Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Aşçı Çırağı’ Kursiyerleri Hünerlerini Sergiliyor

EKONOMİ 15.12.2015 - 00:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1923+ kez okundu.
 

‘Aşçı Çırağı’ Kursiyerleri Hünerlerini Sergiliyor

Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu ‘Aşçı Çırağı’ kursunda marifetlerini sergileyen kursiyerlere İlçe Milli Eğitim Müdürü Yener Gök ziyarette bulundu.

Nazilli Öğretmen Evi’ndeki kursa ziyarette bulunana İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne, Nazilli Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ramazan Gülmez’de eşlik etti. Kursiyerlerle birlikte yemek yiyip tadına bakan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yener Gök, kursiyerlerin yapmış olduğu yemeklerin çok lezzetli olduğunu ifade ederek, “Biz bu kurslarımızı aşçı çırağı yetiştirmek amacıyla yapıyoruz. Asıl hedefimiz Nazilli’mize girişimci bireyler yetiştirmek. Burada gördüğünüz üzere 20’nin kursiyerimiz geliyor. Kursiyerleri bugün yerinde inceleme fırsatı bulduk. Sadece yemek yapmıyorlar. Aynı zamanda temizlik, hijyen, bulaşık yıkama ve kişisel gelişim gibi konularda da eğitildiğini gördük. Buradaki kursiyerlerimizin çok heyecanlı olduğunu görüyorum. Her birine ayrı ayrı başarılar diliyorum” dedi. Öte yandan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda haftanın 4 günü grup halinde kursa katılan kursiyerlere Türk mutfağındaki yemeklerin yapımı, süslenmesi ve hijyen gibi konularında eğitim veriliyor. Aşçılık Çırağı kursunda kursiyerler haftalık 16 saat olmak üzere toplam 272 saat eğitim alacak. Kurs bitiminde kursiyerler “Aşçı Çırağı” belgesi altıktan sonra Merkezi Eğitim Merkezlerinden ustalık belgesi alıp kendi iş yerini açabiliyor.
Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu ‘Aşçı Çırağı’ kursunda marifetlerini sergileyen kursiyerlere İlçe Milli Eğitim Müdürü Yener Gök ziyarette bulundu.

Nazilli Öğretmen Evi’ndeki kursa ziyarette bulunana İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne, Nazilli Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ramazan Gülmez’de eşlik etti. Kursiyerlerle birlikte yemek yiyip tadına bakan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yener Gök, kursiyerlerin yapmış olduğu yemeklerin çok lezzetli olduğunu ifade ederek, “Biz bu kurslarımızı aşçı çırağı yetiştirmek amacıyla yapıyoruz. Asıl hedefimiz Nazilli’mize girişimci bireyler yetiştirmek. Burada gördüğünüz üzere 20’nin kursiyerimiz geliyor. Kursiyerleri bugün yerinde inceleme fırsatı bulduk. Sadece yemek yapmıyorlar. Aynı zamanda temizlik, hijyen, bulaşık yıkama ve kişisel gelişim gibi konularda da eğitildiğini gördük. Buradaki kursiyerlerimizin çok heyecanlı olduğunu görüyorum. Her birine ayrı ayrı başarılar diliyorum” dedi. Öte yandan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda haftanın 4 günü grup halinde kursa katılan kursiyerlere Türk mutfağındaki yemeklerin yapımı, süslenmesi ve hijyen gibi konularında eğitim veriliyor. Aşçılık Çırağı kursunda kursiyerler haftalık 16 saat olmak üzere toplam 272 saat eğitim alacak. Kurs bitiminde kursiyerler “Aşçı Çırağı” belgesi altıktan sonra Merkezi Eğitim Merkezlerinden ustalık belgesi alıp kendi iş yerini açabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.