Nazilli Ticaret Odası'nın 2025 yılı üye buluşma toplantılarına Bozdoğan'da yapılan organizasyon ile devam edildi
Nazilli Ticaret Odası'nın 2025 yılı üye buluşma toplantılarına Bozdoğan'da yapılan organizasyon ile devam edildi
Ticaret Odası üye buluşma toplantısına Bozdoğan Kaymakamı Yunus Emre Polat, Bozdoğan ilçe jandarma komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Aydın, Bozdoğan ilçe emniyet Amir Vekili Yavuz Sarı ve oda üyeleri karıldı. Davetliler Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Meclis Üyesi İsak Akgün ve Komite Üyesi Muhammet Yiğit Tarafından Karşılandı.
Ticaret Odası üye buluşma toplantısına Bozdoğan Kaymakamı Yunus Emre Polat, Bozdoğan ilçe jandarma komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Aydın, Bozdoğan ilçe emniyet Amir Vekili Yavuz Sarı ve oda üyeleri karıldı. Davetliler Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Meclis Üyesi İsak Akgün ve Komite Üyesi Muhammet Yiğit Tarafından Karşılandı.
BOZDOĞAN - Her yıl geleneksel olarak organize edilen ve 2025 yılında altıncısı Bozdoğan’da yapılan üye buluşma toplantısında; Bozdoğan ilçesinde 10 yıl ve üzerinde Ticaret Odası kaydı bulunan üyelere Teşekkür Belgeleri takdim edildi. Programda söz alan Bozdoğan Kaymakamı Yunus Emre Polat;
NAZİLLİ TİCARET ODASI BAŞARILI BİR MESLEK KURULUŞU OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR
Kaymakam Polat yaptığı konuşmada; “ Nazilli Ticaret Odası’nın özellikle üyelerine yönelik faaliyetlerini başarılı buluyor ve takdir ediyorum. Bir meslek kuruluşu olarak; bölgenin ekonomik anlamda kalkınması ve üyelerinin sorunlarının çözümü için gayret gösteriyorlar. Yönetim kurulu Başkanı Nuri Arslan nezdinde tüm yetkilileri kutluyorum-dedi.
NURİ ARSLAN; KURUMDAN GÜÇ ALAN DEĞİL, KURUMA GÜÇ VEREN BİR HİZMET ANLAYIŞI İLE ÇALIŞIYORUZ
Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN tarafından yapılan açıklamada; üyelerimizin talepleri ve sorunlarının çözümü için gayret gösteriyoruz. Israrla sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde; 2013 yılından bu güne kadar üyelerimizi ilgilendiren bir çok sorunu gündeme getirdik bazı önemli hususların çözülmesini sağladık.
ÜYELERİMİZİN SORUNLARINI YERİNDE TESPİT ETMEK VE AYNI ZAMANDA YAPTIĞIMIZ PROJE VE FAALİYETLERİ BİLGİLERİNE SUNMAK İÇİN BURADAYIZ
Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan tarafından yapılan açıklamada; aslında bu toplantıları 2020 yılında yapmayı planlamıştık ancak pandemi salgını, küresel kriz ve ardından yaşadığımız Kahramanmaraş Depremi nedeniyle ancak geçtiğimiz yıldan itibaren bu fırsatı bulabildik. Amacımız sizlerin taleplerini ve sorunlarını yerinde öğrenmektir. Sizlerden aldığımız talep ve sorunların çözümü için gayret gösteriyoruz. Israrla sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde; 2013 yılından bu güne kadar üyelerimizi ilgilendiren bir çok sorunu gündeme getirdik bazı önemli hususların çözülmesini sağladık.
Üyemiz Nerede Faaliyet Gösteriyorsa Ticaret Odası Oradadır
Ticaret Odasının yetki alanı Nazilli merkez ve çevre altı ilçe’den oluşuyor. Hiçbir zaman bölge ve çevre ayrımı yapmadan, uzak yakın demeden tüm üyelerimize hizmetlerimizi eşit biçimde ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Üyelerimizin sorunlarını öğrenmek, isteklerini kayıt altına almak için çaba gösteriyoruz. Oda olarak amacımız bölgemizin refah seyiyesini yükseltecek yatırım ve projelere ön ayak olmaktır.
ESNAF KEFALET KREDİSİ BENZERİ BİR SİSTEMİN TİCARET ODASINA KAYITLI ÜYELER İÇİN DE GEÇERLİ OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Her platformda yetkililere iletilen konuların başında; küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duyduğu esnaf kefalet kredisi benzeri bir finans sistemi gelmektedir. Esasen bir kamu kaynağı olan Halk Bankası tarafından sadece Esnaf Odasına kayıtlı üyelere tahsis edilen ancak aynı işi yapan, aynı ölçekteki firmalardan Ticaret Odasına kayıtlı olanların faydalanamadığı uygun faizli bir kredi sistemine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede bu konuda yasa değişikliği yapılması veya yeni bir sistem kurulması için gayretlerimiz devam etmektedir. Ticaret Odasına kayıtlı üyelerimizin aynı şartlarda yararlanabileceği bir kredi mekanizması oluşturulmasını için gerekli mevzuat değişikliğinin yapılmasını bekliyoruz.
GELECEĞİN PATRONLARINI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ
Diğer önemli bir sorunumuz nitelikli ve teknik eleman ihtiyacının her geçen gün artmasıdır. Üretmeden büyüyebilecek bir ülke değiliz. Sınırsız kaynaklarımız yok. Çalışmak, üretmek ve ihraç etmek zorundayız. Üretimin her safhasında meslek eğitimi almış gençlerimize ihtiyaç duymaktayız. Eğer bu konuda gerekli önlemleri almaz ve teknik liselerin sayısını arttırmazsak gelecekte üretim konusunda çok daha büyük sıkıntılar yaşayacağız. Meslek liselerine giden öğrencilerin sanayide çırak olacağı yönündeki yanlış düşünceleri ortadan kaldırmalıyız. Kaldı ki hiç kimse çıraklığını yapmadığı bir işin ustalığını yapamaz, o iş dalında işyeri sahibi yani işinin patronu olamaz. Bu gün bölgemizde faaliyette bulunan, üretim ve ihracat yapan işletme sahiplerinin önemli bir kısmı meslek lisesi mezunudur. Geleceğin patronları teknik ve mesleki eğitim alan gençlerimiz olacaktır. Şu anda üretim ve imalat yapan işletmelerimizin en büyük ihtiyacı mesleki eğitimini tamamlamış gençlerimizdir. Anne babalar olarak evlatlarımızı mümkün olduğunca meslek liselerine yönlendirmeliyiz. Teknik ve mesleki eğitim almış kişinin iş hayatında başarılı olma şansı daha yüksektir. Hem ülkemizin geleceği için hem de gençlerimize sağlam bir gelecek hazırlamak için mesleki eğitime önem vermeliyiz. Ben bu anlamda meslek liselerinin sayısının arttırılması gerektiğini düşünüyorum.
SANAYİ VE TİCARET ALANI İHTİYACIMIZ VAR
Bölgemizin sanayi ve ticaret alanı ihtiyacı var. Kendi sermayesi ile yatırım yapmak isteyen girişimciye yer gösteremiyoruz. Belediye Başkanımızın da bizimle aynı düşünceleri paylaştığını ve bu sorunu çözmek için gayret gösterdiğini biliyorum. Seçimden sonra ziyaret ettiğimiz Belediye Başkanlarına bu konuyu aktardık. Bu sorun takdir edersiniz ki Odanın tek başına halledebileceği bir konu değil. İmar çalışmaları gerekiyor. Sadece konut alanı değil imar düzenlemeleri ile yeni ticaret alanları, yeni sanayi alanları açmalıyız. Kurulmasına teşebbüs edilen Nazilli 2.Organize Sanayi Bölgesini önemsiyoruz. Nazilli 2.OSB Alanı sadece Nazilli için değil bölgenin tamamının kalkınmasında katma değer yaratacak çok önemli bir proje. OSB için planlanan alan (Toygar ve Esenköy Bölgesi) aslında zeminin kayaç olması nedeniyle ideal bir bölge. Ancak bazı önyargılar nedeniyle çalışmalar daha başlamadan bitme noktasına geliyor. Bölgemizi ilgilendiren yatırım ve projelerde Nazilli Ticaret Odasının da görüş ve önerilerinin alınması gerekir diye düşünüyorum. Bu konuda sayın vekillerimizle dialog halindeyiz. Sadece bir kurumun çabalarıyla gerçekleşecek bir yatırım değil. Umutsuz değiliz. Sizden aldığımız güç ve teveccühle başaracağımıza inanıyorum-dedi.
COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİMİZİN TANITIMI İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ
Bölgemize özgü yerel ürünlerimize coğrafi işaret tescili kazandırıyoruz. Özellikle Bozdoğan İlçemize ait Bozdoğan Pidesi, Bozdoğan cevizli sucuğu ve Bozdoğan Olukbaşı Oğlak Kebabı ürünleri için coğrafi işaret tescilini aldık. Bozdoğan’daki Meclis ve Komite üyelerimizle yaptığımız istişareler doğrultusunda , İlçemizin coğrafi işaretli ürün sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bu ürünlerin önce uluslararasından uluslararası pazarlarda tanınması ve bilinirliğini artırması amacıyla çeşitli tanıtım faaliyetleri yürütüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara TOBB merkezinde düzenlenen coğrafi işaretli ürünler etkinliğinde , tüm ürünlerimizin tanıtımını başarıyla gerçekleştirdik. Ayrıca 2013 yılından buyana Almanya’da düzenlenen ANUGA gıda fuarına katılım sağlayan tek ticaret odası olarak coğrafi işaretli ürünlerimiz başta olmak üzere sorumluluk sahamızda bulunan yöresel ürünlerimiz tanıtımını uluslararası alanda başarıyla sürdürüyoruz. Bu sayede daha önce hiç ihracat yapmamış olan üyelerimizin dış pazarlara açılmasına ve ihracat yolculuğuna adım atmalarına da katkı sağlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.
Arslan kouşmasının devamında; - Odamızın faaliyetlerini sizlerin istek ve taleplerine göre planlıyoruz. Sorunlarımızı başta Odalar Birliği olmak üzere ilgili bakanlıklar ve Ankara’da yapılan tüm toplantılarda dile getiriyorum. Her toplantıda söz alıyor ve konuları aktarıyorum. Bu nedenle hizmetlerimizin odak noktasını oluşturan sizlerin taleplerini yerinde öğrenmek, yüz yüze fikir alışverişinde bulunmak ve neticesinde Oda hizmetlerine yön vermek için buradayız. Tüm üyelerimizi ayrı ayrı ziyaret etmek mümkün değil. Ancak bu gibi organizasyonlarla sizlerin fikirlerini, sıkıntılarını ve taleplerini öğrenmeye gayret gösteriyoruz. Sorunlarınızı Ticaret Odası’na iletmekten çekinmeyin. Yetkimiz ve imkanımız dahilinde çözüm bulmak için gayret gösteriyoruz.Katılımınız için teşekkür ediyorum dedi.
Söz alan Oda üyeleri; özellikle uygun şartlardaki finansa erişim konusunda sıkıntı çektiklerini dile getirdiler. Sorunların çözüm noktasında gayret gösteren ve bu toplantıyı düzenleyen Oda Yönetim kuruluna teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Aydın HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.