Rıdvan Eşin
Ünüllar Hidrolik
Fibar

AYDIN’IMIZA SPORUN VE GENÇLİĞİN YENİ MERKEZİNİ KAZANDIRIYORUZ

KÜLTÜR (YUG) - Yeni Ufuk / Özel Haber | 21.01.2026 - 19:33, Güncelleme: 21.01.2026 - 19:42
 

AYDIN’IMIZA SPORUN VE GENÇLİĞİN YENİ MERKEZİNİ KAZANDIRIYORUZ

Gençliğe ve spora yapılan her yatırımı, Aydın’ımızın geleceğine yapılan güçlü bir yatırım olarak görüyorum. Bu anlayışla, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Aydın’ımıza kazandırılacak Spor Salonu ve Kamp Eğitim Merkezi Projesinin ihalesi tamamlanmıştır.

Seda Sarıbaş AK Parti Aydın Milletvekili Aydın’ımızın geleceğine yön verecek en önemli yatırımlardan biri daha hayata geçiyor. Çünkü biz biliyoruz ki gençliğe ve spora yapılan her yatırım, aslında yarınlarımız için atılan en güçlü adımdır. Bu vizyonla, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından şehrimize kazandırılacak Spor Salonu ve Kamp Eğitim Merkezi Projesi için ihale süreci başarıyla tamamlanmıştır. AYDIN - 1.005.000.000,00 TL ihale bedeline sahip bu yatırım, Aydın’ımıza kazandırılan dev eserlerden biri olacaktır. Aydın Efeler ilçesi Çeştepe Mahallesi üzerinde hayata geçirilecek proje; 77.651 m² tahsisli alan üzerinde, yaklaşık 17.578,14 m² toplam inşaat alanına sahip olacaktır. Mülkiyeti T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olan bu yatırım, Güneş Enerji Sistemleri (GES) ile desteklenen çevreci yapısı ve çok yönlü kullanım imkânlarıyla şehrimize önemli bir değer katacaktır. Proje kapsamında;  4.000 kişi kapasiteli çok amaçlı spor salonu,  3 adet antrenman salonu,  1 adet atış poligonu,  Bireysel amaçlı spor alanları,  65 yatak kapasiteli Kamp Eğitim Merkezi yer almaktadır. Üç ana bloktan (A, B ve C blokları) oluşan projede; sporcularımızın, gençlerimizin ve engelli bireylerimizin ihtiyaçları gözetilerek soyunma alanları, kondisyon salonları, engelli sporcu odaları, tribünler, protokol alanları, çalışma ve eğitim alanları, yemekhane, seminer salonu, kütüphane ve sosyal donatılar planlanmıştır. Aydın’ımızı sporun ve gençliğin merkezi haline getirecek bu önemli yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyor, projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. Yaparsa AK Parti yapar.
Gençliğe ve spora yapılan her yatırımı, Aydın’ımızın geleceğine yapılan güçlü bir yatırım olarak görüyorum. Bu anlayışla, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Aydın’ımıza kazandırılacak Spor Salonu ve Kamp Eğitim Merkezi Projesinin ihalesi tamamlanmıştır.

Seda Sarıbaş AK Parti Aydın Milletvekili Aydın’ımızın geleceğine yön verecek en önemli yatırımlardan biri daha hayata geçiyor. Çünkü biz biliyoruz ki gençliğe ve spora yapılan her yatırım, aslında yarınlarımız için atılan en güçlü adımdır. Bu vizyonla, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından şehrimize kazandırılacak Spor Salonu ve Kamp Eğitim Merkezi Projesi için ihale süreci başarıyla tamamlanmıştır.

AYDIN - 1.005.000.000,00 TL ihale bedeline sahip bu yatırım, Aydın’ımıza kazandırılan dev eserlerden biri olacaktır.

Aydın Efeler ilçesi Çeştepe Mahallesi üzerinde hayata geçirilecek proje; 77.651 m² tahsisli alan üzerinde, yaklaşık 17.578,14 m² toplam inşaat alanına sahip olacaktır. Mülkiyeti T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olan bu yatırım, Güneş Enerji Sistemleri (GES) ile desteklenen çevreci yapısı ve çok yönlü kullanım imkânlarıyla şehrimize önemli bir değer katacaktır.

Proje kapsamında;
 4.000 kişi kapasiteli çok amaçlı spor salonu,
 3 adet antrenman salonu,
 1 adet atış poligonu,
 Bireysel amaçlı spor alanları,
 65 yatak kapasiteli Kamp Eğitim Merkezi yer almaktadır.

Üç ana bloktan (A, B ve C blokları) oluşan projede; sporcularımızın, gençlerimizin ve engelli bireylerimizin ihtiyaçları gözetilerek soyunma alanları, kondisyon salonları, engelli sporcu odaları, tribünler, protokol alanları, çalışma ve eğitim alanları, yemekhane, seminer salonu, kütüphane ve sosyal donatılar planlanmıştır.

Aydın’ımızı sporun ve gençliğin merkezi haline getirecek bu önemli yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyor, projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Yaparsa AK Parti yapar.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.