Rıdvan Eşin
Ünüllar Hidrolik

DUAYEN GAZETECİ HİKMET ÇETİNKAYA VEFAT ETTİ

GÜNCEL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 07.07.2025 - 12:07, Güncelleme: 07.07.2025 - 12:09 693 kez okundu.
 

DUAYEN GAZETECİ HİKMET ÇETİNKAYA VEFAT ETTİ

Eski Cumhuriyet gazetesinin eski yazarlarından Hikmet Çetinkaya yaşamını yitirdi.

Türk basınının usta ismi Hikmet Çetinkaya’dan sevenlerini üzen haber geldi.  Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Çetinkaya tedavi gördüğü hastaneden yaşamını yitirdi. Bir süredir sağlık sorunları yaşayan gazeteci Çetinkaya bugün entübe edilmişti. Hikmet Çetinkaya kimdir? 1942 yılında Balıkesir’in Edremit ilçesinde dünyaya gelen Hikmet Çetinkaya, lise öğrenimini Manisa Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra gazetecilik yolculuğuna Cumhuriyet’te muhabir olarak adım attı. 1966 ile 1980 yılları arasında Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği söyleşilerle dikkat çeken Çetinkaya, meslek hayatı boyunca birçok ödüle layık görüldü. 1968, 1970 ve 1971 yıllarında İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen Hasan Tahsin Ödülü’nün yanı sıra, 1975 yılında Türk Dil Kurumu Basın Ödülü’nün de sahibi oldu. Cumhuriyet gazetesinin bir dönem İzmir temsilciliğini de üstlenen Çetinkaya, 1986 yılından itibaren düzenli olarak köşe yazıları kaleme aldı. Kalemiyle sadece gazetecilik değil, aynı zamanda edebiyat dünyasına da katkıda bulunan usta isim, birçok kitabı okuyucularla buluşturdu. 2014 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından, 50 yılın üzerindeki mesleki birikimi ve hizmetleri dolayısıyla Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne değer görüldü.
Eski Cumhuriyet gazetesinin eski yazarlarından Hikmet Çetinkaya yaşamını yitirdi.

Türk basınının usta ismi Hikmet Çetinkaya’dan sevenlerini üzen haber geldi.  Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Çetinkaya tedavi gördüğü hastaneden yaşamını yitirdi.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan gazeteci Çetinkaya bugün entübe edilmişti.

Hikmet Çetinkaya kimdir?

1942 yılında Balıkesir’in Edremit ilçesinde dünyaya gelen Hikmet Çetinkaya, lise öğrenimini Manisa Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra gazetecilik yolculuğuna Cumhuriyet’te muhabir olarak adım attı.

1966 ile 1980 yılları arasında Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği söyleşilerle dikkat çeken Çetinkaya, meslek hayatı boyunca birçok ödüle layık görüldü. 1968, 1970 ve 1971 yıllarında İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen Hasan Tahsin Ödülü’nün yanı sıra, 1975 yılında Türk Dil Kurumu Basın Ödülü’nün de sahibi oldu.

Cumhuriyet gazetesinin bir dönem İzmir temsilciliğini de üstlenen Çetinkaya, 1986 yılından itibaren düzenli olarak köşe yazıları kaleme aldı. Kalemiyle sadece gazetecilik değil, aynı zamanda edebiyat dünyasına da katkıda bulunan usta isim, birçok kitabı okuyucularla buluşturdu.

2014 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından, 50 yılın üzerindeki mesleki birikimi ve hizmetleri dolayısıyla Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne değer görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.