Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın’da gıda denetimleri aralıksız devam ediyor

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2024 - 10:49, Güncelleme: 21.03.2024 - 11:04 5429+ kez okundu.
 

Aydın’da gıda denetimleri aralıksız devam ediyor

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı ile birlikte değişen beslenme alışkanlıklarını da dikkate alarak gıda satışı yapılan işletmelerde denetim gerçekleştirdi.

AYDIN - Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yıl boyu gerçekleştirilen gıda denetimleri Ramazan ayında da hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede sahaya inen ekipler, Ramazan boyunca vatandaşların güvenli gıda tüketebilmesi için fırın, unlu mamüller, ekmek, tatlı, şekerli mamul, et ve süt ürünleri satışı ve üretimi yapan gıda işletmelerinde denetim gerçekleştirdi. Ramazanda değişen beslenme alışkanlıklarında oluşabilecek durumları da göz önünde bulunduran ekipler, ayrıca, ‘Ramazan paketi’ adı altında hazırlanan gıda paketlerinin de kontrollerini yaparak gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgileri kontrol etti. Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Aydın merkez ve ilçelerinde tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretimi, satışı ve toplu tüketim alanlarıyla ilgili denetimler hız kesmeden devam ediyor. Bugün yapılan denetimlere İl Müdürümüz İbrahim Altıntaş, İl Müdür Yardımcımız Eray Yeşilçayır, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Figen Sezer Köksal da katıldı. Denetimler kapsamında, işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları ve asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları kontrol edildi. Ayrıca işletme sahipleri ve çalışanları, gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildi" ifadeleri yer aldı.
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı ile birlikte değişen beslenme alışkanlıklarını da dikkate alarak gıda satışı yapılan işletmelerde denetim gerçekleştirdi.

AYDIN - Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yıl boyu gerçekleştirilen gıda denetimleri Ramazan ayında da hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede sahaya inen ekipler, Ramazan boyunca vatandaşların güvenli gıda tüketebilmesi için fırın, unlu mamüller, ekmek, tatlı, şekerli mamul, et ve süt ürünleri satışı ve üretimi yapan gıda işletmelerinde denetim gerçekleştirdi. Ramazanda değişen beslenme alışkanlıklarında oluşabilecek durumları da göz önünde bulunduran ekipler, ayrıca, ‘Ramazan paketi’ adı altında hazırlanan gıda paketlerinin de kontrollerini yaparak gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgileri kontrol etti.



Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Aydın merkez ve ilçelerinde tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretimi, satışı ve toplu tüketim alanlarıyla ilgili denetimler hız kesmeden devam ediyor. Bugün yapılan denetimlere İl Müdürümüz İbrahim Altıntaş, İl Müdür Yardımcımız Eray Yeşilçayır, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Figen Sezer Köksal da katıldı. Denetimler kapsamında, işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları ve asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları kontrol edildi. Ayrıca işletme sahipleri ve çalışanları, gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildi" ifadeleri yer aldı.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.