Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Başkan Akın, turunçgil üreticisini uyardı

GÜNCEL 22.09.2017 - 17:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2896+ kez okundu.
 

Başkan Akın, turunçgil üreticisini uyardı

Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın’dan turunçgil yetiştiricilerine uyarı

AYDIN - Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın, turunçgil bahçelerinde Akdeniz sineğiyle mücadeleye başlayan üreticileri bilgilendirdi. Mücadelenin ruhsatlı ilaçlar, kimyasal yollar veya kitlesel tuzaklarla ve biyoteknik mücadele ile gerçekleşmesi gerektiğini belirten Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın, “Turunçgil bahçelerinin ana zararlılarının başında Akdeniz meyve sineği geliyor. Akdeniz meyve sineği, turunçgil meyvelerini kurtlandırmak suretiyle dökümlere ve meyve kalitesinin düşmesine neden olan en önemli turunçgil zararlısıdır. Aynı zamanda dış karantina zararlısı olduğundan meyve ihracatında da sorunlara neden olmaktadır. Turunçgil bahçelerinde her yıl mücadelesi yapılması gereken Akdeniz meyve sineği ile mücadeleye başlama zamanı geldi. Mücadelenin başlaması için asılan tuzaklarda sineğin görülmesi ve meyvenin kabuk renginin hafif renk dönüşümünün başlaması ve yine meyvenin hafif tatlanıp sulanmaya başlaması bu mücadeleye başlanma zamanının geldiğinin belirtileridir. Üreticilerimiz her yıl tuzaklama çalışmaları ve ilaçlamalar yapmakta. Bu yılda ilaçlama hasada 10 gün kalaya kadar devam edecek. En önemli konulardan birisi ise Arı ölümlerini önlemek için ilaçlamadan önce çevrelerindeki arıcıları da bilgilendirmek gerekiyor” dedi.
Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın’dan turunçgil yetiştiricilerine uyarı

AYDIN - Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın, turunçgil bahçelerinde Akdeniz sineğiyle mücadeleye başlayan üreticileri bilgilendirdi.

Mücadelenin ruhsatlı ilaçlar, kimyasal yollar veya kitlesel tuzaklarla ve biyoteknik mücadele ile gerçekleşmesi gerektiğini belirten Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın, “Turunçgil bahçelerinin ana zararlılarının başında Akdeniz meyve sineği geliyor. Akdeniz meyve sineği, turunçgil meyvelerini kurtlandırmak suretiyle dökümlere ve meyve kalitesinin düşmesine neden olan en önemli turunçgil zararlısıdır. Aynı zamanda dış karantina zararlısı olduğundan meyve ihracatında da sorunlara neden olmaktadır. Turunçgil bahçelerinde her yıl mücadelesi yapılması gereken Akdeniz meyve sineği ile mücadeleye başlama zamanı geldi. Mücadelenin başlaması için asılan tuzaklarda sineğin görülmesi ve meyvenin kabuk renginin hafif renk dönüşümünün başlaması ve yine meyvenin hafif tatlanıp sulanmaya başlaması bu mücadeleye başlanma zamanının geldiğinin belirtileridir. Üreticilerimiz her yıl tuzaklama çalışmaları ve ilaçlamalar yapmakta. Bu yılda ilaçlama hasada 10 gün kalaya kadar devam edecek. En önemli konulardan birisi ise Arı ölümlerini önlemek için ilaçlamadan önce çevrelerindeki arıcıları da bilgilendirmek gerekiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.