Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

EKODOSD’dan ADÜ’de Latmos Sunumu

EĞİTİM 14.03.2015 - 15:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4086+ kez okundu.
 

EKODOSD’dan ADÜ’de Latmos Sunumu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) işbirliği ile devam ettirilen "Beşparmak Dağları'nın (Latmos) Ekoturizm Potansiyelinin belirlenmesi" projesi kapsamında, ADÜ’ye ait Koçarlı Çakmar Kampüsü Peyzaj Mimarlığında EKODOSD tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Yapılan sunuma, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Doç. Dr. Çiğdem Kılıkaslan, Doç. Dr. Bülent Deniz, proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tendü Hilal Göktuğ, Araş. Gör. Dr. Birsen Kesgin ATAK ve Peyzaj Mimarlığı öğrencileri katıldı. Peyzaj Mimarlığı öğrencilerine görsel olarak yapılan sunumda, öncelikle yerel bir sivil toplum örgütü olan EKODOSD’un çalışmaları anlatılarak, Kuşadası’yla ilgili bilgiler verildi. EKODOSD’un sulak alanlar, deniz ekosistemi, yaban hayatı, bitki çeşitliliği, kuş türleri ve kültürel konularda yaptığı çalışmaları ilgiyle izlendi. Proje konusu olması nedeniyle, Latmos’un doğası, tarihi, kültürü, yaban hayatı, yöre insanları, köy mimarisi, sosyal yapısı, çevresel sorunları geniş bir şekilde anlatıldı. Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Latmos’a, görsel olarak yapılan bir sunumla bile hayran kalan öğrenciler, mutlaka burayı görmek istediklerini söylediler. Hocaları da buraya bir tur programı için söz verdi. Beşparmak Dağları'nın (Latmos) Ekoturizm Potansiyelinin belirlenmesi" projesi, Batı Anadolu’da bir açık hava müzesi gibi duran Latmos’un emanetlerinin geleceğe taşınmasına büyük katkısı olacaktır. Bu konuda biz de elimizden gelen desteği vereceğiz“ dedi. Bu arada, yapılan sunumdan sonra Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Kılıçaslan tarafından, EKODOSD derneğine bir teşekkür belgesi verildi.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) işbirliği ile devam ettirilen "Beşparmak Dağları'nın (Latmos) Ekoturizm Potansiyelinin belirlenmesi" projesi kapsamında, ADÜ’ye ait Koçarlı Çakmar Kampüsü Peyzaj Mimarlığında EKODOSD tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Yapılan sunuma, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Doç. Dr. Çiğdem Kılıkaslan, Doç. Dr. Bülent Deniz, proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tendü Hilal Göktuğ, Araş. Gör. Dr. Birsen Kesgin ATAK ve Peyzaj Mimarlığı öğrencileri katıldı. Peyzaj Mimarlığı öğrencilerine görsel olarak yapılan sunumda, öncelikle yerel bir sivil toplum örgütü olan EKODOSD’un çalışmaları anlatılarak, Kuşadası’yla ilgili bilgiler verildi. EKODOSD’un sulak alanlar, deniz ekosistemi, yaban hayatı, bitki çeşitliliği, kuş türleri ve kültürel konularda yaptığı çalışmaları ilgiyle izlendi. Proje konusu olması nedeniyle, Latmos’un doğası, tarihi, kültürü, yaban hayatı, yöre insanları, köy mimarisi, sosyal yapısı, çevresel sorunları geniş bir şekilde anlatıldı.

Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Latmos’a, görsel olarak yapılan bir sunumla bile hayran kalan öğrenciler, mutlaka burayı görmek istediklerini söylediler. Hocaları da buraya bir tur programı için söz verdi. Beşparmak Dağları'nın (Latmos) Ekoturizm Potansiyelinin belirlenmesi" projesi, Batı Anadolu’da bir açık hava müzesi gibi duran Latmos’un emanetlerinin geleceğe taşınmasına büyük katkısı olacaktır. Bu konuda biz de elimizden gelen desteği vereceğiz“ dedi.

Bu arada, yapılan sunumdan sonra Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Kılıçaslan tarafından, EKODOSD derneğine bir teşekkür belgesi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.