Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

ASTİM OSB'den örnek proje

EKONOMİ 01.08.2017 - 11:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2933+ kez okundu.
 

ASTİM OSB'den örnek proje

Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nce yürütülmekte olan “Herkes İkinci Bir Şansı Hak Eder Projesi” ile Aydın Açık Cezaevi’ndeki hükümlülere ve dışarıdaki Dezavantajlı Kadınlara Mesleki Eğitim Kursları verilmeye başladı.

AYDIN- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı bünyesinde “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı” çerçevesinde, Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nce yürütülmekte olan “Herkes İkinci Bir Şansı Hak Eder Projesi” ile Aydın Açık Cezaevi’ndeki hükümlülere ve dışarıdaki Dezavantajlı Kadınlara Mesleki Eğitim Kursları verilmeye başladı. Proje hakkında bilgi veren Aydın ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, dezavantajlı grupların sorunları hakkında farkındalık yaratarak, onlara karşı olan ve işgücü piyasasından dışlanma ile sonuçlanan ayrımcılıkla mücadele etmek için çalışmalar hazırladıklarını, cezaevinde bulunan tutuklu erkek mahkûmların ve sosyal yardımlaşma vakıflarına kayıtlı dezavantajlı kadınların sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. Maraş, proje ile Dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasındaki durumu hakkındaki bilginin arttırılmasının sağlanacağı, İşgücü piyasasında dezavantajlı kişiler ve özel itina gösterilmesi gereken gruplara yönelik ayrımcılığın tüm biçimlerinin azaltılmasının sağlanacağı, Dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılmasının sağlanacağını belirtti. ASTİM OSB tarafından yürütülen projenin diğer ortaklarının Aydın Valiliği, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydın OSB ve Ok Kardeşler Treyler A.Ş. den oluştuğunu bildiren Maraş, proje bünyesinde cezaevindeki 50 hükümlüye “Gaz Altı Kaynakçılığı” ile “Sac ve Metal Mobilyacılığı” kurslarının verildiğini, sosyal yardımlaşma vakfına kayıtlı 50 dezavantajlı kadına da “Hasta ve Yaşlı Refakatçılığı” ile “Düz Dikiş Makinası” kurslarının verildiğini bildirdi. Maraş, ayrıca tüm kursiyerlere Kişisel Gelişim, Öfke Kontrolü ve Duygusal Zeka Destek Eğitimleri’nin verileceğini belirterek, mahkumlar tarafından proje sonunda tiyatro gösterisinin yapılacağını bildirdi. Çeşitli sebeplerle suça karışmış ve toplum önünde dezavantajlı duruma düşmüş kişilerin alacakları mesleki eğitim kursları ile mahkûmiyetleri sonrasında organize sanayi bölgelerinde istihdam edileceğini ve yeniden topluma kazandırılacağını belirten Maraş, bu projeyi çok önemsediklerini ve projenin yürütücüsü olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nce yürütülmekte olan “Herkes İkinci Bir Şansı Hak Eder Projesi” ile Aydın Açık Cezaevi’ndeki hükümlülere ve dışarıdaki Dezavantajlı Kadınlara Mesleki Eğitim Kursları verilmeye başladı.

AYDIN- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı bünyesinde “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı” çerçevesinde, Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nce yürütülmekte olan “Herkes İkinci Bir Şansı Hak Eder Projesi” ile Aydın Açık Cezaevi’ndeki hükümlülere ve dışarıdaki Dezavantajlı Kadınlara Mesleki Eğitim Kursları verilmeye başladı.

Proje hakkında bilgi veren Aydın ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, dezavantajlı grupların sorunları hakkında farkındalık yaratarak, onlara karşı olan ve işgücü piyasasından dışlanma ile sonuçlanan ayrımcılıkla mücadele etmek için çalışmalar hazırladıklarını, cezaevinde bulunan tutuklu erkek mahkûmların ve sosyal yardımlaşma vakıflarına kayıtlı dezavantajlı kadınların sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

Maraş, proje ile Dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasındaki durumu hakkındaki bilginin arttırılmasının sağlanacağı, İşgücü piyasasında dezavantajlı kişiler ve özel itina gösterilmesi gereken gruplara yönelik ayrımcılığın tüm biçimlerinin azaltılmasının sağlanacağı, Dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılmasının sağlanacağını belirtti.

ASTİM OSB tarafından yürütülen projenin diğer ortaklarının Aydın Valiliği, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydın OSB ve Ok Kardeşler Treyler A.Ş. den oluştuğunu bildiren Maraş, proje bünyesinde cezaevindeki 50 hükümlüye “Gaz Altı Kaynakçılığı” ile “Sac ve Metal Mobilyacılığı” kurslarının verildiğini, sosyal yardımlaşma vakfına kayıtlı 50 dezavantajlı kadına da “Hasta ve Yaşlı Refakatçılığı” ile “Düz Dikiş Makinası” kurslarının verildiğini bildirdi.

Maraş, ayrıca tüm kursiyerlere Kişisel Gelişim, Öfke Kontrolü ve Duygusal Zeka Destek Eğitimleri’nin verileceğini belirterek, mahkumlar tarafından proje sonunda tiyatro gösterisinin yapılacağını bildirdi.

Çeşitli sebeplerle suça karışmış ve toplum önünde dezavantajlı duruma düşmüş kişilerin alacakları mesleki eğitim kursları ile mahkûmiyetleri sonrasında organize sanayi bölgelerinde istihdam edileceğini ve yeniden topluma kazandırılacağını belirten Maraş, bu projeyi çok önemsediklerini ve projenin yürütücüsü olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.