BAŞKAN YARDIMCILARI SÜRGÜN MÜ EDİLDİ?
BAŞKAN YARDIMCILARI SÜRGÜN MÜ EDİLDİ?
Efeler Belediyesi’ndeki Başkan Yardımcılığı görevlerinden “istifa ettikleri” açıklanan Muttalip Özsemerci ve İbrahim Metin Başer’in, Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde önemli görevlere getirileceği iddiaları kısa sürede çürüdü. Gerçek ise çok daha sert: Bu iki isim, Özlem Çerçioğlu tarafından resmen tasfiye edildi!
Efeler Belediyesi’ndeki Başkan Yardımcılığı görevlerinden “istifa ettikleri” açıklanan Muttalip Özsemerci ve İbrahim Metin Başer’in, Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde önemli görevlere getirileceği iddiaları kısa sürede çürüdü. Gerçek ise çok daha sert: Bu iki isim, Özlem Çerçioğlu tarafından resmen tasfiye edildi!
Haber- ELVAN ÇETİN
Kamuoyuna “atama” olarak servis edilen bu gelişmenin arka planı, kulislerde açıkça konuşuluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, iki eski başkan yardımcısını kadrosunda kesinlikle görmek istemediği, hatta “bizzat kapıyı gösterdiği” iddiaları kulaktan kulağa yayılıyor.
Görev Değil, Ünvan Oyunu!
Son bilgilere göre; Muttalip Özsemerci, Dış İlişkiler Müdürlüğü’ne; İbrahim Metin Başer ise Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne atandı. Ancak bu müdürlükler, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut teşkilat şemasında bulunmuyor. Yani, bu iki müdürlük gerçekte henüz kurulmuş değil, yalnızca görüntüde var.
Yasal mevzuata göre; belediyelerde başkan yardımcılığı görevini en az 7 ay fiilen yürüten personel, kadro açısından doğrudan “müdür” ünvanını kazanabiliyor. Bu çerçevede Özsemerci ve Başer’e “müdürlük kadrosu” verilmiş olsa da, gerçekte herhangi bir şubenin müdürlüğünü yapmıyorlar. Başka bir ifadeyle, ünvanları müdür ama yetki ve görevleri yok. Personel kaydında birer müdür olarak görünüyorlar, fakat yalnızca ‘emrine görevlendirildikleri’ birimlerde pasif şekilde bekletiliyorlar.
Gerçekte Nerede Çalışıyorlar?
Kulis bilgilerine göre; Muttalip Özsemerci Fen İşleri, İbrahim Metin Başer ise Mali Hizmetler birimi emrine personel olarak görevlendirildi. Ancak bu birimlerde de aktif sorumluluk üstlenmedikleri, tamamen etkisizleştirilmiş bir pozisyonda tutuldukları gelen bilgiler arasında.
İstifa sürecinin arka planında yaşanan bu gelişmeler, Aydın siyasetinde Çerçioğlu’nun yeni dönemde nasıl bir kadro yapılanmasına gittiğini gözler önüne sererken, eski başkan yardımcılarının sessiz sedasız “pasifize edilmesi”, parti içinde de büyük yankı uyandırmış durumda.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.