KAYA; MALİYET ARTŞLARI SEKTÖRE VE TÜKETİCİYE ETKİLEMİŞTİR!
KAYA; MALİYET ARTŞLARI SEKTÖRE VE TÜKETİCİYE ETKİLEMİŞTİR!
Aydın Marangozlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Kaya, “Mobilya, marangozluk ve döşeme sektöründe ciddi maliyet artışları yaşanmaktadır” dedi.
Aydın Marangozlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Kaya, “Mobilya, marangozluk ve döşeme sektöründe ciddi maliyet artışları yaşanmaktadır” dedi.
EFELER - Başkan Kaya yaptığı basın açıklamasında, “Son dönemde mazot fiyatlarında yaşanan artışlar, MDF ve diğer ham madde tedarik maliyetlerindeki yükseliş nedeniyle mobilya, marangozluk ve döşeme sektöründe ciddi maliyet artışları yaşanmaktadır. Bu durum hem üreticilerimizi hem de tüketicilerimizi doğrudan etkilemektedir.
Aydın Marangozlar Odası’na bağlı marangoz, mobilya ve döşeme işleri yapan üyelerimiz; artan maliyetler, eleman giderleri, kira, vergi ve ham madde fiyatları nedeniyle büyük bir mücadele vermektedir. Buna rağmen vatandaşlarımıza kaliteli, güvenilir ve garantili hizmet sunmaya devam etmektedirler.
Özellikle bayram öncesi ve bayram sonrası yaptırılacak işlerde vatandaşlarımızın yalnızca ucuz fiyat odaklı değil; oda kaydı bulunan, iş yeri olan, vergi mükellefi ve kayıtlı esnafımızı tercih etmelerini önemle rica ediyoruz.
Tüketicilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına fiyat araştırması yaparken;
* İş yerinin resmi olarak faaliyet göstermesine,
* Oda kaydının bulunmasına,
* Çalışan personel yapısına,
* Yapılan işin kalitesine ve güvenilirliğine dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır.
Özellikle alınan fiyatlar arasında aşırı fark bulunuyorsa, işi vermeden önce detaylı araştırma yapılmasını tavsiye ediyoruz.
Ayrıca marangoz, mobilya ve döşeme sektöründe faaliyet gösteren esnafımızın da fiyatlandırma yaparken; artan mazot giderlerini, ham madde maliyetlerini, personel giderlerini, kira ve vergi yüklerini dikkate alarak sürdürülebilir ve hakkaniyetli fiyat politikası uygulamalarını önemle rica ediyoruz. Hem vatandaşlarımızın mağdur olmaması hem de yıllardır emek veren kayıtlı esnafımızın korunması adına herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifade etti.
Aydın HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.



