Rıdvan Eşin
Ünüllar Hidrolik
Fibar

BİTEK ve Karya Farma HBX AR-GE arasında stratejik iş birliği toplantısı

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.11.2025 - 10:37, Güncelleme: 22.11.2025 - 11:31
 

BİTEK ve Karya Farma HBX AR-GE arasında stratejik iş birliği toplantısı

Ge İzmir’de faaliyetlerini sürdüren BİTEK ile stratejik iş birliği toplantısı gerçekleştirdi.

AYDIN - İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Bitki Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTEK)’ni ziyaret eden Karya Farma HBX AR-GE Kurucusu Hakan Başlık ile gerçekleştirilen toplantıda, bitki biyoteknolojisine dayalı ilaç geliştirme süreçlerinde akademi–sanayi iş birliği olanakları detaylı şekilde ele alındı. Görüşmenin, iki kurum arasında yürütülebilecek ortak projeler açısından son derece verimli geçtiği belirtildi. Karya Farma HBX Ar-Ge’nin, biyoteknoloji ve ilaç geliştirme alanında faaliyet gösteren yenilikçi bir Türk firması olduğunu belirten Prof.Dr.Sami Doğanlar, "Karya Farma HBX Ar-Ge biyobenzer ilaçlar, hücre bazlı tedaviler, gen terapileri, rekombinant protein üretimi, ileri düzey farmasötik analiz sistemleri üzerine çalışmalar yürütüyor. BİTEK’in yürüttüğü bitki tabanlı protein üretimi, rekombinant aşı antijenleri ve terapötik bileşik geliştirme çalışmalarında, Karya Farma HBX AR-GE ile yürütülen ortak Ar-Ge faaliyetleri önemli bir sinerji oluşturuyor. Bu iş birliğinin, Türkiye’nin biyoteknolojik ilaç geliştirme vizyonu açısından stratejik öneme sahip olacağına inanıyoruz" dedi.
Ge İzmir’de faaliyetlerini sürdüren BİTEK ile stratejik iş birliği toplantısı gerçekleştirdi.

AYDIN - İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Bitki Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTEK)’ni ziyaret eden Karya Farma HBX AR-GE Kurucusu Hakan Başlık ile gerçekleştirilen toplantıda, bitki biyoteknolojisine dayalı ilaç geliştirme süreçlerinde akademi–sanayi iş birliği olanakları detaylı şekilde ele alındı. Görüşmenin, iki kurum arasında yürütülebilecek ortak projeler açısından son derece verimli geçtiği belirtildi.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin, biyoteknoloji ve ilaç geliştirme alanında faaliyet gösteren yenilikçi bir Türk firması olduğunu belirten Prof.Dr.Sami Doğanlar, "Karya Farma HBX Ar-Ge biyobenzer ilaçlar, hücre bazlı tedaviler, gen terapileri, rekombinant protein üretimi, ileri düzey farmasötik analiz sistemleri üzerine çalışmalar yürütüyor. BİTEK’in yürüttüğü bitki tabanlı protein üretimi, rekombinant aşı antijenleri ve terapötik bileşik geliştirme çalışmalarında, Karya Farma HBX AR-GE ile yürütülen ortak Ar-Ge faaliyetleri önemli bir sinerji oluşturuyor. Bu iş birliğinin, Türkiye’nin biyoteknolojik ilaç geliştirme vizyonu açısından stratejik öneme sahip olacağına inanıyoruz" dedi.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.