Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Besiciliğin geliştirilmesi için ilk imzalar atıldı

EKONOMİ 21.12.2016 - 21:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2404+ kez okundu.
 

Besiciliğin geliştirilmesi için ilk imzalar atıldı

Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen “Aydın Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Öncülüğünde Besiciliğin Geliştirilmesi“ isimli projelerinin sözleşmesinin imzalandığını bildirdi.

AYDIN- Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin projesinde, ortak olarak Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün, iştirakçı olarak da Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin yer aldığı açıklandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Aydın ili hayvancılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak için, İlin besicilik potansiyelinin ortaya çıkarılması ve besi faaliyetlerinin artırılması hususunda farkındalık yaratarak, büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin, sığır bakım besleme konusunda bilinçlendirilmesi ile besiciliğin geliştirilmesi projenin ana amaç olduğu vurgulandı. Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin açıklamasında şöyle denildi: “Aydın’daki Damızlık Sığır Yetiştiricileri’nin süt sektöründeki deneyimleri öncülüğünde, Aydın’ın besi materyalleri üretimi için uygun iklim yapısı ile kaliteli damızlık materyalleri hususlarındaki önemli potansiyeli ortaya çıkarılarak, İl deki besicilik faaliyetlerinin canlandırılması hedeflenmektedir. Projemiz 3 ay sürecek olup, besiciliğin geliştirilmesi ve besicilik sektörünün öneminin farkına varılması için bir dizi faaliyet gerçekleştirilecektir. Besi sığırı bakım, beslemesi konusunda damızlık sığır yetiştiricileri ve besicilerin bilinçlendirilmesi ile bilgi ve becerilerinin artırılması için Aydın ili işletme sayıları ve hayvan varlığının en fazla olduğu 8 ilçe olan Bozdoğan, Çine,  Efeler, Germencik, Kuyucak, Nazilli, Söke, Yenipazar’da Yetiştirici Bilgilendirme Seminerleri düzenlenecektir. Aydın ili besicilik faaliyetlerinin mevcut durumu incelenerek, ayrıca besiciliğin canlandırılması için çözüm önerileri ile stratejilerin geliştirileceği bir çalıştay düzenlenecektir. Proje sonucunda da, Aydın’ın besicilik mevcut durumu, yatırım potansiyeli ve tüm bu faaliyetlerin sonuçlarını içeren bir Aydın ili besicilik raporu hazırlanacaktır. Bu Yetiştirici Bilgilendirme Seminerlerinin 6’ncısı 20 Aralık 2016 tarihinde Germencik Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenmiştir. Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen’in açılış konuşmalarının ardından, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökhan Önol’un Besi Sığırlarının Bakımı Beslenmesi konulu sunumu ile sona ermiştir.”
Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen “Aydın Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Öncülüğünde Besiciliğin Geliştirilmesi“ isimli projelerinin sözleşmesinin imzalandığını bildirdi.

AYDIN- Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin projesinde, ortak olarak Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün, iştirakçı olarak da Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin yer aldığı açıklandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Aydın ili hayvancılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak için, İlin besicilik potansiyelinin ortaya çıkarılması ve besi faaliyetlerinin artırılması hususunda farkındalık yaratarak, büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin, sığır bakım besleme konusunda bilinçlendirilmesi ile besiciliğin geliştirilmesi projenin ana amaç olduğu vurgulandı.

Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Aydın’daki Damızlık Sığır Yetiştiricileri’nin süt sektöründeki deneyimleri öncülüğünde, Aydın’ın besi materyalleri üretimi için uygun iklim yapısı ile kaliteli damızlık materyalleri hususlarındaki önemli potansiyeli ortaya çıkarılarak, İl deki besicilik faaliyetlerinin canlandırılması hedeflenmektedir.

Projemiz 3 ay sürecek olup, besiciliğin geliştirilmesi ve besicilik sektörünün öneminin farkına varılması için bir dizi faaliyet gerçekleştirilecektir.

Besi sığırı bakım, beslemesi konusunda damızlık sığır yetiştiricileri ve besicilerin bilinçlendirilmesi ile bilgi ve becerilerinin artırılması için Aydın ili işletme sayıları ve hayvan varlığının en fazla olduğu 8 ilçe olan Bozdoğan, Çine,  Efeler, Germencik, Kuyucak, Nazilli, Söke, Yenipazar’da Yetiştirici Bilgilendirme Seminerleri düzenlenecektir.

Aydın ili besicilik faaliyetlerinin mevcut durumu incelenerek, ayrıca besiciliğin canlandırılması için çözüm önerileri ile stratejilerin geliştirileceği bir çalıştay düzenlenecektir.

Proje sonucunda da, Aydın’ın besicilik mevcut durumu, yatırım potansiyeli ve tüm bu faaliyetlerin sonuçlarını içeren bir Aydın ili besicilik raporu hazırlanacaktır.

Bu Yetiştirici Bilgilendirme Seminerlerinin 6’ncısı 20 Aralık 2016 tarihinde Germencik Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenmiştir.

Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen’in açılış konuşmalarının ardından, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökhan Önol’un Besi Sığırlarının Bakımı Beslenmesi konulu sunumu ile sona ermiştir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.