Rıdvan Eşin
Ünüllar Hidrolik
Fibar

Çökme yaşanan karayolunda çalışmalar aralıksız devam ediyor

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.09.2025 - 16:02, Güncelleme: 23.09.2025 - 18:07
 

Çökme yaşanan karayolunda çalışmalar aralıksız devam ediyor

Söke-Kuşadası Karayolu üzerinde bir süre önce meydana gelen çökme sonrası bölgede başlatılan çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor. Yolun kalıcı olarak kullanılabilir hale gelmesi için alanda kapsamlı bir zemin güçlendirme çalışması yürütülüyor.

AYDIN - Söke-Kuşadası Karayolu üzerinde bir süre önce meydana gelen çökme sonrası bölgede başlatılan çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor. Yolun kalıcı olarak kullanılabilir hale gelmesi için alanda kapsamlı bir zemin güçlendirme çalışması yürütülüyor. Karayolları ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, öncelikle zeminin sağlamlaştırılması için çok sayıda fore kazık uygulaması gerçekleştiriliyor. Bu uygulama ile yolun ilerleyen süreçte yeniden çökme riskinin önlenmesi amaçlanıyor. Altyapı güçlendirme ve fore kazık çalışmalarının yaklaşık 10 günlük süre içinde tamamlanmasının ardından bölgede dolgu işlemleri yapılacak ve ardından üstyapı asfaltlama çalışmalarına geçilecek. Yoğun mesai ile yürütülen çalışmaların Ekim ayı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi. Çalışmaların bitmesiyle birlikte yolun Kuşadası yönünün yeniden trafiğe açılması planlanıyor.
Söke-Kuşadası Karayolu üzerinde bir süre önce meydana gelen çökme sonrası bölgede başlatılan çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor. Yolun kalıcı olarak kullanılabilir hale gelmesi için alanda kapsamlı bir zemin güçlendirme çalışması yürütülüyor.

AYDIN - Söke- Kuşadası Karayolu üzerinde bir süre önce meydana gelen çökme sonrası bölgede başlatılan çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor. Yolun kalıcı olarak kullanılabilir hale gelmesi için alanda kapsamlı bir zemin güçlendirme çalışması yürütülüyor.

Karayolları ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, öncelikle zeminin sağlamlaştırılması için çok sayıda fore kazık uygulaması gerçekleştiriliyor. Bu uygulama ile yolun ilerleyen süreçte yeniden çökme riskinin önlenmesi amaçlanıyor. Altyapı güçlendirme ve fore kazık çalışmalarının yaklaşık 10 günlük süre içinde tamamlanmasının ardından bölgede dolgu işlemleri yapılacak ve ardından üstyapı asfaltlama çalışmalarına geçilecek. Yoğun mesai ile yürütülen çalışmaların Ekim ayı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi. Çalışmaların bitmesiyle birlikte yolun Kuşadası yönünün yeniden trafiğe açılması planlanıyor.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.