Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydınlı arıcılar Anadolu’ya taşındı

EKONOMİ 23.06.2016 - 10:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3017+ kez okundu.
 

Aydınlı arıcılar Anadolu’ya taşındı

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özdemir, Ankara, Konya, Aksaray, Kırşehir, Çankırı ve Sivas gibi yerlere dağılan gezginci yetiştiricileri ziyaret etti, sorunlarını dinledi.

Son 76 yılın en sıcak yaz mevsiminin yaşandığı Aydın’da arıcılar Anadolu’ya taşındığı bildirildi. Aydın’daki arıcıların büyük çoğunluğu arılarını Ankara, Konya, Aksaray, Kırşehir, Çankırı ve Sivas gibi daha serin illere taşırken Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahyan Özdemir gezginci arıcıları ziyaret edip arıcıların sorunlarını dinledi. Aydınlı arıcıların yaz mevsimi başında bal toplamak için arılarını İç Anadolu ağırlıkta olmak üzere Trakya ve değişik bölgelere götürdüklerini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, Birlik Başkanı olarak il dışında da Aydın arıcısını ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve arıcıların haksız uygulamalarla karşı karşıya kaldığını belirtti.  AYDIN ARICISI HAK ETMEDİĞİ MUAMELE İLE KARŞILAŞIYOR Yaklaşık bir haftadır İç Anadolu Bölgesi’ndeki Aydın Arıcılarını ziyaret ettiğini ve bu bölgelerdeki gezginci arıcıların çeşitli kurumların haksız uygulamaları nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadığını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir,  yetkililerden yardım istedi. Aydın ilinin yaklaşık 300 bin kovan arısı olmasına karşın kış döneminde ülkenin değişik illerinden binlerce arıcıya ev sahipliği yapıp 1 milyon kovanın üzerindeki arı kolonisine de ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Başkan Özdemir İç Anadolu Bölgesi’ndeki Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri’nin duyarlı olmasını istedi. Başkan Ayhan Özdemir, şöyle konuştu: “Dünyanın pek çok ülkesinde tabiatın dengesinin korunması ve tarımsal faaliyetlerin olmazsa olmazı olarak görülen arıcılığın önemi maalesef ülkemizde halen çeşitli kurumlar tarafından algılanamadı. İç Anadolu’da ziyaret ettiğimiz arıcılarımız tabiatın kucağında zorlu hayat şartları altında pal, polen ev arı üretimi yaparak ekmeğini kazanmaya çalışıyor. Aslında bunu yaparken düşündüğü ekmek parasından daha çok bulundukları bölgede tabiatın dengesini de koruyup ülke ekonomisini de katkı sağlamış oluyor. Ancak İç Anadolu’daki arıcılarımızla yaptığım görüşmelerde arıcıların devletin resmi kurumları tarafından ciddi sıkıntıya sokulduğunu şahit olduk. Birçok arıcımız konaklama yaptığı alandan ‘Yerli arıcıyı korumak’ gerekçesi ile adeta sürgün edilircesine başka alanlara kaldırılıyor. Mesela üreticimiz köye gelmiş yerleşmiş. Köyden 50 kovan arısı olan bir arıcımız Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne gidip şikayetçi olduğunda gelen arıcı o bölgeden uzaklaştırılıyor. Yani bazı illerimizde 50 kovan arı 500 kovan arıdan daha büyük görülüyor. Bu olay kabul edilemez. Yaşanan sorunun çözümü için yetkililerden destek bekliyoruz.”    
Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özdemir, Ankara, Konya, Aksaray, Kırşehir, Çankırı ve Sivas gibi yerlere dağılan gezginci yetiştiricileri ziyaret etti, sorunlarını dinledi.

Son 76 yılın en sıcak yaz mevsiminin yaşandığı Aydın’da arıcılar Anadolu’ya taşındığı bildirildi. Aydın’daki arıcıların büyük çoğunluğu arılarını Ankara, Konya, Aksaray, Kırşehir, Çankırı ve Sivas gibi daha serin illere taşırken Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahyan Özdemir gezginci arıcıları ziyaret edip arıcıların sorunlarını dinledi.

Aydınlı arıcıların yaz mevsimi başında bal toplamak için arılarını İç Anadolu ağırlıkta olmak üzere Trakya ve değişik bölgelere götürdüklerini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, Birlik Başkanı olarak il dışında da Aydın arıcısını ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve arıcıların haksız uygulamalarla karşı karşıya kaldığını belirtti. 

AYDIN ARICISI HAK ETMEDİĞİ MUAMELE İLE KARŞILAŞIYOR

Yaklaşık bir haftadır İç Anadolu Bölgesi’ndeki Aydın Arıcılarını ziyaret ettiğini ve bu bölgelerdeki gezginci arıcıların çeşitli kurumların haksız uygulamaları nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadığını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir,  yetkililerden yardım istedi. Aydın ilinin yaklaşık 300 bin kovan arısı olmasına karşın kış döneminde ülkenin değişik illerinden binlerce arıcıya ev sahipliği yapıp 1 milyon kovanın üzerindeki arı kolonisine de ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Başkan Özdemir İç Anadolu Bölgesi’ndeki Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri’nin duyarlı olmasını istedi. Başkan Ayhan Özdemir, şöyle konuştu:

“Dünyanın pek çok ülkesinde tabiatın dengesinin korunması ve tarımsal faaliyetlerin olmazsa olmazı olarak görülen arıcılığın önemi maalesef ülkemizde halen çeşitli kurumlar tarafından algılanamadı. İç Anadolu’da ziyaret ettiğimiz arıcılarımız tabiatın kucağında zorlu hayat şartları altında pal, polen ev arı üretimi yaparak ekmeğini kazanmaya çalışıyor. Aslında bunu yaparken düşündüğü ekmek parasından daha çok bulundukları bölgede tabiatın dengesini de koruyup ülke ekonomisini de katkı sağlamış oluyor. Ancak İç Anadolu’daki arıcılarımızla yaptığım görüşmelerde arıcıların devletin resmi kurumları tarafından ciddi sıkıntıya sokulduğunu şahit olduk. Birçok arıcımız konaklama yaptığı alandan ‘Yerli arıcıyı korumak’ gerekçesi ile adeta sürgün edilircesine başka alanlara kaldırılıyor. Mesela üreticimiz köye gelmiş yerleşmiş. Köyden 50 kovan arısı olan bir arıcımız Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne gidip şikayetçi olduğunda gelen arıcı o bölgeden uzaklaştırılıyor. Yani bazı illerimizde 50 kovan arı 500 kovan arıdan daha büyük görülüyor. Bu olay kabul edilemez. Yaşanan sorunun çözümü için yetkililerden destek bekliyoruz.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.