Rıdvan Eşin
Ünüllar Hidrolik

AYDIN'DA AY YILDIZ'A SAHİP ÇIKILMADI!

SİYASET (Haber) - Elvan Çetin | 26.07.2025 - 14:43, Güncelleme: 26.07.2025 - 15:13
 

AYDIN'DA AY YILDIZ'A SAHİP ÇIKILMADI!

Aydın Valiliği önünde bulunan Atatürk Heykeli'nin hemen yanı başındaki yeşillik alanda çalıların arasında, çöplerin ve yabani otların içinde terk edilmiş halde bulunmuştu.

ÖZEL HABER  Aydın'da tepkiler sonrası alınan karar şok etkisi yarattı. Gazetemizde yayınlanan haber sonrası, Türk bayrağının simgesi ay-yıldız şablonu, gelen tepkilerin ardından temizlenmek ya da korunmak yerine tamamen kaldırıldı. Cumhuriyetin ve bağımsızlığın simgesi olan ay-yıldızın sahipsiz bırakılması kamuoyunda infial yaratmışken, bu kez şablonun sessiz sedasız alandan tamamen sökülmesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bu durum sorun çözmek yerine üstünü örtmeye çalışmak olarak değerlendirdi. Muhammed Akbaş isimli esnaf, duruma tepki göstererek “Biz temizlensin, çevre düzenlemesi yapılsın, bayrağımıza yakışır bir şekilde sergilensin istedik. Ama ne yazık ki gelen tepki üzerine ay-yıldızı tamamen ortadan kaldırdılar. Bu çözüm değil, görmezden gelmektir. Bu semboller bizim ortak değerimizdir ve özenle korunmalıdır” diyerek duygularını dile getirdi. Ay-yıldızın hangi kurum tarafından temizlenmek yerine, yerinden söküldüğü hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, duyarlı vatandaşlar ve bu tarz ulusal simgelerin yok edilmek yerine yaşatılması gerektiğini vurguladılar. Yetkililerin bu kararı neden aldığı merak konusu olurken, kamuoyu ise şimdi Ay Yıldız sembolünün kimler tarafından söküldüğünü merak ederken, aynı yerine hak ettiği şekilde yeniden takılarak çevre düzenlenmesinin yapılmasını talep ediyor. Bir diğer soru da ay yıldız sembolünün olduğu alan ve bahse konu sembol kimin kontrol ve uhdesindedir. 25.07.2025 TARİHLİ GÖRÜNTÜ    26.07.2025 TARİHLİ GÖRÜNTÜ 
Aydın Valiliği önünde bulunan Atatürk Heykeli'nin hemen yanı başındaki yeşillik alanda çalıların arasında, çöplerin ve yabani otların içinde terk edilmiş halde bulunmuştu.

ÖZEL HABER 

Aydın'da tepkiler sonrası alınan karar şok etkisi yarattı. Gazetemizde yayınlanan haber sonrası, Türk bayrağının simgesi ay-yıldız şablonu, gelen tepkilerin ardından temizlenmek ya da korunmak yerine tamamen kaldırıldı.

Cumhuriyetin ve bağımsızlığın simgesi olan ay-yıldızın sahipsiz bırakılması kamuoyunda infial yaratmışken, bu kez şablonun sessiz sedasız alandan tamamen sökülmesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bu durum sorun çözmek yerine üstünü örtmeye çalışmak olarak değerlendirdi.

Muhammed Akbaş isimli esnaf, duruma tepki göstererek “Biz temizlensin, çevre düzenlemesi yapılsın, bayrağımıza yakışır bir şekilde sergilensin istedik. Ama ne yazık ki gelen tepki üzerine ay-yıldızı tamamen ortadan kaldırdılar. Bu çözüm değil, görmezden gelmektir. Bu semboller bizim ortak değerimizdir ve özenle korunmalıdır” diyerek duygularını dile getirdi.

Ay-yıldızın hangi kurum tarafından temizlenmek yerine, yerinden söküldüğü hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, duyarlı vatandaşlar ve bu tarz ulusal simgelerin yok edilmek yerine yaşatılması gerektiğini vurguladılar.
Yetkililerin bu kararı neden aldığı merak konusu olurken, kamuoyu ise şimdi Ay Yıldız sembolünün kimler tarafından söküldüğünü merak ederken, aynı yerine hak ettiği şekilde yeniden takılarak çevre düzenlenmesinin yapılmasını talep ediyor.
Bir diğer soru da ay yıldız sembolünün olduğu alan ve bahse konu sembol kimin kontrol ve uhdesindedir.

25.07.2025 TARİHLİ GÖRÜNTÜ 

 

26.07.2025 TARİHLİ GÖRÜNTÜ 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.