ALTIN-SEN GENEL BAŞKANI SORUYOR: ETİK Mİ, POLİTİK Mİ?
ALTIN-SEN GENEL BAŞKANI SORUYOR: ETİK Mİ, POLİTİK Mİ?
Sağlık çalışanlarına ödenen promosyon miktarına tepki gösteren ALTIN-SEN Genel Başkanı Erdem Özcan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla Sağlık Bakanlığı ve yetkili sendikayı sert sözlerle eleştirdi. Özcan, açıklamasında sağlık çalışanlarının bürokratik ve sendikal bir zümre tarafından mağdur edildiğini belirterek, “Bu vebalin altından kalkamayacaklar” ifadelerini kullandı.
Sağlık çalışanlarına ödenen promosyon miktarına tepki gösteren ALTIN-SEN Genel Başkanı Erdem Özcan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla Sağlık Bakanlığı ve yetkili sendikayı sert sözlerle eleştirdi. Özcan, açıklamasında sağlık çalışanlarının bürokratik ve sendikal bir zümre tarafından mağdur edildiğini belirterek, “Bu vebalin altından kalkamayacaklar” ifadelerini kullandı.
AYDIN - Yer: Aydın Devlet Hastanesi
Tarih: 19.12.2025
Saat: 21.30 – 23.00
“Sağlık çalışanlarını, üyelerimizi ziyaret etmek için Aydın Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gittim” diyen Özcan, gecenin ilerleyen saatlerinde yaşanan yoğunluğu şu sözlerle anlattı:
Kapıda üç ambulans bekliyordu. Bekleme alanı doluydu. Sarı alanda Genel Cerrahi Uzmanı acil ameliyat için hasta hazırlıyordu. Kardiyoloji Uzmanı, hastanın acilen anjiyo ünitesine çıkarılmasını istiyordu. Acil servis hekimi bıçaklı yaralanma vakasıyla ilgileniyordu. Diğer hekimler, hemşireler ve sağlık personeli adeta zamanla yarışıyordu.
Tomografi teknisyeni “105’inci hastamız” dedi. Röntgen teknisyeni “Yaklaşık 400 film çektim” dedi. Laborant arkadaş “Bittik” dedi. Cerrahi müdahale odasında bisiklet kazası geçiren bir hastaya müdahale ediliyordu.
ATT’ler, paramedikler, uzman ve pratisyen hekimler, hemşireler ve tüm sağlık emekçileri gecenin bir vakti yoğun bir tempoyla alın teri döküyor, hastalara ve yaralılara şifa olmaya çalışıyordu. Yoğun bakımlar ve servisler dolu, ameliyathaneler aktifti.
Bir hemşire arkadaşa, “Promosyonlar yattı, bereketli olsun” dedim. Bana şu yanıtı verdi:
“Başkanım, promosyon daha fazla olmalıydı. Verilen tutar adil mi? Bu yapılan etik mi?”
Ben de net bir şekilde cevap verdim:
“Hayır, politik.”
“ETİK DEĞİL, POLİTİK DAVRANILMIŞTIR”
Bakanlık bürokrasisi ve mevzuat gereği bu sürecin baş muhatabı olan yetkili sendika, çalışanın emeğini, özverisini, alın terini, hakkını ve hukukunu yok saymıştır. Banka kazanmış, çalışan kaybetmiştir.
Bakanlık ve yetkili sendika etik davranmamış, politik davranmıştır. Koltuk uğruna, lüks yaşam uğruna, bireysel çıkar ve zenginleşme uğruna sağlık çalışanlarının emeği çok ucuza satılmıştır.
Politika yapma hevesi, siyasetçiye yağcılık ve korku, etik duruşun önüne geçmiştir. Yetkili sendika, korku iklimi yaratarak üyelerini elinde tutmaya çalışmış; “faizsiz kredi” palavrasını kazanım diye sunarak sağlık çalışanlarının aklıyla alay etmiştir.
Promosyon, peşin faiz olarak bankaya peşkeş çekilmiş; sağlık çalışanlarının değil, bankanın kazancı öncelenmiştir. Buna destek veren bürokrasi ve siyasetçiler bu vebalin altında kalmaya mahkûmdur. Tüm sağlık emekçilerinin sitemi ve bedduası bir gün mutlaka sizi bulacaktır. Allah’ın adaleti kesindir.
“BİZ ÇALIŞANIN YANINDAYIZ”
ALTIN-SEN Sendikası olarak her zaman, her yerde yalnızca üyelerimizin değil, tüm sağlık çalışanlarının yanında olacağız. Doğruyu söyleyip, doğruyu yapacağız. Sendikacının değil, çalışanın zengin olması için mücadele edeceğiz.
Hz. Ali’nin (ra) dediği gibi:
“Hak edene haddini bildirmek, fakiri giydirmek kadar sevaptır.”
Hadsizlere haddini bildirmekten geri durmayacağız.
Şimdi siz söyleyin:
Promosyonlardaki bu sonuç ETİK Mİ, POLİTİK Mİ?
Aydın HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.



