8 Mart’ta "8 Kuşadalı Kadın Sanatçı" Kuşadası Ticaret Odası’nda
8 Mart’ta "8 Kuşadalı Kadın Sanatçı" Kuşadası Ticaret Odası’nda
8 Mart etkinlikleri kapsamında Kuşadası Ticaret Odası’nda, Kuşadalı 8 kadın sanatçının farklı sanat dallarındaki eserlerinden oluşan bir sergi açıldı.
8 Mart etkinlikleri kapsamında Kuşadası Ticaret Odası’nda, Kuşadalı 8 kadın sanatçının farklı sanat dallarındaki eserlerinden oluşan bir sergi açıldı.
KUŞADASI- Heykel, resim, seramik, çini, tekstil,  pasta modelleme  gibi farklı  sanat  dallarında eserlerin yer aldığı serginin onur konukları olan Menel Hüzmeli mozaik eserleri ile, Soprano Olcay Özaytekin ise sesi ile sergide yer aldı.
Kuşadası’nda  sanat  hayatını sürdüren 8 sanatçı kadının eserleri sergide yer aldı.  Kuşadası   Ticaret Odası   Sergi  Salonu’nda sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta, yine Kuşadası’nın yetiştirmiş olduğu bir başka kadın sanatçı olan merhume Ümran Akten Ayhan’da anıldı ve sergide eserlerinden örnekler yer aldı. 2021 yılında aramızdan ayrılan sanatçının anısına  Kuşadası   Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan tarafından sanatçının eşi Hikmet Ayhan’a plaket takdim edildi.
 Kuşadası   Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan açılışta yaptığı konuşmada, "Odamızın her yıl  8 Mart  kapsamında değişik değişik konseptlerde etkinlikleri oluyor, bunda da en büyük emeği Kadın Girişimciler Kurulumuz veriyor" dedi. Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "Buradaki temamızda  8 Mart  dolayısıyla, 8 Kadın sanatçımızın eserleri yer aldı ama ilçemizde çok daha fazla kadın sanatçımız var. Buradaki sanatçılarımızın, Kuşadası’nda ve ülkemizdeki tüm kadınların ve kadın sanatçılarımızın gününü kutluyorum" diyerek herkese teşekkür etti.
 Kuşadası  Belediye Başkan Vekili Tibet Özer’de konuşmasında; sergide yer alan çalışmaların birbirinden değerli olduğunu belirtti ve öncelikle, KUTO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetimine ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Özer, 8 Mart’a özel olarak Kuşadası’nda yaşayan 8 kadın sanatçıyı ve muhteşem eserlerini sanatseverlerle buluşturan sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, tüm kadınların gününü kutladı.
Birbirinden değerli ve farklı eserlerin yer aldığı sergi, 21 Mart 2025 tarihine kadar hafta içi 10.00 /16.00 saatleri arasında  Kuşadası   Ticaret Odası   Sergi  Salonu’nda sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.
Aydın HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.



