Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Le Pain

Aydın sıcağına kalp dayanmadı!

TEKNOLOJİ 23.07.2015 - 10:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3397+ kez okundu.
 

Aydın sıcağına kalp dayanmadı!

Aydın’da hastanelerde kalp krizi yoğunluğu yaşandı.

Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Aydın’da 42 dereceyi bulan sıcaklığa pek çok kalp hastası dayanamadı. Aşırı sıcaklar nedeniyle il genelinde onlarca kişinin kalp krizi ve aşırı sıcaklar dolayısıyla hastanelik olduğu öğrenildi.  Özellikle dün geceden itibaren sabaha kadar hastanelerde aşırı sıcaklar dolayıyla ciddi yoğunluk yaşandığı belirtilirken dün gece Devlet Hastanesi’ne kalp krizi şikayeti ile 9 kişinin müracaat ettiği öğrenildi. Aydın’da sıcaklıkların nemle birlikte daha etkili hissedildiğini ve kalp damar hastalarını daha çok etkilediğini belirten  Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör, mevsim normalleri üzerinde seyreden aşırı sıcaklar dolayısıyla kalp-damar hastalarını uyardı. Kalp krizlerinin yaz aylarında arttığını bu nedenle kalp damar hastalarının daha dikkatli olması gerektiğini belirten Doç. Dr. Güngör, “Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi kalp hastası olanlarda ölüm riskini artırmaktadır. Kalp krizlerinin yaz aylarında arttığı bilinmektedir. Bu artışın en önemli sebepleri vücuttan aşırı tuz, elektrolit ve su kaybı olduğunu ve kanın pıhtılaşma oranının arttığını biliyoruz. Ayrıca cildi besleyen damarların aşırı sıcaklar nedeniyle genişlemesinden dolayı iç organlarımızı beslemesi gereken kan dolaşımı cilde yönlendirilmekte bu da kalbi yormaktadır. Su, elektrolit ve tuz kaybıyla beraber böbreküstü bezlerinde bazı maddeler salgılanmakta bu da tansiyonu yükseltmektedir. Bütün bu olaylar sonunda kalp krizleri artmaktadır” dedi. “ALINACAK TEDBİRLER” Özellikle Ege Bölgesi’nde daha çok hissedilen sıcaklara karşı daha hassas olan kalp damar hastalarının alması gereken tedbirler hakkında da bilgi veren  Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör beslenme ve giyinme konularında alınacak bazı tedbirler riskin azaltılabileceğini söyledi. Doç. Dr. Güngör; “Aşırı sıcaklarda daha rahat ve sıkıntısız bir hayat sürmek isteyenler özellikle kalp damar hastaları, açık renk ve rahat kıyafet giymeli. Az yemeli, sık aralıklarla sebze meyve ağırlıklı beslenmeli. Alkol almamalı veya alkol alımı kısıtlanmalı. Maden suyu alımı kontrollü olmalı. Sıvı tüketimini artırmalı. Tatile çıkacak olan kalp damar hastaları tatile çıkmadan önce doktorlar kontrolünden geçmeli. Tansiyon ilaçları mevsime göre düzenlenmeli. Denize girecek olanlar da güneşin yoğun olduğu saatler yerine sabah ve akşamları aç karınla denize girmeli. Bunun yanı sıra kalp damar hastaları açıkta değil ayakları yere bastığı yerlerde serinleyip yüzmeli” tavsiyelerinde bulundu.
Aydın’da hastanelerde kalp krizi yoğunluğu yaşandı.

Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Aydın’da 42 dereceyi bulan sıcaklığa pek çok kalp hastası dayanamadı. Aşırı sıcaklar nedeniyle il genelinde onlarca kişinin kalp krizi ve aşırı sıcaklar dolayısıyla hastanelik olduğu öğrenildi. 

Özellikle dün geceden itibaren sabaha kadar hastanelerde aşırı sıcaklar dolayıyla ciddi yoğunluk yaşandığı belirtilirken dün gece Devlet Hastanesi’ne kalp krizi şikayeti ile 9 kişinin müracaat ettiği öğrenildi.

Aydın’da sıcaklıkların nemle birlikte daha etkili hissedildiğini ve kalp damar hastalarını daha çok etkilediğini belirten  Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör, mevsim normalleri üzerinde seyreden aşırı sıcaklar dolayısıyla kalp-damar hastalarını uyardı. Kalp krizlerinin yaz aylarında arttığını bu nedenle kalp damar hastalarının daha dikkatli olması gerektiğini belirten Doç. Dr. Güngör, “Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi kalp hastası olanlarda ölüm riskini artırmaktadır. Kalp krizlerinin yaz aylarında arttığı bilinmektedir. Bu artışın en önemli sebepleri vücuttan aşırı tuz, elektrolit ve su kaybı olduğunu ve kanın pıhtılaşma oranının arttığını biliyoruz. Ayrıca cildi besleyen damarların aşırı sıcaklar nedeniyle genişlemesinden dolayı iç organlarımızı beslemesi gereken kan dolaşımı cilde yönlendirilmekte bu da kalbi yormaktadır. Su, elektrolit ve tuz kaybıyla beraber böbreküstü bezlerinde bazı maddeler salgılanmakta bu da tansiyonu yükseltmektedir. Bütün bu olaylar sonunda kalp krizleri artmaktadır” dedi.

“ALINACAK TEDBİRLER

Özellikle Ege Bölgesi’nde daha çok hissedilen sıcaklara karşı daha hassas olan kalp damar hastalarının alması gereken tedbirler hakkında da bilgi veren  Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör beslenme ve giyinme konularında alınacak bazı tedbirler riskin azaltılabileceğini söyledi. Doç. Dr. Güngör; “Aşırı sıcaklarda daha rahat ve sıkıntısız bir hayat sürmek isteyenler özellikle kalp damar hastaları, açık renk ve rahat kıyafet giymeli. Az yemeli, sık aralıklarla sebze meyve ağırlıklı beslenmeli. Alkol almamalı veya alkol alımı kısıtlanmalı. Maden suyu alımı kontrollü olmalı. Sıvı tüketimini artırmalı. Tatile çıkacak olan kalp damar hastaları tatile çıkmadan önce doktorlar kontrolünden geçmeli. Tansiyon ilaçları mevsime göre düzenlenmeli. Denize girecek olanlar da güneşin yoğun olduğu saatler yerine sabah ve akşamları aç karınla denize girmeli. Bunun yanı sıra kalp damar hastaları açıkta değil ayakları yere bastığı yerlerde serinleyip yüzmeli” tavsiyelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.