Rıdvan Eşin
Ünüllar Hidrolik
Fibar

Başkan Günel: ’Mezarlık ve defin hizmetleri zaten ana görevleriydi’

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.11.2025 - 11:52, Güncelleme: 28.11.2025 - 13:11
 

Başkan Günel: ’Mezarlık ve defin hizmetleri zaten ana görevleriydi’

Kuşadası Belediye Başkanı ve CHP Grup Başkan Vekili Ömer Günel, mezarlık ve defin hizmetlerinin bundan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada,

KUŞADASI - Kuşadası Belediye Başkanı ve CHP Grup Başkan Vekili Ömer Günel, mezarlık ve defin hizmetlerinin bundan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçe belediyelerimiz 10 yıldır bu hizmeti çok başarılı bir şekilde yürütüyor. Bu hizmet zaten Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ana göreviydi. Dolayısıyla bizim bundan kaçma gibi bir durumumuz olsaydı konuyu çok daha önce gündeme taşırdık" dedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, CHP Grubu’nun "mezarlık ve defin hizmetlerinin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmesi" yönündeki önergesi meclis çoğunluğunun oyuyla kabul edildi. Alınan karar doğrultusunda 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren mezarlık hizmetleri, ilçe belediyelerinden alınarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanına geçti. Kuşadası Belediye Başkanı ve CHP Grup Başkan Vekili Ömer Günel, meclis toplantısından sonra alınan kararla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında mezarlık ve defin hizmetlerinin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ana görevlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Ömer Günel, "On yıldır ilçe belediyelerimiz çok başarılı bir şekilde mezarlık ve defin hizmetlerini vermekte. Mezarlığı tesis etmek, yerini tespit etmek, mezarlık yerleriyle ilgili çalışmalar yapmak ve defin hizmetleri zaten Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ana görevi. Defin hizmetleri ise hem ilçe hem de büyükşehirlerin görevi olabilir. Fakat tüm bu işlemler 10 yıl önce meclis kararıyla ilçe belediyelerine verilmiş. CHP’li ilçe belediyeleri olarak bu konuda daha önce önerge sunmuştuk. Görevden kaçma gibi bir durum olsaydı 10 yıldır bu konu gündeme taşınırdı. Vektörlerle mücadele konusunda büyükşehir belediyeleri bunu kanunen asla devredemez" diye konuştu.
Kuşadası Belediye Başkanı ve CHP Grup Başkan Vekili Ömer Günel, mezarlık ve defin hizmetlerinin bundan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada,

KUŞADASI - Kuşadası Belediye Başkanı ve CHP Grup Başkan Vekili Ömer Günel, mezarlık ve defin hizmetlerinin bundan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçe belediyelerimiz 10 yıldır bu hizmeti çok başarılı bir şekilde yürütüyor. Bu hizmet zaten Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ana göreviydi. Dolayısıyla bizim bundan kaçma gibi bir durumumuz olsaydı konuyu çok daha önce gündeme taşırdık" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, CHP Grubu’nun " mezarlık ve defin hizmetlerinin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmesi" yönündeki önergesi meclis çoğunluğunun oyuyla kabul edildi. Alınan karar doğrultusunda 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren mezarlık hizmetleri, ilçe belediyelerinden alınarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanına geçti.

Kuşadası Belediye Başkanı ve CHP Grup Başkan Vekili Ömer Günel, meclis toplantısından sonra alınan kararla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında mezarlık ve defin hizmetlerinin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ana görevlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Ömer Günel, "On yıldır ilçe belediyelerimiz çok başarılı bir şekilde mezarlık ve defin hizmetlerini vermekte. Mezarlığı tesis etmek, yerini tespit etmek, mezarlık yerleriyle ilgili çalışmalar yapmak ve defin hizmetleri zaten Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ana görevi. Defin hizmetleri ise hem ilçe hem de büyükşehirlerin görevi olabilir. Fakat tüm bu işlemler 10 yıl önce meclis kararıyla ilçe belediyelerine verilmiş. CHP’li ilçe belediyeleri olarak bu konuda daha önce önerge sunmuştuk. Görevden kaçma gibi bir durum olsaydı 10 yıldır bu konu gündeme taşınırdı. Vektörlerle mücadele konusunda büyükşehir belediyeleri bunu kanunen asla devredemez" diye konuştu.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.