Rıdvan Eşin
Ünüllar Hidrolik
Fibar

Aydın’da yağışların ardından zeytin hasadı başladı

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.10.2025 - 11:42, Güncelleme: 29.10.2025 - 12:42
 

Aydın’da yağışların ardından zeytin hasadı başladı

Türkiye’nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezleriniden bir olan Aydın’da 20025-2026 yılı hasat dönemi başladı.

AYDIN - Bu yıl uzun süren kuraklığın ardından gerçekleşen yağışların üreticiye umut olduğunu kaydeden Karya Farma Kurucusu Hakan Başlık, "Kurum olarak zeytin ve zeytinyağını bir gıda değil şifa kaynağı ürün olarak görüyoruz. Yağışların ardından hasada başladık. Verim de rekolte de çok iyi" diye konuştu. Genellikle sofralık ve özel tüketim yeşil zeytinyağı üretimi yapmak isteyenlerin yağışların ardından hasada başladığı Aydın’da toplanan zeytinler alım merkezlerinde elenerek boyutuna göre ayrıldıktan sonra satışa sunuluyor. Özel yeşil zeytinyağı yapmak isteyenler ise hasattan hemen sonra zeytinleri sıktırıp cizemlik yağ elde ediyor. Aydın’da kurak geçen yazın ardından geçtiğimiz haftalarda başlayan yağışlarla zeytinlerin hasat etme seviyesine ulaştığını kaydeden Hakan Başlık, "verilere göre ilimiz Aydın’da 154 bin hektarlık alanda zeytin üretimi yapılıyor. Aydın’da yağlık ve sofralık olarak yaklaşık 1 milyon 750 bin ton üretim gerçekleşiyor. Mevcut olan 25 milyon ağaç varlığı da her geçen gün artıyor. Sektördeki en büyük sıkıntı maalesef zeytin ve zeytinyağı sıradan bir tarımsal ürün olarak görülmesi. Oysa bu ürün şifa niyetine tüketilmesi gereken bir gıda olduğu anlaşılınca zeytin ve zeytinyağı hak ettiği değeri bulacaktır" dedi.
Türkiye’nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezleriniden bir olan Aydın’da 20025-2026 yılı hasat dönemi başladı.

AYDIN - Bu yıl uzun süren kuraklığın ardından gerçekleşen yağışların üreticiye umut olduğunu kaydeden Karya Farma Kurucusu Hakan Başlık, "Kurum olarak zeytin ve zeytinyağını bir gıda değil şifa kaynağı ürün olarak görüyoruz. Yağışların ardından hasada başladık. Verim de rekolte de çok iyi" diye konuştu.
Genellikle sofralık ve özel tüketim yeşil zeytinyağı üretimi yapmak isteyenlerin yağışların ardından hasada başladığı Aydın’da toplanan zeytinler alım merkezlerinde elenerek boyutuna göre ayrıldıktan sonra satışa sunuluyor. Özel yeşil zeytinyağı yapmak isteyenler ise hasattan hemen sonra zeytinleri sıktırıp cizemlik yağ elde ediyor.
Aydın’da kurak geçen yazın ardından geçtiğimiz haftalarda başlayan yağışlarla zeytinlerin hasat etme seviyesine ulaştığını kaydeden Hakan Başlık, "verilere göre ilimiz Aydın’da 154 bin hektarlık alanda zeytin üretimi yapılıyor. Aydın’da yağlık ve sofralık olarak yaklaşık 1 milyon 750 bin ton üretim gerçekleşiyor. Mevcut olan 25 milyon ağaç varlığı da her geçen gün artıyor. Sektördeki en büyük sıkıntı maalesef zeytin ve zeytinyağı sıradan bir tarımsal ürün olarak görülmesi. Oysa bu ürün şifa niyetine tüketilmesi gereken bir gıda olduğu anlaşılınca zeytin ve zeytinyağı hak ettiği değeri bulacaktır" dedi.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.