Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın Tabip Odası acil düzenleme istiyor

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 25.11.2015 - 18:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1702+ kez okundu.
 

Aydın Tabip Odası acil düzenleme istiyor

Aydın Tabip Odası trafik kazalarında yaralanmaları ve can kayıplarını azaltmak adına emniyet kemeri ve çocuk koltuğu ile ilgili acil düzenleme istedi.

Aydın Tabip Odası yaptığı basın açıklamasında ülkede son 10 yılda 100.000 kişi trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirtti. Aydın Tabip Odasının açıklamada şu ifadelere yer verdi. “2.175.608 kişi yaralanmıştır. Yaralanan kişilerden kaçının sakat, kaçının hayatını yatağa bağımlı halde sürdürmek zorunda kaldığı ise maalesef kaza istatistiklerine yansımamaktadır. "Maalesef tüm ölümlere rağmen" ile başlayan ve trafik kazalarında kaybedilen ve yaralanan yolcu sayılarını kamuoyuna bildiren Kurban ve Ramazan Bayramı günleri geçiriyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramında 134 kişi hayatını kaybetti,816 kişide yaralandı.2015 yılı Ramazan ve Kurban Bayramlarındaki trafik kazaların toplam bilançosu 208 ölü ve 1.239 yaralıdır. İnsan eliyle oluşan afet niteliği taşıyan trafik kazaları, doğal afetlerden daha dazla sayıda can ve mal kaybına yol açmaktadır. Can kayıplarının yanı sıra trafik kazaları ülkemize çok ciddi ekonomik yük getirmekte, ağır maddi kayıplara da neden olmaktadır. Yıllık 40 milyar TL'yi bulan bu maddi kaybı eğitim, ulaşım ve sağlık sektörüne yatırılmış olması durumunda ülke kalkınmasına sağlayacağı devasa projeler, trafik kazalarının yarattığı maddi kaybın alternatif maliyetinin ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne sermektedir. Emniyet kemeri kullanımı bir kaza anında ön koltuk yolcularını %50, arka koltuk yolcularını %70 oranında korumaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü ve ODTÜ tarafından 2014 yılında yapılan bir araştırma sonucuna göre Türkiye genelinde sürücülerin % 47,6’sı, ön koltuk yolcuların % 37,5'i emniyet kemeri kullanmaktadır. Bizler insan sağlığı ile ilgilenen kuruluşlar olarak insanların trafik kazalarında hayatlarını kaybetmesini, yaşam boyu süren sakatlıklara maruz kalmalarının kabul edilemez olduğuna inanıyoruz. Emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere diğer karayolu tedbirleri dahil tüm tedbirlerin ülkemizde etkin bir şekilde hayata geçirilmesini herkes için bir hak ve yükümlülük olarak görüyoruz. Bu kapsamda; Güvenli bir trafik ortamı sağlanarak yolcuların yaşam ve vücut bütünlüğünün korunması. Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Karayolu Trafiği Sözleşmesi ve Avrupa Birliği Mevzuatına uyumun sağlanmasını. Emniyet kemeri ile ilgili etkin denetim, adil uygulama ve caydırıcı yaptırımların hayata geçirilmesi için 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun emniyet kemeri ile ilgili 78.ci maddesinin Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun değiştirilmesini yeni kurulan hükümet ve TBMM milletvekillerinden acil olarak talep ediyoruz.” 
Aydın Tabip Odası trafik kazalarında yaralanmaları ve can kayıplarını azaltmak adına emniyet kemeri ve çocuk koltuğu ile ilgili acil düzenleme istedi.

Aydın Tabip Odası yaptığı basın açıklamasında ülkede son 10 yılda 100.000 kişi trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirtti. Aydın Tabip Odasının açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“2.175.608 kişi yaralanmıştır. Yaralanan kişilerden kaçının sakat, kaçının hayatını yatağa bağımlı halde sürdürmek zorunda kaldığı ise maalesef kaza istatistiklerine yansımamaktadır.

"Maalesef tüm ölümlere rağmen" ile başlayan ve trafik kazalarında kaybedilen ve yaralanan yolcu sayılarını kamuoyuna bildiren Kurban ve Ramazan Bayramı günleri geçiriyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramında 134 kişi hayatını kaybetti,816 kişide yaralandı.2015 yılı Ramazan ve Kurban Bayramlarındaki trafik kazaların toplam bilançosu 208 ölü ve 1.239 yaralıdır. İnsan eliyle oluşan afet niteliği taşıyan trafik kazaları, doğal afetlerden daha dazla sayıda can ve mal kaybına yol açmaktadır.

Can kayıplarının yanı sıra trafik kazaları ülkemize çok ciddi ekonomik yük getirmekte, ağır maddi kayıplara da neden olmaktadır. Yıllık 40 milyar TL'yi bulan bu maddi kaybı eğitim, ulaşım ve sağlık sektörüne yatırılmış olması durumunda ülke kalkınmasına sağlayacağı devasa projeler, trafik kazalarının yarattığı maddi kaybın alternatif maliyetinin ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne sermektedir.

Emniyet kemeri kullanımı bir kaza anında ön koltuk yolcularını %50, arka koltuk yolcularını %70 oranında korumaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve ODTÜ tarafından 2014 yılında yapılan bir araştırma sonucuna göre Türkiye genelinde sürücülerin % 47,6’sı, ön koltuk yolcuların % 37,5'i emniyet kemeri kullanmaktadır.

Bizler insan sağlığı ile ilgilenen kuruluşlar olarak insanların trafik kazalarında hayatlarını kaybetmesini, yaşam boyu süren sakatlıklara maruz kalmalarının kabul edilemez olduğuna inanıyoruz.

Emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere diğer karayolu tedbirleri dahil tüm tedbirlerin ülkemizde etkin bir şekilde hayata geçirilmesini herkes için bir hak ve yükümlülük olarak görüyoruz.

Bu kapsamda;

Güvenli bir trafik ortamı sağlanarak yolcuların yaşam ve vücut bütünlüğünün korunması.

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Karayolu Trafiği Sözleşmesi ve Avrupa Birliği Mevzuatına uyumun sağlanmasını.

Emniyet kemeri ile ilgili etkin denetim, adil uygulama ve caydırıcı yaptırımların hayata geçirilmesi için

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun emniyet kemeri ile ilgili 78.ci maddesinin Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun değiştirilmesini yeni kurulan hükümet ve TBMM milletvekillerinden acil olarak talep ediyoruz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.