapılan yeni bir ürün olduğunu ifade eden Karapınar, Tesisin üç üretim odasından oluştuğunu,. ilkin de üretime başladıklarını ve sırasıyla diğer odalarda da üretimin devam edeceğini belirtti.

Tesiste üretimi gerçekleştirilen İstiridye mantarı yaklaşık 28 günde hasada geldiğini kaydeden Karapınar,  koparılan kök kısmından kendini sürekli yenileyen ürün hasat sürecinin iki ay sürdüğünü ifade etti.

Bölgede yeni bir ürün olan İstiridye mantarın doğal bir ortamda yetiştirildiğini, halk arasın da yeterince bilinmeyen ürünün şimdilik yörede sadece 5 yıldızlı otel mutfakların da usta aşçılarca değerlendirildiğini ifade eden Karapınar, Pamukkale Üniversitesi Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden teknik destek aldıklarını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.