Rıdvan Eşin
Ünüllar Hidrolik
Caddebostan

Nazilli’de 2 bin 500 Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2026 - 09:57, Güncelleme: 27.07.2026 - 09:28
 

Nazilli’de 2 bin 500 Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı

Nazilli’de 2 bin 500 Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı

Çiftçi sayısı yüksek olan illerden olan Aydın’da Akdeniz meyve sineği ile mücadele amacıyla yüzde 75 bakanlık destekli olmak üzere toplam 2 bin 500 kitlesel yakalama tuzağı üreticilere teslim edildi.Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Akdeniz meyve sineği ile mücadele kapsamında hazırlanan proje doğrultusunda üreticilere tuzak desteği sağlandı. İl genelinde yürütülen çalışma kapsamında, eylem planı çerçevesinde yüzde 75’i Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen, yüzde 25’i ise üretici katkı payıyla karşılanan toplam 2 bin 500 adet Akdeniz Meyve Sineği Kitlesel Yakalama Tuzağı 30 üreticiye teslim edildi. Kimyasal mücadeleye alternatif olarak uygulanan biyoteknik yöntemlerle zararlı popülasyonunun kontrol altına alınmasının hedeflendiği belirtilirken, çevre dostu uygulamalar sayesinde sürdürülebilir tarımın desteklenmesi, güvenilir gıda üretiminin artırılması ve sağlıklı üretim şartlarının yaygınlaştırılmasının amaçlandığı ifade edildi.
Nazilli’de 2 bin 500 Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı
Çiftçi sayısı yüksek olan illerden olan Aydın’da Akdeniz meyve sineği ile mücadele amacıyla yüzde 75 bakanlık destekli olmak üzere toplam 2 bin 500 kitlesel yakalama tuzağı üreticilere teslim edildi.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Akdeniz meyve sineği ile mücadele kapsamında hazırlanan proje doğrultusunda üreticilere tuzak desteği sağlandı. İl genelinde yürütülen çalışma kapsamında, eylem planı çerçevesinde yüzde 75’i Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen, yüzde 25’i ise üretici katkı payıyla karşılanan toplam 2 bin 500 adet Akdeniz Meyve Sineği Kitlesel Yakalama Tuzağı 30 üreticiye teslim edildi. Kimyasal mücadeleye alternatif olarak uygulanan biyoteknik yöntemlerle zararlı popülasyonunun kontrol altına alınmasının hedeflendiği belirtilirken, çevre dostu uygulamalar sayesinde sürdürülebilir tarımın desteklenmesi, güvenilir gıda üretiminin artırılması ve sağlıklı üretim şartlarının yaygınlaştırılmasının amaçlandığı ifade edildi.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.