Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hayvan damında elektrik üretti

EKONOMİ 03.02.2015 - 11:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3427+ kez okundu.
 

Hayvan damında elektrik üretti

Balıkesir'de bir iş makinesi operatörü, elektrik üretimi sağlayan bir mekanizma geliştirdi.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde yaşayan Yakup Ceylan, masrafsız elektrik üreten bir mekanizma geliştirdi. Kepçe operatörlüğü yapan Ceylan, görevi gereği şantiyelerde yaşadığı elektrik kesintilerinin kendisini böyle bir buluş yapmaya sevk ettiğini söyledi. Sürekli elektrik enerjisini nasıl elde edebileceğini sorgulayan Yakup Ceylan, geliştirdiği mekanizma ile bunu başardığını anlattı. Ceylan, "Geliştirdiğim mekanizmayı basitçe anlatmak gerekirse, 3 kilowatt akü, invertör, 3 beygir gücündeki motorumla 3 kilowatt elektrik üretebilen ve bunu şarj dinamosu ile besleyen bir düzenek geliştirdim. Bunun patentini aldım. Çalışmalarımı da ağabeyime ait hayvan damında yaptım. Hatta arkadaşlarımı da usta olarak çalıştırdım. İnvertörden çıkan fişle 3 kilowatt gücündeki motoru çalıştırarak, 3 kliowatt elektrik üretiyorum. Şarj dinamosu ile aküyü geri besliyorum. Bunun ekstra bir masrafı yok. Sadece 5 bin lira civarında malzeme masrafı oluyor. 5 bin lira masraf eden herkes bir daha elektriğe para ödemez" dedi. Hayvan damında geliştirdiği mekanizmayı çalıştıran Ceylan, kendi ürettiği elektrik ile ampulü yaktı. Geliştirdiği sistemin elektrikli bir çok aleti çalıştırabileceğini söyleyen Ceylan, "2011 yılının Ocak ayında patent kuruluna geliştirdiğim sistemi teslim ettim. Patent kurulu ile bütün resmi işlemleri yaptım. Maksadım bu mekanizmayı daha da geliştirmek. Bir kişi ya da bir kurum yardım ederse kabul edebilirim" dedi.
Balıkesir'de bir iş makinesi operatörü, elektrik üretimi sağlayan bir mekanizma geliştirdi.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde yaşayan Yakup Ceylan, masrafsız elektrik üreten bir mekanizma geliştirdi. Kepçe operatörlüğü yapan Ceylan, görevi gereği şantiyelerde yaşadığı elektrik kesintilerinin kendisini böyle bir buluş yapmaya sevk ettiğini söyledi. Sürekli elektrik enerjisini nasıl elde edebileceğini sorgulayan Yakup Ceylan, geliştirdiği mekanizma ile bunu başardığını anlattı. Ceylan, "Geliştirdiğim mekanizmayı basitçe anlatmak gerekirse, 3 kilowatt akü, invertör, 3 beygir gücündeki motorumla 3 kilowatt elektrik üretebilen ve bunu şarj dinamosu ile besleyen bir düzenek geliştirdim. Bunun patentini aldım. Çalışmalarımı da ağabeyime ait hayvan damında yaptım. Hatta arkadaşlarımı da usta olarak çalıştırdım. İnvertörden çıkan fişle 3 kilowatt gücündeki motoru çalıştırarak, 3 kliowatt elektrik üretiyorum. Şarj dinamosu ile aküyü geri besliyorum. Bunun ekstra bir masrafı yok. Sadece 5 bin lira civarında malzeme masrafı oluyor. 5 bin lira masraf eden herkes bir daha elektriğe para ödemez" dedi.

Hayvan damında geliştirdiği mekanizmayı çalıştıran Ceylan, kendi ürettiği elektrik ile ampulü yaktı. Geliştirdiği sistemin elektrikli bir çok aleti çalıştırabileceğini söyleyen Ceylan, "2011 yılının Ocak ayında patent kuruluna geliştirdiğim sistemi teslim ettim. Patent kurulu ile bütün resmi işlemleri yaptım. Maksadım bu mekanizmayı daha da geliştirmek. Bir kişi ya da bir kurum yardım ederse kabul edebilirim" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.