Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Emekliler, yoksullaşmada ikiye ayrıldı’

EKONOMİ 08.07.2016 - 16:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3547+ kez okundu.
 

‘Emekliler, yoksullaşmada ikiye ayrıldı’

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, çıkarılan İntibak Yasası'nın zaten zorlukla ayakta duran emeklileri ikiye böldüğüne işaret ederek, 2000 yılı öncesi ve sonrası diye ikilik yaratıldığını söyledi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi, emekli vatandaşlarımızın durumuna dikkat çekerek iyileştirmenin 2000 yılı sonrası için de geçerli olması gerektiğinin altını çizdi. ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, emeklilerin emekli değil, yemekli hale getirildiğini savunarak, son çıkarılan İntibak Yasası’nın emeklileri ikiye ayırdığını söyledi. Genel Başkan Göktaş, sosyal adalet ve eşitlik vurgusu yaptığı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Değerli insanlarımız ülkemizin ekonomik durumu ortada. İnsanlarımızın sosyal yaşam düzeyi bellidir. İlgili kuruluşların asgari geçim şartları ile ilgili yapmış oldukları aylık istatistikler ise ortada. Açlık sınırını da yokluk sınırını da biz değil, sendikal örgütler başta olmak üzere araştırma şirketleri yayınlıyorlar. Ülkemizde yaşamakta zorlanan emekli kesim her gün pazar filesi boş şekilde evine dönüyor. Eline geçen emekli aylığı ile bırakın geçinmeyi, yaşaması mucize halde. 950-1300 lira arasında aldığı aylıkla yaşama savaşı veren emekli insanımıza adeta ‘yaşama öl’ denmekte. Bir süre önce çıkartılan 6283 sayılı İntibak Yasası ile ufak tefek düzenlemeler yapılmışsa da, bu düzenlemelerden 2000 yılı sonrası emekli olanlar faydalanamamışlardır. Konu hakkında davalar açılmış ama sonuçsuz kalmıştır. 2000- ile 2015 arasında emekli olan ve halen 950-1300 lira maaşa talim eden SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin yaşam çilesi bitmiyor. Bir yasa çıkarken 2000 yılı öncesi ve sonrası diye çıkar mı? Bu haksızlık ve adaletsizliktir. Tüm emekli insanlarımızın insanca, uygarca yaşamak hakkıdır. Bunun içinde İntibak Yasası denen yasanın tüm emeklilere eşit, adil, hakkaniyetli bir şekilde uygulanması lazımdır. Aldığı para ile ev kirası, elektrik, su, telefon, doğalgaz derken yeme içme için beş kuruş artmaması üzüntü vericidir ve milyarlarca lira aylık alan vekillerimizi düşündürmelidir. Yazık ve günahtır. Dünyada emeklisine ikinci bir iş yaptırmayıp, üstelik yurt dışında tatil imkânları sunan AB ülkeleri varken, biz verdiğimiz aylıkla yaşama öl diyerek süründürüyor, ikinci işe mahkûm ettiğimiz gibi, elde ettiği gelir ile bırakın yurt dışı tatili yurt içi tatili bile yapamaz hale getiriyoruz. Her biri tüketici durumunda olan emeklilerimizi yemekli hale getirelim. Her yere, her yatırıma, her şeye para buluyoruz, kaynak buluyoruz da, emekliye gelince mi kaynak kuruyor. Lütfen bu konuda insanca, uygarca yaşam için acil düzenlemeler yapalım” dedi.  
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, çıkarılan İntibak Yasası'nın zaten zorlukla ayakta duran emeklileri ikiye böldüğüne işaret ederek, 2000 yılı öncesi ve sonrası diye ikilik yaratıldığını söyledi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi, emekli vatandaşlarımızın durumuna dikkat çekerek iyileştirmenin 2000 yılı sonrası için de geçerli olması gerektiğinin altını çizdi.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, emeklilerin emekli değil, yemekli hale getirildiğini savunarak, son çıkarılan İntibak Yasası’nın emeklileri ikiye ayırdığını söyledi. Genel Başkan Göktaş, sosyal adalet ve eşitlik vurgusu yaptığı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Değerli insanlarımız ülkemizin ekonomik durumu ortada. İnsanlarımızın sosyal yaşam düzeyi bellidir. İlgili kuruluşların asgari geçim şartları ile ilgili yapmış oldukları aylık istatistikler ise ortada. Açlık sınırını da yokluk sınırını da biz değil, sendikal örgütler başta olmak üzere araştırma şirketleri yayınlıyorlar. Ülkemizde yaşamakta zorlanan emekli kesim her gün pazar filesi boş şekilde evine dönüyor. Eline geçen emekli aylığı ile bırakın geçinmeyi, yaşaması mucize halde. 950-1300 lira arasında aldığı aylıkla yaşama savaşı veren emekli insanımıza adeta ‘yaşama öl’ denmekte. Bir süre önce çıkartılan 6283 sayılı İntibak Yasası ile ufak tefek düzenlemeler yapılmışsa da, bu düzenlemelerden 2000 yılı sonrası emekli olanlar faydalanamamışlardır. Konu hakkında davalar açılmış ama sonuçsuz kalmıştır. 2000- ile 2015 arasında emekli olan ve halen 950-1300 lira maaşa talim eden SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin yaşam çilesi bitmiyor. Bir yasa çıkarken 2000 yılı öncesi ve sonrası diye çıkar mı? Bu haksızlık ve adaletsizliktir. Tüm emekli insanlarımızın insanca, uygarca yaşamak hakkıdır. Bunun içinde İntibak Yasası denen yasanın tüm emeklilere eşit, adil, hakkaniyetli bir şekilde uygulanması lazımdır. Aldığı para ile ev kirası, elektrik, su, telefon, doğalgaz derken yeme içme için beş kuruş artmaması üzüntü vericidir ve milyarlarca lira aylık alan vekillerimizi düşündürmelidir. Yazık ve günahtır. Dünyada emeklisine ikinci bir iş yaptırmayıp, üstelik yurt dışında tatil imkânları sunan AB ülkeleri varken, biz verdiğimiz aylıkla yaşama öl diyerek süründürüyor, ikinci işe mahkûm ettiğimiz gibi, elde ettiği gelir ile bırakın yurt dışı tatili yurt içi tatili bile yapamaz hale getiriyoruz. Her biri tüketici durumunda olan emeklilerimizi yemekli hale getirelim. Her yere, her yatırıma, her şeye para buluyoruz, kaynak buluyoruz da, emekliye gelince mi kaynak kuruyor. Lütfen bu konuda insanca, uygarca yaşam için acil düzenlemeler yapalım” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.